Klassieke trouwringen

Als we spreken over klassieke trouwringen, dan hebben we het over gladde ringen. Ringen die tijdloos mooi zijn en zitten als gegoten. Opvallende versieringen ontbreken, maar voor een mooie nuance is zeker ruimte. Een glinsterende briljant of een verfijnde hamerslag. Bekijk hier onze stijlvolle gladde ringen in diverse goud tinten en platina.

KLASIEKE TROUWRINGEN: ECHTE CLASSICS!

Een klassieke, gladde trouwring heeft veel pluspunten. Klassieke ringen van goud zien er tijdloos uit. Ze zorgen voor een subtiele versiering van de hand; een klassieke trouwring is zeker niet opdringerig of te opvallend. Gladde ringen dragen heerlijk, omdat alle hoeken zijn afgerond. Bij een klassieke ring voelt u eigenlijk niet dat u ‘m om heeft. Wilt u de ring een persoonlijk tintje meegeven? Dat kan door een of meerdere briljanten toe te voegen.

Dankzij hun verfijnde vormgeving zijn gladde trouwringen en briljanten een sterk duo. U kunt ook kiezen voor een classic ring met een diamant in spanring look. De goudsmid van BijzondereTrouwringen.nl, Hildardjan Verweij, kan diamanten op meer dan 50 manieren in moderne trouwringen zetten. In de lengte, in de breedte, in een mooi vierkant met 12 briljanten, diagonaal of helemaal rondom, op zo’n manier dat de briljant lijkt te zweven enzovoort.

TROUWRINGEN – STIJLEN DOOR DE JAREN HEEN

Graag vertellen we u iets over de rijke geschiedenis van de trouwring. Historici schrijven het begin van de trouwring – een ring als teken van huwelijkse trouw – toe aan de oude Egyptenaren. Dat voor een ring werd gekozen, is begrijpelijk. Ringen zijn rond en ze lopen eindeloos door. Een ring heeft geen begin en geen einde. In een trouwring schuilt de symbolische waarde van oneindige liefde en onvoorwaardelijke toewijding in voor- en in tegenspoed.

In het oude Egypte werd de trouwring links gedragen. In die tijd geloofde men namelijk dat er vanuit de linker ringvinger een liefdesader rechtstreeks naar het hart liep. Lange tijd was het gebruikelijk dat de man een ring uitzocht die hij op de huwelijksdag aan zijn vrouw gaf. Pas vanaf de 19e eeuw gingen mannen zelf ook trouwringen dragen. Anno nu zoeken man en vrouw, vrouw en vrouw of man en man de ringen samen uit en geven die elkaar cadeau.

De afgelopen decennia kenmerken zich door een aantal toonaangevende stijlen. In de jaren ’50 van de vorige eeuw, de tijd van de wederopbouw, had men niet veel te besteden. Trouwen zonder ring was in ons land geen uitzondering. Hadden de aanstaanden wel geld voor een trouwring dan blonk die uit in bescheidenheid en eenvoud: smalle ringen van 2,5 tot 3,0 mm breed. In de jaren ’60 ontstond een voorkeur voor ringen die aan de bovenkant hoog bol zijn. De eerste witgouden ringen dateren uit de jaren ’80. Een periode waarin een voorliefde ontstond voor meer in het oog springende ringen. Een trouwring van 5 tot 7 mm breed in een bijpassende diktemaat werd heel gebruikelijk.

De jaren ’90 tot nu kenmerken zich door keuzevrijheid. Qua materiaal, kleur en edelstenen is in principe alles mogelijk. Platina, titanium of palladium? Princess en baguette, een roos diamant of een robijn? Een duurzame ring van ecogold? Alles mag en alles kan tegenwoordig. Persoonlijke smaak en draaggemak zijn doorslaggevend. In het assortiment ringen dat wij aanbieden, vindt u dan ook eindeloos veel comfortfit modellen die met unieke details afgewerkt kunnen worden.

Gaat uw voorkeur uit naar een classic trouwring van alle tijden, aangepast aan uw specifieke voorkeuren en wensen? U zult zeker slagen op Bijzonderetrouwringen.nl.

