Zwarte zirkonium trouwringen

Zirkonium trouwringen zijn uniek. Door zijn intens donkere kleur steekt zwart zirkonium mooi af tegen lichte materialen zoals wit goud en witte diamant. Een metaal met heel veel mogelijkheden!

Een zirkonium ring in de schijnwerpers

Zwart zirkonium trekt op een originele manier de aandacht. Het is een mooi en sterk metaal – ideaal voor mensen die iets anders dan anders willen. Een zirkonium ring heeft een heel laag soortelijk gewicht, waardoor het licht als een veertje voelt aan de hand; daarnaast is het aantrekkelijk in prijs..

In dat opzicht lijkt het veel op titanium. Ook titanium trouwringen vallen in de categorie lichtgewichten. En zo licht als ze zijn, zo sterk zijn ze.

Van nature is zirkonium grijs van kleur. Het metaal wordt zwart door het tijdens een speciaal proces te verhitten. Het werken met een metaal als zirkonium vereist specialistische vaardigheden en die heeft goudsmid Hildardjan in huis. Hij werkt veel met dit duurzame metaal, vaak in combinatie met andere kleuren metaal en bijzondere edelstenen.

Trouwring zwart zirkonium

Het is de zwarte ‘kleur’ die zirkonium zo veelzijdig maakt. Een zirkonium trouwring is al een blikvanger op zich, maar ook in combinatie met lichtgekleurde materialen komt het zwarte metaal prachtig tot zijn recht.

De black & white match is wat ons betreft een sublieme topper: de combinatie van zwart zirkonium met witte briljant. Twee uitersten die samen een sterk geheel vormen.
Bij ons model Ti Sento vormen gitzwart en rood een harmonieus duo. De warme gloed van het rode goud wordt versterkt door het zwarte metaal. Ook de combinatie witgoud en zwart zirkonium doet het goed.
Niet alleen witte, maar ook gekleurde diamanten komen volop tot hun recht in zwarte ringen. Een blauwe of een roze briljant gezet in het zwart, daar gaat een hart toch sneller van kloppen?

U wilt een gedurfd ontwerp? Brede ringen in het zwart met jullie naam (of een mooi teken, bijvoorbeeld het symbool van oneindigheid) uitgefreesd. Door de open gefreesde letters in het zwarte metaal zie je de huid. Naar zulke ringen gaat de aandacht vanzelf uit.

Zirkonium ringen kunt u ook goed matchen met een ring in zilver of goud die u al heeft. Wij hebben een collectie recht vormgegeven aanschuifringen die u op allerlei manieren kunt combineren.

Gaat u voor de kracht van een puur zwart sieraad of voor een mooie match met rood, wit of geel metaal? Laat u inspireren door de modellen uit onze collectie of kom eens langs in ons atelier om zirkonium aan den lijve te ervaren!

Zwarte trouwringen, prachtig!

Deze zwarte trouwringen van zwart zirkonium passen 100% bij mensen die niet van standaard houden en misschien wel een tikkeltje eigenwijs zijn. Bent u een out of the box denker en valt de ring in de smaak? Dan bent u verkocht zodra u de ring in het echt ziet en voelt in ons atelier.

Alle ringen die edelsmid Hildardjan Verweij ontwerpt en maakt zijn van uitzonderlijke kwaliteit, zeker ook deze zwarte trouwring modellen. Bij dagelijks dragen, behouden de ringen absoluut hun gaafheid en schoonheid. Hildardjan – destijds in Schoonhoven opgeleid tot meester goudsmid – kent echt alle kneepjes van het vak: goudsmeden, diamantzetten, graveren en juwelen monteren. In zijn edelsmederij staan de laatste hightech apparaten, maar het smeden zelf gebeurt natuurlijk nog steeds op dezelfde manier als in de begintijd: in het vuur.

Verweij heeft eindeloos veel passie voor het edelsmeden. Hij heeft jarenlange ervaring, werkt met de allerbeste materialen en volgens de juiste procedés. Dit maakt hem tot een geliefd vakman in het hele land. We presenteren u de trouwringen van zirkonium. U krijgt een uitgebreide omschrijving van een aantal ringen en u leert meer over het materiaal zirkonium.

