Trouwringen witgoud

Zijn jullie op zoek naar mooie trouwringen in witgoud die een leven lang jullie hand sieren? Misschien zelfs een ring bezet met een princess diamant? Witgouden trouwringen zijn tijdloos en passen overal bij.

Witgouden trouwringen

Een trouwring van witgoud heeft heel wat voordelen: witgoud is trendy en toch tijdloos en makkelijk te combineren met uw andere sieraden. Een veelzijdig metaal dus. Bovendien is witgoud door zijn legering hypo-allergeen. Goed nieuws voor mensen die gevoelig zijn voor allergische reacties.

Onze collectie trouwringen witgoud omvat verschillende mooie stijlen: sommige vallen op door hun strakke rechte lijnen en andere juist door hun natuurlijke vormgeving.
Dankzij zijn neutrale kleur matcht witgoud perfect met andere metalen en met edelstenen. Trouwringen in witgoud met diamant zijn een topper: een witte briljant schittert volmaakt als hij wordt gezet in wit metaal. Dat komt omdat het wit van de diamant zo niet door andere kleuren metaal wordt beïnvloed. Witte briljanten komen daarom optimaal tot hun recht.

Maar ook gekleurde stenen steken mooi af tegen het witte goud: groene briljant bijvoorbeeld of oranje korund. Zulke stenen krijgen een nog intensere kleur als ze worden gezet in witgoud of wit edelmetaal. En wat dacht u van trouwringen witgoud met zwarte diamanten?
De goudsmid combineert witgoud ook graag met andere metalen. Trouwringen witgoud met zwart zirkonium geeft een fraai contrast. Subtieler is het kleurverschil tussen witgoud en platina, een metaal dat nog witter van kleur is. Je krijgt dan een heel mooie schakering van twee wit-tinten. Ton sur ton, heet zo’n effect. Een andere geslaagde combinatie is wit met roodgoud. De match van koel wit met warm rood doet het goed aan je hand. Zulke bicolor ringen vallen op door hun spannende contrast.

Een combinatie van trouwringen witgoud met diamanten

U kunt kiezen uit ringen in mat of glans. Glanzend gepolijst witgoud fonkelt mooi en springt in het oog. Gematteerd witgoud oogt iets donkerder en heeft een rustige uitstraling. Gecombineerd met een brede, rechte vormgeving krijgt mat goud een stoere look.
Door delen van een trouwring te matteren en andere vlakken juist hoogglans te polijsten kan de edelsmid speelse effecten aanbrengen. Deze technieken wordt veel gebruikt bij organische trouwringen in witgoud.

Witgoud wordt niet in de natuur gevonden. Het is een legering van goud, koper, zilver en palladium. (Overigens zijn alle gouden sieraden gemaakt van een goudlegering; puur goud is te zacht om tot sieraad te verwerken.)
In onze legeringen gebruiken we geen nikkel, omdat dit bij sommige mensen allergische reacties teweegbrengt. In plaats daarvan voegen we aan de legering palladium toe. Een edel en hypo-allergeen metaal dat witgoud een heel mooie rustige gloed geeft.

Vroeger zag je nauwelijks witgouden trouwringen. Van oudsher waren ze altijd geelgoud; uiteraard met een klassieke vormgeving. Met trouwringen van goud bedoelt men in de spreektaal dan ook meestal geelgoud. Maar in de jaren ‘80 deed witgoud plotseling zijn intrede in de trouwringensector. Een uitkomst voor mensen die de uitstraling van wit metaal mooier vinden.
Veel mannen hebben een voorkeur voor brede trouwringen witgoud met een rechte lijnvoering. De rustige kleur van het metaal in combinatie met rechte, strakke vormen zonder veel versiering geeft zulke partnerringen een stoere uitstraling.

Ons aanbod is breed: daardoor vindt u gemakkelijk iets wat goed combineert met uw andere sieraden, uw horloge en uw kleding. Precies naar uw smaak dus.
Wilt u meer modellen zien? Kom eens langs op afspraak om meer ontwerpen te bewonderen en kies samen de mooiste match!

Want trouwringen van witgoud zijn tijdloos…