De drie favorieten van de goudsmid

Top 3 trouwringen goudsmid Hildardjan Verweij

Deze drie modellen vormen de top-3 van Hildardjan. Unieke ringen met een buitengewone uitstraling.

1. Vero
Het liefst combineert Hildardjan bijzondere metalen en stenen. Zijn nummer één is daarom model Vero, vanwege de mooie match tussen wit goud, nog witter platina en – het meest wit – diamanten. Een smal baantje lucht tussen de twee ringen accentueert het ton sur ton effect. De twee banen zijn vrijwel onzichtbaar aan elkaar bevestigd met zes kleine blokjes goud. De verschillende schakeringen van wit maken Vero tot een subtiele topper.

2. Colle
La Dune du Pilat in Zuid-Frankrijk, de hoogste duin van Europa, inspireerde Hildardjan tot het maken van model Colle. Hij wilde de golvende zandduinen en de zachte tint van het zand vangen in deze organische ringen. Om de ring een dynamische uitstraling te geven, modelleerde de goudsmid eerst een ontwerp uit was met veel reliëf. Dit is het resultaat. Doordat de grote vlakken zandmat zijn gemaakt, heeft het goud een heel bijzondere uitstraling gekregen.

3. Danza
Authentiek ambachtelijk smeedwerk. De Danza trouwringen zijn op de ouderwetse manier koud gesmeed uit een achtkantige staaf goud. Het goud is na het walsen gehamerd. Door plaat- of draadgoud met een hamer te bewerken, kan men het langer of breder maken. Zo werkt een goudsmid naar de gewenste vorm toe. Na het ‘koud smeden’ wordt het ontwerp in model gevijld. Het resultaat is sierlijk. De dansende lijnen van de damesring hebben aan één kant een verdiept uiteinde waarin een stralend witte briljant is gezet.

Top-3 van Hildardjan