Exceptionele combinatie

zwarte zirkonium trouwringen en 14 krt witgoud

Een prachtig voorbeeld is deze ring van witgoud en zirkonium. De combi van zwart, mat zirkonium en hoogglans gepolijst witgoud is enig in zijn soort. Het contrast wordt benadrukt doordat het zirkonium gedeelte van deze trouwring breder is dan de witgouden baan. Zowel de dames- als de herenring is 5,0 mm breed. De ringen voelen zeer comfortabel aan dankzij de ovalen vorm.

Om de ring nog specialer te maken, zou u voor platina kunnen kiezen in plaats van witgoud. U weet het: platina is het meest witte metaal op aarde. Ziet u het al voor zich? Maan-wit én zwart samen in één ring aan uw hand en die van uw aanstaande? Exceptioneel!

Duurzaam en veilig
Zirkonium komt niet als ‘kant er klaar’ materiaal in de natuur voor. De hoofdbron is zirkoon. Dit mineraal is onder meer aanwezig in de zon en in meteorieten. Het wordt met name gewonnen in Australië, Brazilië, India, Rusland en de Verenigde Staten.
Zirkoon is veelzijdig en kan worden omgezet tot edelsteen (zirkonia) en metaal (zirkonium). De trouwringen worden gemaakt van zirkonium. Om uiteindelijk tot zirkonium materiaal te te komen, is een ingewikkeld chemisch proces nodig waar bijvoorbeeld magnesium bij gebruikt wordt.
De spectaculair zwarte laag ontstaat na verhitting. Het is met name de zwarte tint die zirkonium onderscheidt van andere metalen en legeringen. Zirkonium ringen verkleuren (roesten) niet door de zuurstof in de lucht.
Ook belangrijk om te weten: metallisch zirkonium beïnvloedt de menselijke huid niet. Het is een 100% onschadelijk en veilig metaal. Perfect voor een trouwring dus!

In the spotlight

We zetten onze spotlight op de ring met de naam Chiaroscuro.
Chiaroscuro is Italiaans voor clair-obscur. Bij deze bekende techniek in de schilderkunst, fotografie en film draait het allemaal om het uitvergroten van het contrast tussen licht en donker in het beeld. De zogenoemde midden-tonen worden weggelaten en zo ontstaat een dramatisch effect. Alle aandacht gaat naar de lichte voorgrond, juist omdat de achtergrond slechts een donkere schaduw is. Rembrandt was een ware meester in clair-obscur. Een bekend voorbeeld van zijn verhulde lichtbron: een arm of hand voor een kaars zorgt ervoor dat de geportretteerde(n) passend uitgelicht worden.
Terug naar de Chiaroscuro trouwringen. Ze vallen op door hun krachtige uitstraling. De zwarte zirkonium middenbaan ligt tussen twee hogere witgouden banen. Kleurcontrast én hoogteverschil kenmerken deze ringen. Voor het damesmodel zijn er de volgende mogelijkheden qua edelsteen: drie briljanten, één briljant of zonder steen. De witte diamant geeft de Chiaroscuro een sierlijk effect. Voor een nog sterkere ‘disharmonie’ zorgt de combinatie van zirkonium met geelgoud, roodgoud of platina. Aan u de keuze!

Accordo – inderdaad ‘akkoord’ in het Italiaans (hoe toepasselijk voor een trouwring!) – is een elegant, subtiel design. De ring oogt rustig dankzij het overwegend grijze zirkonium. Toch is dit een ring met veel verrassingen. De zwarte middenbaan die wat lager ligt bijvoorbeeld. En de witgouden baan aan de binnenkant van de ring. De stralende, fonkelende, witte briljant in de damesring zorgt al bij de kleinste beweging voor prachtige kleureffecten. Tijdens het dragen van deze ring is de charmante witgouden baan aan de zijkant, zowel bij de dames- als de herenring, goed zichtbaar. De goudsmid van BijzondereTrouwringen weet als geen ander dat smaken verschillen en daarom zijn dit aanvullende opties:

  • geelgouden in plaats van witgouden accenten;
  • roodgouden in plaats van witgouden accenten;
  • platina in plaats van witgouden accenten;
  • een compleet zirkonium ring, dus zonder banen;
  • een vierkante Princess diamant in plaats van een briljant.

