Robijn en saffier geven uw trouwring kleur

Robijn en Saffier

Een gele saffier, een roze robijn… Steeds meer mensen laten hun trouwring bezetten met een mooie kleursteen. Een goed idee: een bijzondere steen maakt uw ring uniek.

Eerste keus als u een kleursteen in uw trouwring wilt, is robijn of saffier. En daarmee kunt u alle kanten op. Beide stenen maken deel uit van de korundgroep: op diamant na de hardste steen. Duurzaam dus en dat is belangrijk: een mooie kleursteen in uw trouwring moet natuurlijk lang meegaan.

Korund komt voor in allerlei kleuren. Als het rood is, wordt het robijn genoemd. Alle overige kleuren heten saffier. Het is dus niet zo dat saffier altijd blauw is! Maar aangezien veel mensen dat wel denken, krijgen andere kleuren saffier vaak een toegevoegde naam. Zo is een padparadscha saffier oranjegeel en een leucosaffier kleurloos. Soms spreekt men ook gewoon over gele of witte saffier.

Robijn is altijd rood, maar binnen die kleur zijn veel variaties in tint. Het meest geliefd is bloedrode robijn, maar ook de lichtere rozerode exemplaren en de diep donkerrode kunnen erg mooi staan in een trouwring.

We hebben trouwringen met de mooiste kleurstenen in onze collectie. Zoals model Ponente, een strakke geelgouden trouwring bezet met een warmgele padparadscha saffier. Wilt u liever een saffier in korenbloemblauw of een karmijnrode robijn? Kom onze fascinerende kleurstenen eens bekijken!

Robijn en saffier