Het specialistenwerk van de graveur

Hangraveur die een inscriptie in een trouwrring graveerd

Veel mensen laten hun trouwringen graveren. Vaak kiezen ze voor een gravure met naam en datum, maar een andere tekst of een mooi symbool kan natuurlijk ook. Goudsmid Hildardjan zet zelf machinale gravures, maar als u iets bijzonders wilt, dan schakelt hij een graveur in. Want het zetten van handgravures is specialistenwerk.

Een handgraveur is een vakman of vakvrouw waarvan er in Nederland nog maar weinig zijn. Het is een ambacht dat niet veel meer voorkomt, net als dat van diamantslijper of zilversmid. BijzondereTrouwringen.nl werkt samen met een gespecialiseerde sieradengraveur. Een ambachtsman gespecialiseerd in het graveren van harde metalen als goud, platina en edelstaal.

Waarom een handgravure? Een machinale gravure ziet er keurig netjes uit, maar toch is hij niet te vergelijken met een hand-gegraveerde inscriptie. Een handgravure oogt levendiger dan machinewerk en elke inscriptie is uniek.

U kunt bijvoorbeeld de naam van uw geliefde in uw eigen handschrift aan de binnenkant – of buitenkant – van uw ring laten graveren. Maar u kunt ook kiezen voor een andere afbeelding, bijvoorbeeld het eeuwigheidssymbool. Zelfs een portretgravure is mogelijk! Kan het persoonlijker?

De graveur