VOORBEELDEN VAN SCHITTERENDE GLADDE KLASSIEKE TROUWRINGEN TER INSPIRATIE

Klassieke trouwringen zijn gladde ringen. Opvallende uitsteeksels ontbreken, maar voor een klein accent is zeker ruimte. Een fijn schaduwlijntje. Een groef over de lengte van de hele ring of juist in de breedte. Een speciale vorm zoals rechthoekig of vulkaanvormig. Het is allemaal uitvoerbaar als u kiest voor een gladde trouwring. We beschrijven een paar classic trouwringen zodat u een goede indruk krijgt van wat er allemaal mogelijk is.

De Etna, inderdaad vernoemd naar de vulkaan op Sicilië, is een smalle, gladde en sierlijke trouwring. Etna oogt helemaal van deze tijd dankzij:

  • De gradueel oplopende zijkanten;
  • De licht bolle bovenkant;
  • De helderwitte briljant in de damesring;
  • De comfortfit binnenkant.

Bijzondere Trouwringen levert trouwring Etna in 14 karaat witgoud, geelgoud en roodgoud. Aanvullend kunt u kiezen uit diverse breedtematen van 4,0 tot en met 6.0 mm.

Geelgouden klassieke trouwringen met een cognac briljant

Een zeer geliefde ring is de Orbita met cognac-kleurige briljant. Hildardjan Verweij nam als uitgangspunt de traditionele, gladde, gouden trouwring. Hij voegde er speelse en moderne nuances aan toe. Het resultaat is een brede klassieke trouwring van uitzonderlijk hoge kwaliteit die comfortabel draagt. U ziet het op de foto: over de ring heen loopt een subtiele groef, waarbij in de damesversie een stralende briljant is verwerkt. De kleine snede zorgt voor een uniek spel van schaduw en licht.

Een geliefde topper is het model Stella. Deze 4 mm brede, moderne trouwring valt op door een 21e -eeuws design in geelgoud met een prachtige, ‘zwevende’ diamantgeslepen briljant in de damesring. U heeft de keuze uit 0,06; 0,10 en 0,15 crt. Heeft u liever een grotere of kleinere ring? Wilt u een andere steen dan op de foto? De edelsmid hoort het graag van u!

KLASSIEKE TROUWRINGEN IN VERSCHILLENDE BREEDTES EN KLEUREN

De een houdt van discreet en de ander gaat voor stoer. Klassiek gouden trouwringen kunnen daarom in verschillende breedtes besteld worden. Van 2,5 tot 6 mm. Om uit te proberen welk ontwerp het mooiste staat aan uw hand, nodigen we u uit te komen passen bij Bijzondere Trouwringen. U krijgt dan ook de gelegenheid alle kleuren goud te bewonderen: wit, geel en rood. Wie weet is een helder maan-witte,
klassieke platina trouwring ring iets voor u? Goudsmid Hildardjan maakt ze zowel met als zonder steen. Als u langskomt, kunt u al uw vragen stellen en krijgt u professioneel advies op maat. Ieder mens is ten slotte uniek!

KIES VOOR DUURZAAM MET RINGEN VAN EERLIJK GOUD

In een huwelijk draait het om eerlijkheid en openheid. Deze waardes hebben bij de consument van nu prioriteit en zeker ook bij de edelsmid van Bijzondere Trouwringen. Hildardjan Verweij werkt dan ook steevast met ecogold, ook wel fair goud of gerecycled goud genoemd. Het gaat hierbij om hergebruik van bestaand goud. Koopt u uw trouwringen bij BijzondereTrouwringen.nl dan draagt u dus zeker een steentje bij aan een schone, duurzame en trouwhartige wereld!

We zouden nog zoveel meer kunnen vertellen over klassieke trouwringen, maar u weet het: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Neemt u vooral de tijd de foto’s van het classic assortiment goed te bekijken. U zult met ons concluderen dat klassieke trouwringen hun aantrekkingskracht nooit verliezen!

Bijzondere Trouwringen heeft twee vestigingen. In Veenhuizen staat het atelier van de goudsmid. Daar worden alle ringen gemaakt. U bent van harte welkom in de sfeervolle ontvangst- en expositieruimte. Natuurlijk mag u een kijkje nemen in de edel smederij. In de trouwringenstudio in Amersfoort kunt u op afspraak ringen komen bekijken en passen. Via de rode knop bovenaan de pagina, kunt u zelf een afspraak inplannen. Even bellen of een e-mail sturen kan natuurlijk ook.