FAQ

Vragen? Vast wel!

Kijk of u hier het antwoord vindt. Zo niet, mail of bel dan gerust…..

Wat is het verschil tussen een goudsmid en een juwelier?

Een juwelier heeft een uitgebreide collectie standaard trouwringen van bekende merken in huis. Een goudsmid heeft voornamelijk handgemaakte, bijzondere trouwringen. Die dienen als voorbeeld. Een goudsmid is gespecialiseerd in het ontwerpen van persoonlijke trouwringen die bij jullie passen.

Is een goudsmid duurder dan een juwelier?

Nee. De kosten worden bepaald door dat wat jullie willen. Eenvoudige, klassieke of strakke 14 karaat gouden trouwringen van hoge kwaliteit beginnen bij € 820,- per paar. Wilt u ringen in platina, of met veel grote briljanten, dan stijgt de prijs natuurlijk. Er is van alles mogelijk. Goudsmid Hildardjan maakt een gratis ontwerp en doet vrijblijvend een prijsopgave. Een ontwerp laten maken verplicht u dus tot niets.

Waarom staan er alleen prijsindicaties op de website en geen precieze prijzen?

De ringen op de website dienen vooral als voorbeeld. Met elk ontwerp kunt u nog alle kanten op. De exacte prijs van een paar ringen hangt af van veel zaken: de maat, de breedte en dikte en het gewicht van de ring, het karaatgehalte van het goud, de grootte en de zuiverheid van de briljanten, etc. Om u toch een idee te geven, staat er een prijsindicatie bij alle trouwringen.

We hebben zelf een ontwerp gemaakt. Kunnen we dat laten uitvoeren?

Dat kan zeker. Hildardjan werkt jullie ontwerp uit en geeft goede raad. Zitten er haken en ogen aan het ontwerp, dan reikt hij andere ideeën aan. De goudsmid schaaft net zo lang, tot het ontwerp helemaal naar jullie zin is.

We hebben een totaal verschillende smaak. Wat nu?

Geen probleem. Het komt heel vaak voor dat twee partners van heel verschillende stijlen houden. Aan Hildardjan de taak om trouwringen te ontwerpen die bij beide personen passen en ook bij elkaar. Twee ringen hoeven niet precies hetzelfde te zijn. Ze kunnen qua vorm, materiaal of kleur van elkaar verschillen, maar toch een mooie eenheid vormen.

We weten helemaal niet wat we willen. Toch maar langskomen?

Zeker! Hildardjan heeft een uitgebreide collectie handgemaakte trouwringen. Eerst kijkt hij met jullie naar wat je niet wilt. Dan weet hij al een hoop en komt er meestal een mooi ontwerp uit dat helemaal bij jullie past. Want als er iets belangrijk is bij twee trouwringen, is het dat ze bij jullie passen.

Mijn vriend draagt niet graag ringen. Zijn er andere mogelijkheden?

Het dragen van een ring is iets wat snel went. Wilt u echt geen ring om of is het lastig in verband met uw werk, dan kan Hildardjan ook iets anders ontwerpen. Bijvoorbeeld een ring voor haar en een halssieraad voor hem. Of een gouden ring voor haar en een bijpassende edelstalen ring voor hem, die hij zo nu en dan eens draagt. Er kan heel veel, van eenvoudig en tijdloos, tot stoer en modern. Leg gewoon uw wensen op tafel.

Ik ben moslim en mag vanwege mijn islamitisch geloof geen gouden trouwring dragen.

Geen probleem: er zijn mooie alternatieven voor goud. Wij hebben prachtige trouwringen van andere duurzame metalen, zoals titanium, palladium en platina. Wees welkom als u ze eens wil bekijken en passen!

Zijn ringen van zirkonium en titanium moeilijk op maat te maken?

Soms, maar het is bij ons in veel gevallen mogelijk. Wie in de loop der jaren aankomt of afvalt, kan zijn of haar ring vrijwel altijd een maat groter of kleiner laten maken.
Soms twijfelen mensen bij het bestellen welke maat nu het prettigst zit. Daarom heeft Edelsmederij Verweij een bijzondere service: als u ringen bestelt die moeilijk op maat te maken zijn, krijgt u eerst een pasmodel van aluminium. Dit draagt u een aantal weken, zodat u kunt uittesten of de maat helemaal goed is. Daarna maakt Hildardjan pas de definitieve ringen.

Hoe lang voor ons trouwen moeten we trouwringen bestellen?

Liefst 4 tot 6 maanden van tevoren, maar uiterlijk 4 à 6 weken (afhankelijk van het model) voordat jullie gaan trouwen.

Wij wonen niet om de hoek. Kunnen bestelde ringen worden opgestuurd?

Jazeker. Als u hier een keer bent geweest en alles is doorgenomen en afgesproken, dan kunnen de ringen aangetekend naar jullie worden opgestuurd. Binnen en buiten Nederland en zelfs buiten Europa. Het risico van verzenden is daarbij uiteraard voor BijzondereTrouwringen.nl.

Ik heb een oude trouwring van een familielid. Kan die worden verwerkt tot een nieuwe trouwring?

Dat kan. Ook hierbij is er van alles mogelijk. De oude ring kan (deels) zichtbaar blijven, hij kan helemaal opgaan in het nieuwe model, of zelfs worden omgesmolten tot een nieuwe ring. Voor uw partner kan Hildardjan een bijpassend model ontwerpen, zodat beide ringen één geheel vormen.

Verkopen jullie alleen zelfgemaakte trouwringen?

Het grootste deel van de uitgebreide trouwringencollectie is in eigen huis ontworpen en gemaakt. Daarnaast verkoopt Hildardjan een aantal bijzondere modellen van collega-goudsmeden (o.a. uit Duitsland) die net als hij een klein atelier hebben en unieke ringen ontwerpen.

Wij werken overdag. Kunnen we ook ’s avonds langskomen?

Geen punt. Jullie kunnen in Veenhuizen een afspraak maken voor overdag of ’s avonds, doordeweeks en in het weekeinde. In Amersfoort kunnen jullie meermalen per maand terecht in het weekeinde (meestal op zaterdag en zondag). De eerstvolgende data waarop u in Amersfoort terecht kunt, vindt u op de contactpagina. Natuurlijk kunt u ook bellen of mailen om even te overleggen.

Wij komen van ver. Is Veenhuizen een leuke bestemming voor een dagje of weekeindje weg?

Ja! Er is in de omgeving van alles te doen. Veenhuizen is een monumentaal dorp waar prachtige bed & breakfasts en een hotel zijn te vinden. U vindt er het Gevangenismuseum (waar u overigens ook kunt trouwen!), er staan ruim 100 rijksmonumenten, er is een grand café, een theetuin, een restaurant en er zijn volop mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en met de auto te toeren. Het Drents Museum in Assen ligt op een steenworp afstand en ook de sfeervolle stad Groningen is niet ver weg.

Wij komen van ver. Is Amersfoort een leuke bestemming voor een dagje of weekeindje weg?

U kunt de collectie bijzondere trouwringen ook bewonderen in onze trouwringenstudio in Amersfoort. Amersfoort is een bezoekje waard (en IKEA zit bij ons om de hoek). De stad heeft een mooi historisch centrum en grenst aan fraaie bosgebieden waar u lekker kunt wandelen.

  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.