Platina trouwringen

Platina trouwringen zijn zeldzaam mooi. Platina is het meest witte en duurzame metaal dat er bestaat. Het heeft een prachtige uitstraling en er komen nauwelijks krassen op. Een ring van platina is een buitengewoon sieraad.

Trouwringen van platina – een kostbaar bezit

Platina trouwringen zijn kostbaar, maar ze hebben dan ook alleen maar voordelen. Platina is het hardste en witste edelmetaal op aarde. Het heeft een hoge slijtvastheid: ook bij dagelijks dragen komen er veel minder krassen op dan op andere metalen. Daarmee is het zonder meer het meest duurzame metaal. Bovendien is platina hypo-allergeen; het veroorzaakt zelden of nooit allergische reacties.

Platina trouwringen van het zuiverste water

Wat maakt trouwringen van platina zo kostbaar? Dat komt allereerst door het hoge soortelijk gewicht. Als u platina trouwringen in uw hand heeft, voelt u direct hoe zwaar het metaal is. Er zijn dus heel wat grammen platina nodig om een ring te kunnen maken.
Ten tweede is de prijs per gram hoog: voor het maken van platina sieraden wordt namelijk een heel zuivere legering gebruikt van 95% platina. Zuiverder kan een legering niet zijn. (Ter vergelijking: bij 14 karaat goud ligt het gebruikte percentage edelmetaal op 58%.)
Tenslotte is platina, ook wel platinum genoemd, lastig te bewerken. Het maken van een platina trouwring kost anderhalf keer zoveel tijd als het maken van eenzelfde model in goud. Omdat platina zo hard is, is het moeilijk te polijsten en krasvrij te krijgen. Maar als het eenmaal krasvrij is, blijft het lang mooi. Juist omdat het metaal zo hard is.
Kortom, het bewerken van platina is specialistenwerk. Maar het resultaat mag er zijn!

Kijk maar naar onze bijzondere platina relatieringen: zuiver en alleen platina is al een lust voor het oog, maar goudsmid Hildardjan maakt ook graag mooie combinaties. Zo is platina met diamant een magische match. Wit platina en witte briljanten versterken elkaars kracht. Een platina trouwring die helemaal rondom is bezet met witte briljantjes gaat nooit in schoonheid achteruit.
Het kan ook gedurfder: heel eigenzinnig is de combinatie van wit platina met zwarte briljanten: een eyecatcher! Meer ingetogen is het kleurverschil bij ons model Vero: deze trouwringen zijn opgebouwd uit een baan wit goud en een baan nóg witter platina.

Platina is weliswaar kostbaar, maar onze winteraanbieding 2021  klassieke trouwringen van platina uit de lijn Estate zijn heel aantrekkelijk geprijsd.

En dan is er nog palladium, het ‘broertje’ van platina. Een mooi en duurzaam metaal uit de platinagroep: palladium is veel lichter in gewicht dan platina. Een prachtig edelmetaal met veel mogelijkheden. Kom onze bijzondere palladium trouwringen eens bekijken: we laten u graag het verschil zien (en voelen) tussen een ring van platina en een ring van palladium.

BijzondereTrouwringen.nl verkoopt verhoudingsgewijs veel trouwringen van platina. Goudsmid Hildardjan Verweij heeft zich dan ook gespecialiseerd in het werken met platina.
Bent u nieuwsgierig geworden naar dit schitterende metaal? De goudsmid heeft een schat aan vakkennis in huis en kan u er alles over vertellen. Dus kom een keer langs om onze platina trouwringen live te bewonderen en te ervaren hoe het voelt om een ring van platina aan uw hand te dragen…