Nieuws

De nieuwste collectie, een kijkje achter de schermen van het atelier, nieuwtjes over de edelsmederij, ofwel: werk in uitvoering. Het laatste nieuws over BijzondereTrouwringen.nl leest u hier!

In de moderne samenleving is er een groeiende erkenning en acceptatie van diversiteit binnen liefdesrelaties, en dit geldt ook voor lesbische paren. Liefde kent immers geen grenzen, geslacht of oriëntatie. Voor veel lesbische stellen is het huwelijk een belangrijke mijlpaal … Lees verder »

Ben je op zoek naar een unieke dames trouwring? Persoonlijk en op ambachtelijke wijze gemaakt door een edelsmid? Onze voorbeeldcollectie ‘trouwringen vrouw’ is enorm. Trouwringenspecialist Hildardjan ontwerpt en maakt de trouwringen zelf. Hij vertelt je er graag iets meer over. … Lees verder »

Zoek je een trouwring met bijzondere structuur? Dan zijn trouwringen met hamerslag een interessante mogelijkheid. Klassiek, modern of wat dacht je van organische trouwringen? Het kan allemaal met een hamerslag reliëf, dat klinkt toch geweldig! Een trouwring met hamerslag structuur … Lees verder »

Met zwarte trouwringen heb je gegarandeerd bekijks. Ben je op zoek naar onderscheidende ringen en wil je iets anders dan goud? Dat kan. Het is namelijk niet alles goud wat er blinkt; er zijn meer mooie metalen. Zoals zirkonium: een … Lees verder »

Trouwen doe je veelal één keer in je leven. Het uitzoeken van trouwringen is dan ook een speciaal en persoonlijk proces. Jullie willen unieke ringen die passen bij de levensvisie en smaak die zo kenmerkend is voor jullie beiden. Het … Lees verder »

Trouwringen van Fairtrade goud of van fair goud: met beide zit je goed! Al onze trouwringen zijn gemaakt van fair gold ofwel gerecycled goud, maar je kunt ook kiezen voor ringen met het officiële Fairmined keurmerk. Neem nou ons tijdloze … Lees verder »

Jullie gaan trouwen en willen er een unieke bruiloft van maken. In deze blog delen we wat inspiratie met je om er iets persoonlijks van te maken tijdens jullie grote dag. Van de meest exceptionele trouwlocaties tot bijzonder vervoer en … Lees verder »

Drie diamanten in een trouwring zorgen voor symmetrie en daardoor voor harmonie en rust. Romantici beschouwen de trouwring met 3 briljanten als hét symbool voor eeuwig vriendschap, liefde en trouw. Het is een zeer geliefd concept voor veel aanstaande bruidsparen … Lees verder »

Ruwe, matte oppervlakken met glanzend reliëf en asymmetrische vormen zijn typerend voor deze stijl trouwringen. In de damesring met reliëf wordt soms een briljant gezet dat maakt hem net wat sierlijker. Inspiratie voor handgemaakte sieraden kan overal vandaan komen. Als … Lees verder »

Deze uitspraak hoor ik regelmatig voorbij komen als ik bruidsparen ontvang die op zoek zijn naar iets bijzonders. Vaak worstelen ze met dat idee dat de man geen ring wil dragen. Andersom komt het vrijwel nooit voor dat de vrouw … Lees verder »

Bij een diamant kunt u kiezen uit een aantal verschillende diamantvormen. Die vorm wordt bepaald door de steen te slijpen. Hoe een diamant geslepen is, is bepalend voor het uiterlijk van de steen en de schittering. Om maar met de … Lees verder »

Traditioneel gezien betaalt de bruid voor de trouwring van de bruidegom en de bruidegom betaalt voor de verlovingsring en de bijpassende trouwring voor de bruid. Vroeger was het zelfs gebruikelijk dat de ouders van de bruid de hele bruiloft betaalden. … Lees verder »

Als aanstaand bruidspaar vragen jullie je wellicht af: waar kan ik betaalbare trouwringen kopen? Om te zorgen dat jullie ringen binnen het trouwbudget vallen, zijn mooie, traditionele exemplaren van goud een verstandige optie. In dit artikel inspireren we je graag … Lees verder »

Het meest uitdagende bij het kiezen van jullie trouwringen is, dat een ring iets tastbaar blijvends is. Een trouwring is een symbool van jullie liefde en toewijding voor elkaar, en het is een sieraad dat je de rest van je … Lees verder »

Beeld: Fotostudio Hart & Kamstra Een bruiloft op een bijzondere trouwlocatie zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke dag! Terschelling of een van de andere Waddeneilanden is een droomlocatie voor jullie bruiloft. Elk eiland heeft een eigen, unieke uitstraling. Wat ze gemeenschappelijk … Lees verder »

Net zoals trends in trouwjurken, gelden er ook trends op het gebied van trouwringen. Natuurlijk wil je een trouwring die tijdloos is en je tientallen jaren plezier van hebt, het kan daarbij zeker helpen om je bij het uitzoeken van … Lees verder »

De heren trouwring is vaak een ondergeschoven kindje. Bij het uitkiezen van een set trouwringen ligt de focus meestal op de damesring. Bij mij ligt de nadruk bij het ontwerpen van een set ringen op de herenring en damesring samen. … Lees verder »

