De 4 C’s van geslepen diamant

slijpvormen van diamant, princess, briljant en baguette

De beroemde 4 C’s van diamant zijn cut, carat, clarity en color. En ze zijn belangrijk, want ze bepalen de kwaliteit en de uitstraling van de diamanten in uw ring. Vandaar dat wij met zorg diamanten van hoge kwaliteit uitzoeken. Ze moet uw trouwring per slot een leven lang sieren.

Als u bij ons trouwringen uitzoekt en u wilt diamant in uw ring, dan bespreken we een aantal dingen.

Welke slijpvorm (cut) heeft uw voorkeur? Briljant is het meest geliefd, maar er zijn veel andere mooie slijpsels, zoals princess en baguette. U kunt bij ons verschillende bijzondere slijpsels bekijken.

Dan het karaat (carat) van de steen. Hoe meer karaat, hoe zwaarder de steen – en hoe kostbaarder. De ring en de steen moeten goed met elkaar in verhouding zijn. Samen bekijken we wat u het mooist vindt staan aan uw hand.

De helderheid (clarity) van de steen is van groot belang. Wij kiezen vrijwel altijd voor VVS diamanten: stenen waarbij insluitsels zelfs met een loep moeilijk zichtbaar zijn. Deze heldere stenen hebben een mooi lichtspel.

En dan de kleur (colour): als u een witte diamant wilt, adviseren wij een TW diamant: Top Wesselton.
TW diamanten zijn fijn wit van kleur, zonder een zweempje geel.

Op het certificaat dat u van ons bij uw trouwringen krijgt, staan de precieze gegevens van de diamant(en) in uw ring. Als u een trouwring koopt met een diamant groter dan 0,40 carat, dan ontvangt u bovendien een officieel certificaat van de Hoge Raad Diamant Antwerpen (HRD).

Er zijn diamanten en diamanten. Informeer dus altijd naar de kwaliteit als u diamant koopt!
In al onze ringen zetten we uitsluitend stenen van hoge kwaliteit. Diamanten die zeer vakkundig zijn geslepen (Excellent), zonder verontreinigingen in de vorm van zichtbare insluitsels (VVS) en helder wit van kleur (Top Wesselton).

Wilt u een voorbeeld? Kijk maar naar de briljanten trouwring Ricordo Particolare op de foto. Een blikvanger voor altijd!

De 4 C’s