Exclusieve trouwringen

De exclusieve trouwringen uit onze collectie hebben stijl. Het zijn schitterende blikvangers: letterlijk en figuurlijk!

Exclusieve trouwringen – een klasse apart

De exclusieve trouwringen met diamanten uit ons atelier vormen een klasse apart. Ze zijn met zorg ontworpen en gemaakt en bezet met prachtige diamant geslepen briljant.
De diamanten die wij gebruiken zijn Kimberley gecertificeerd (conflictvrij) en worden ingekocht te Antwerpen, wereldwijd het centrum van de diamanthandel.

Onze zeer exclusieve trouwringen hebben één ding met elkaar gemeen: hun diamanten spelen de hoofdrol. Het zijn stenen met een mooi vuur, zoals dat in vakjargon heet.
Het licht dat van bovenaf in een briljant schijnt, valt uiteen in rood, oranje, geel, groen, blauw en violet. Doordat diamant een hoge dispersie (kleurschifting) heeft, ontstaat er bij lichtinval een fonkelend kleurenspel: dit is wat wij in vaktaal het vuur van een diamant noemen.
Dit vuur is goed te zien in de briljanten die onze meest chique trouwringen sieren.

Exclusieve trouwringen met diamanten rondom

Het model Ricordo Particolare spant misschien wel de kroon. Een eyecatcher in witgoud die rondom is bezet met 32 schitterende briljanten. Bij elke beweging die u maakt spelen licht en kleur hun spel.
Ook de platina damesring uit de lijn Levante is rondom bezet met briljanten. De stenen liggen iets verdiept in het intens helderwitte edelmetaal. Een lust voor het oog.

De exclusieve trouwringen uit onze collectie zijn niet alleen exclusief vanwege hun vele fonkelende diamanten, maar ook omdat goudsmid Hildardjan er maar enkele stuks per jaar van maakt. U heeft in alle opzichten dus iets heel bijzonders!

Trouwring Luce behoort ook tot de buitencategorie. Deze ringenset heeft een warme, luxueuze uitstraling dankzij het glanzend geelgoud in combinatie met de bruine briljanten.

Gouden exclusieve trouwringen met 11 cognac briljanten

Bij diamanten denken de meeste mensen vrijwel direct aan witte, kleurloze diamanten. Wanneer u op zoek bent naar ongewone, opvallende trouwringen, dan is een gekleurde diamant een goede keuze.

Bruine briljant is exclusief, je ziet maar zelden diamanten in deze kleur.

De meeste exemplaren waren afkomstig uit de Argyle-mijn in Australië, waar veel kostbare gekleurde diamant werden gewonnen. In november 2020 is deze beroemde mijn gesloten. De reden hiervoor, is dat er bijna geen diamanten meer kunnen worden gewonnen. Bijzonder detail: er zijn nog steeds diamanten te vinden in de Argyle-mijn, maar omdat ze zich te diep in de mijn bevinden, zijn de ontginningskosten te groot en is het niet langer haalbaar om de mijn open te houden. Met de sluiting van de mijn, de stijgende vraag naar gekleurde diamanten en het dalende aanbod, is de verwachting dat de prijs verder zal stijgen. U heeft met deze ringen dus echt een exclusieve trouwring om uw vinger.

Bruine diamanten zijn er in een uiteenlopend kleurenpallet aan bruintinten: van een beige champagnekleur tot middenbruin en diep chocoladebruin.

Model Luce heeft briljanten in een prachtige cognac bruine tint. De stenen steken prachtig af bij het geelgoud van de ringen.

Voor deze ring viel de keuze op briljanten in een cognac kleur, omdat die zo’n mooie goudbruine gloed hebben. De stenen steken schitterend af bij het warme geelgoud. Maar wanneer u op zoek bent naar exclusieve trouwringen in witgoud, met witte briljanten of een andere kleur briljanten, dan is dat ook mogelijk. De ringen worden helemaal naar uw wens vervaardigd.