Trouwringen witgoud

Zijn jullie op zoek naar mooie trouwringen in witgoud die een leven lang jullie hand sieren? Misschien zelfs een ring bezet met een princess diamant? Witgoud is tijdloos en past overal bij.

ONDERSCHEIDENDE TROUWRINGEN GEMAAKT IN WITGOUD

Een trouwring van witgoud heeft heel wat voordelen: witgoud is zowel trendy als tijdloos en makkelijk te combineren met uw andere sieraden. Een veelzijdig metaal dus.
Vroeger zag je nauwelijks trouwringen in deze kleur. Van oudsher waren ze altijd geelgoud, met een klassieke vormgeving. Met trouwringen van goud bedoelt men in de spreektaal dan ook meestal geelgoud.  Maar in de jaren ‘80 deed witgoud plotseling zijn intrede. Een uitkomst voor mensen die de uitstraling van wit metaal mooier vinden. Inmiddels is dit materiaal niet meer weg te denken en populair bij veel bruidsparen.

Onze collectie trouwringen in witgoud omvat verschillende mooie stijlen: sommige vallen op door hun strakke rechte lijnen en andere juist door hun natuurlijke vormgeving.

EEN COMBINATIE VAN TROUWRINGEN WITGOUD MET DIAMANTEN

Dankzij de neutrale kleur matcht het perfect met andere metalen en met edelstenen. Trouwringen in witgoud met diamant zijn erg geliefd: een witte briljant schittert volmaakt als de steen wordt gezet in wit metaal. Dat komt omdat het wit van de diamant zo niet door andere kleuren metaal wordt beïnvloed. Witte briljanten komen daarom optimaal tot hun recht.

Maar ook gekleurde stenen steken mooi af tegen het witte metaal: groene briljant bijvoorbeeld of oranje korund. Zulke stenen krijgen een nog intensere kleur als ze worden gezet in wit edelmetaal. En wat dacht u van een combinatie met zwarte diamanten?

De goudsmid combineert witgoud ook graag met andere metalen. Witgoud met zwart zirkonium geeft een fraai contrast. Subtieler is het kleurverschil met platina, een metaal dat nog witter van kleur is. Je krijgt dan een heel mooie schakering van twee wit-tinten. Ton sur ton, heet zo’n effect.

Een andere geslaagde combinatie is wit met roodgoud. De mix van koel wit met warm rood doet het goed aan je hand. Zo’n ring die uit meerdere kleuren bestaat, noemen we een bicolor trouwring en valt op door het spannende contrast.

MAT OF GLANZENDE TROUWRINGEN IN WITGOUD?

U kunt kiezen uit ringen in mat of glans. Glanzend gepolijst witgoud fonkelt mooi en springt in het oog. Gematteerd oogt het materiaal iets donkerder en heeft het een rustige uitstraling. Gecombineerd met een brede, rechte vormgeving krijgt mat goud een stoere look.

Door delen van een trouwring te matteren en andere vlakken juist hoogglans te polijsten kan de edelsmid speelse effecten aanbrengen. Deze technieken wordt veel gebruikt bij organische trouwringen.

HOE WORDT WITGOUD GEMAAKT?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt witgoud niet in de natuur gevonden. Witgoud is een legering van goud. Een legering is een mengsel van verschillende soorten metaal. In dit geval gaat het om een legering van goud, koper, zilver en palladium dat voor de witte kleur zorgt. (Overigens zijn alle gouden sieraden gemaakt van een goudlegering; puur goud is te zacht om tot sieraad te verwerken.)

Bent u gevoelig voor allergische reacties bij het dragen van sieraden? In onze legeringen gebruiken we geen nikkel, omdat dit bij sommige mensen voor allergische reacties zorgt. In plaats daarvan voegen we aan de legering palladium toe. Een edel en hypo-allergeen metaal dat witgoud een heel mooie rustige gloed geeft.

HOEVEEL KOST EEN TROUWRINGEN IN WITGOUD?

Veel aanstaande bruidsparen zijn benieuwd hoeveel trouwringen in witgoud kosten. De prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort materiaal, het goudgehalte en extra opties, zoals een gravure.

De prijs is hoger dan van ringen in geel of rosé kleur. Dat prijsverschil zit ‘m in het soort materiaal. Aan de legering wordt kostbaar palladium toegevoegd, waardoor het ongeveer 20 tot 25% duurder is dan de gele variant . Willen jullie een paar klassieke gladde trouwringen van 14 karaat witgoud, reken dan op een prijs vanaf € 1200,- per paar.

Vanwege de legering is het is iets minder gevoelig voor krasjes, beschadigingen en slijtage dan geel en de rosé variant, en  daarmee een iets duurzamer metaal.

EEN TIJDLOZE TROUWRINGEN SET IN WITGOUD

Naast het kijken naar het beschikbare budget, is het vooral belangrijk om uit te gaan van uw persoonlijke smaak. Zoals we al eerder aangaven, kwam witgoud op in de jaren ’80. In de jaren ’90 werd er zelfs iets vaker voor gekozen en inmiddels zien we in ons trouwringen atelier dat zowel geel- als witgoud beiden even populair zijn.

Witgoud is een universele kleur en ziet er bij vrijwel iedereen goed uit. Het is een zachte en koele kleur die een aanvulling vormt op warme, neutrale en koele huidtinten. Geelgoud staat vooral bij warme huidtinten heel mooi.

Als we kijken naar de bruidegom, dan zien we dat veel mannen vooral een voorkeur hebben voor brede trouwringen met een rechte lijnvoering, zonder al te veel versiering. En over het algemeen wordt witgoud als wat stoerder en moderner gezien. Dat spreekt veel mannen aan. Want de ring mag uiteraard gezien worden, maar hoeft van de meeste mannen ook niet teveel in het oog te springen. Goud met een gele kleur oogt wat meer traditioneler en heeft een iets klassiekere uitstraling.

Er wordt bij het uitzoeken van een set vaak gekozen voor een damesring met een of meer diamanten en de herenring heeft meestal geen steen. Ook is de mannenring iets breder, omdat de handen van de man vaak ook wat groter zijn.

U kunt kiezen voor één set met een mannen- en vrouwenvariant, maar het is ook mogelijk om eerst de damesring uit te kiezen en vervolgens een ontwerp op maat te laten maken voor de mannenring.

Wilt u meer modellen zien? Kom eens langs op afspraak om meer ontwerpen te bewonderen en kies samen de mooiste match!