Bij luxe trouwringen denk je al gauw aan exclusieve materialen, zoals 18 karaats goud, platina ringen en veel briljanten. Daarnaast speelt ook het draagcomfort een belangrijke rol. We hebben in onze collectie een groot assortiment luxe witgouden trouwringen, maar ook … Lees verder »

Op zoek naar trouwringen? Ontdek hier eerst de top 3 van meest gemaakte vergissingen bij het kopen van ringen en check de tips hoe je ze zelf kunt voorkomen. Op zoek naar trouwringen? Aan deze 3 dingen had je vast … Lees verder »

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen en nu is het tijd om de perfecte trouwringen te vinden die passen bij jullie droomhuwelijk. Dit handige stappenplan helpt je op weg om gegarandeerd de trouwring te vinden waar je: “Ja, ik wil,” tegen zegt. … Lees verder »

Bij een bruiloft horen trouwringen. De symboliek die erbij hoort en de gewoonte om trouwringen te dragen is een traditie die al eeuwen teruggaat. Maar hoe is dat eigenlijk zo gekomen? Net als de Egyptenaren Het oudste bewijs van wat … Lees verder »

Trouwringen kopen is niet iets dat je dagelijks doet. Het is een aankoop waar je goed over na wilt denken, omdat de ringen uiteindelijk een blijvend, tastbare herinnering zijn aan een van de mooiste dagen in jullie leven. De keuze … Lees verder »

Wat zijn de trends voor 2019? We onthullen wat de trends zijn op trouwringen-gebied voor het komende jaar en je ontdekt welke materialen en stijlen het populairst zullen worden. Eén ding is zeker: trouwringen worden persoonlijker dan ooit! Trouwringen kleurtrends … Lees verder »

Het witte metaal van is tijdloos en goed te combineren met andere sieraden van goud of zilver, het past vrijwel overal bij. Of je nu van lichte vrolijke kleding houdt of liever rustige, donkere outfits draagt. Daardoor is het makkelijk … Lees verder »

Structuren te over als het op trouwringen aankomt. Het aanbod is groot, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoere, robuuste set met hamerslag, maar ook mat geschuurde ringen of organische structuren zijn mogelijk. Er zijn vele manieren om een … Lees verder »

Een trouwring van titanium, daar denk je misschien niet meteen aan als je op trouwringenjacht gaat! Toch is het de moeite waard om eens stil te staan bij ringen van dit bijzondere metaal, als jullie op zoek zijn naar mooie … Lees verder »

De bijzondere verlovingsring om je vinger heeft je aanstaande met veel zorg voor jou uitgezocht. Een juweeltje bezet met diamant of een andere speciale edelsteen. En jij? Je hebt vast en zeker ja gezegd! Het huwelijksaanzoek was een onvergetelijk moment … Lees verder »

Mooie bruidssieraden in goud of platina stelen de show op je trouwdag! Als je de perfecte trouwjurk hebt uitgezocht en jullie hebben je droomringen gevonden, dan is het goed om eens na te denken over de andere sieraden die je … Lees verder »

Trouwringen van palladium: je hoort er nog niet zo vaak over, maar hun populariteit stijgt snel. Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen voor droomringen van dit bijzondere metaal. En terecht: want palladium trouwringen zijn betaalbaar en ook nog eens erg mooi. … Lees verder »

De brede trouwringen uit onze collectie vormen een groep apart. Ze zijn stoer, onderscheidend en heel verschillend qua vormgeving en structuur. Breed is natuurlijk een rekbaar begrip. We spreken van brede trouwringen als de breedte minimaal een millimeter of 6-7 … Lees verder »

Trouwringen gemaakt van twee kleuren goud noem je bicolor trouwringen. En zulke ringen hebben veel voordelen! Ze staan mooi, passen bij iedere huidskleur en combineren bovendien heel makkelijk met je andere sieraden. Daarom zetten we de bicolor ring hier eens … Lees verder »

Briljant of diamant – raak jij van die namen ook in de war? We laten wat (fonkelend) licht schijnen op de mooiste steen die er bestaat. Want trouwringen met briljanten zijn per definitie bijzonder. Diamant is een gesteente. Het wordt … Lees verder »

Unieke ideeën voor je huwelijk in de omgeving van Amersfoort: we zetten ze op een rij! Als je gaat trouwen, dan zit je in Amersfoort gebeiteld. Er zijn zowel in het centrum als buiten de stad fantastische trouwlocaties te vinden. … Lees verder »

De gouden grasringen uit onze collectie zijn uniek. Het zijn ringen die (bijna) niemand anders draagt en waarmee je je kunt onderscheiden. De natuur vastgelegd in goud! Grastrouwringen zijn origineel en door hun natuurlijke vormen staan ze prachtig aan je … Lees verder »

  Moderne trouwringen zijn in. Nou doet het woordje modern vermoeden dat zulke ringen nú hip zijn en over een tijdje niet meer, maar het tegendeel is waar. Moderne ringen met een goed doordacht ontwerp zijn juist opvallend tijdloos. En … Lees verder »

Jullie willen méér dan zomaar een paar trouwringen. Jullie willen je onderscheiden met iets bijzonders dat gezien mag worden. Handgemaakt, helemaal naar jullie wens en dus uniek. Exclusieve trouwringen blinken uit in vormgeving, in de keuze van de steen of … Lees verder »