De laatste variant benadrukt de strakke lijnen van de Accordo nog eens extra. Voor alle modellen geldt: het is een stijlvolle, one-of-a-kind trouwring.

 

Als Italianen het hebben over de schemering gebruiken ze het woord fosca. De trouwring met de naam Fosca is intens zwart en karakteristiek. De ring is een blikvanger, maar dan op een bescheiden manier. Aan u de keuze met welke briljant het damesmodel bezet wordt:

  • 0,03 crt;
  • 0,05 crt;
  • 0,08 crt;
  • 0,10 crt.

Heren: tegen een kleine meerprijs plaatst Hildardjan aan de binnenkant van de ring, bij de naam van uw geliefde, een briljant van 0,015 crt. Wat denkt u ervan? Qua breedte van de ring kunt u gaan voor 3,0; 4,0; 5,2 of 6,0 mm. De steen is  wit van kleur. We wijzen u er op dat Hildardjan er met alle liefde ook een blauwe briljant in kan plaatsen. Zwart zirkonium en een blauwe steen: specialer kan het bijna niet!

zwarte trouwringen met witgouden binnenkant en briljanten

Een trouwring is hét symbool van eeuwige trouw. En dat geldt zeker voor de ring Simbolo. De damesring is 4,7 mm breed, het herenmodel 6,4 mm. De damesring op de foto is bezet met vijf schitterende briljanten. Wilt u echt uitpakken? De goudsmid kan in totaal 40 briljanten in de ring verwerken. Dit kan in de zwarte baan, de witte baan of in allebei de banen. Het zwart – wit/ donker – licht effect komt helemaal tot zijn recht in de Simbolo trouwring. Net zoals zirkonium en witgoud hun eigen kenmerken hebben, geldt dat ook voor de herenring en de damesring. Zijn ring heeft drie banen. De ring straalt kracht, maar ook rust uit. Haar ring bestaat uit twee banen. De briljanten in het witgouden gedeelte zijn oprechte eyecatchers. Samen vormen deze trouwringen een unieke set, of in de woorden van Hildardjan Verweij: “Raffinement ten top, dat u zeker eens in het echt moet zien.”

We hebben een paar uitzonderlijke ringen van zirkonium beschreven en hopen dat er een model bij zit waar u helemaal enthousiast van wordt. Voor de volledigheid vertellen we u dat Hildardjan Verweij ook ringen van allerlei andere materialen maakt. We noemen goud, witgoud, palladium platina en titanium. Qua vormgeving en stijl is er van alles mogelijk: chique, exclusief, klassiek, organisch, origineel en modern. U kunt online een afspraak maken om langs te komen bij de edel smederij in Veenhuizen of bij de trouwringenstudio in Amersfoort. Ter plekke mag u de uitgebreid ringen bekijken en passen.

Heeft u zelf een ring ontworpen? Zou u aan een van de ringen van Hildardjan een klein, eigen detail willen toevoegen? Hebben uw partner en u een totaal verschillende smaak en heeft u geen idee hoe u tot een compromis kunt komen? Weet u eigenlijk helemaal niet wat u wilt en zit u verlegen om advies en tips over trouwringen? Neem zeker contact op met de goudsmid! Hij neemt voor iedere klant uitgebreid de tijd. U kunt uw wensen en ideeën laten horen. Uw vragen worden beantwoord. De insteek is altijd: samen de voor u perfecte trouwring ontwerpen. Welke ring het ook wordt, u bent verzekerd van garantie op de ring en garantie op het verlies van diamanten. Als u ringen bestelt bij BijzondereTrouwringen krijgt u er een gratis echtheidscertificaat bij. Mocht er sprake zijn van een fabricagefout dan is de reparatie geheel kosteloos.