Platina trouwringen

Platina trouwringen zijn zeldzaam mooi. Platina is het meest witte en duurzame metaal dat er bestaat. Het heeft een prachtige uitstraling en er komen nauwelijks krassen op. Een ring van platina is een buitengewoon sieraad.

Trouwringen van platina – een kostbaar bezit

Ringen staan voor verbondenheid en platina is een prachtig metaal om trouwringen van te laten maken. Platina trouwringen zijn misschien kostbaar, maar ze hebben dan ook alleen maar voordelen. Platina is het hardste en witste edelmetaal op aarde. Het heeft een hoge slijtvastheid: ook bij dagelijks dragen komen er veel minder krassen op dan op andere metalen. Daarmee is het zonder meer het meest duurzame metaal. U zult levenslang genieten van platina trouwringen. Bovendien is het materiaal hypoallergeen; het veroorzaakt zelden of nooit allergische reacties, zelfs niet als u uw ring dagelijks draagt. Platina trouwringen zijn trouwringen van de allerhoogste kwaliteit.

Hoog soortelijk gewicht
Als u platina trouwringen in uw hand heeft, voelt u direct hoe zwaar het metaal is. Er zijn dus heel wat grammen platina nodig om een ring te kunnen maken. Het is zelfs zuiverder dan goud. Edelsmid Hildardjan gebruikt voor zijn trouwringen maar liefst 95% platina!

Prijs per gram
Voor het maken van platina sieraden wordt een heel zuivere legering gebruikt van 95% platina. Zuiverder kan een legering niet zijn. (Ter vergelijking: bij 14 karaat goud ligt het gebruikte percentage edelmetaal op 58,5%.)

Zeldzaamheid
In vergelijking met goud komt platina 20 keer minder voor. Een zeldzaam en dus exclusiever materiaal. Het wordt onder andere gedolven in Zuid-Afrika, in de Verenigde Staten en Rusland.

Vakmanschap
Tenslotte is platina, ook wel platinum genoemd, lastig te bewerken. Het maken van platina trouwringen kost anderhalf keer zoveel tijd als het maken van eenzelfde model in goud. Omdat platina een unieke hardheid kent, is het moeilijk te polijsten en krasvrij te krijgen. Maar als het eenmaal krasvrij is, blijft het lang mooi. Juist omdat het metaal zo hard is. Kortom, het bewerken van platina is specialistenwerk. Maar het resultaat mag er zijn!

Persoonlijke platina trouwringen

Bij Bijzondere Trouwringen kunt u op locatie uw persoonlijke wensen met de goudsmid bespreken. Weet u nog niet precies welke ring u wilt? De goudsmid Hildardjan, kan u de uitgebreide collectie laten zien en u persoonlijk advies geven. Mocht u met uw geliefde qua ringstijl niet op een lijn zitten, dan kan de goudsmid twee ringen maken die aansluiten bij uw individuele smaak. De ringen kunnen van vorm, metaal of kleur afwijken, maar toch samen een geheel vormen. Heeft u een eigen ontwerp voor een ring? Hildardjan kan uw ontwerp uitwerken. Mochten er haken en ogen zitten aan het ontwerp dan reikt hij ideeën aan om tot een ring te komen waar jullie helemaal tevreden over zijn.

Chique & stijlvol

Kijk maar naar onze bijzondere platina trouwringen: zuiver en alleen platina is al een lust voor het oog, maar goudsmid Hildardjan maakt ook graag mooie combinaties. Zo is platina met diamant een magische match. Wit platina en witte briljanten versterken elkaars kracht. Een platina trouwring die helemaal rondom is bezet met witte briljantjes gaat nooit in schoonheid achteruit. De Levante lijn van platina trouwringen biedt met zekerheid een chique en stijlvolle uitstraling. Dit duurzame model heeft een mooie maan witte kleur. De herenring is gematteerd qua oppervlakte en de damesring is uitgerust met 57 briljanten. Bij het model Levante heeft u de keuze uit 5 verschillende ringbreedtes. Waarbij de smallere ringen wat lichter zijn en de bredere wat zwaarder in gewicht zijn. Hierbij wordt de grootte van de briljant aangepast op de breedte van de ring.

Moderne platina trouwringen

Moderne platina trouwringen

Bent u liefhebber van moderne ringen van hoge kwaliteit? Dan mag de Fedele lijn niet aan uw blik voorbij gaan. De ringen hebben een speelse uitvoering en zijn voorzien van hoogteverschil. Een bijzonder en exclusief model met opvallend design. De ring kan gemaakt worden in verschillende kleuren en materialen. Naast platina kunt u ook kiezen voor palladium, roodgoud, witgoud of een geelgouden variant. De ring kan voorzien worden van briljant geslepen diamanten. Deze kunnen op diverse manieren in de ringen gezet worden.

Tijdloze platina ringen

Wilt u pure, klassieke trouwringen van platina die tijdloos zijn, zonder verdere opsmuk? Dan past het Estate model hier goed bij. Dit klassieke model is mooi door zijn eenvoud. Daarnaast gaat dit metaal een leven lang mee en is het prettig draagbaar. De Estate herenring is glanzend gepolijst en gaat goed samen met andere platina damesringen. De Estate is verkrijgbaar in breedtes van 2,5 t/m 8,5 mm. Binnen deze lijn is er voor de damesring de mogelijkheid om voor de uitvoering te kiezen met drie witte briljanten.
Briljanten zorgen voor een fonkelende uitstraling en zijn ware blikvangers. Wist u dat briljanten geen aparte steensoort is maar een slijpvorm? Briljanten zijn diamanten, maar op een bepaalde manier geslepen. Een briljant geslepen diamant heeft maar liefst 57 facetten! Het slijpen is een specialistische aangelegenheid en de verhoudingen luisteren zeer nauw om optimale reflectie te verkrijgen. Het bewerken van een diamant is een ambacht en wordt dan ook uitgevoerd door een ervaren diamantslijper.

Unieke combinaties

Het kan ook gedurfder: heel eigenzinnig is de combinatie van wit platina met zwarte briljanten: een eyecatcher! Meer ingetogen is het kleurverschil bij Hildardjan ’s favoriete model Vero: deze trouwringen zijn opgebouwd uit een baan wit goud en een baan nóg witter platina; het ton sur ton effect. Wat betekent dat van de kleur wit meerdere tinten worden gebruikt, hetgeen een stijlvolle uitstraling geeft. De damesring is bezet met drie schitterende diamanten. Om beide metalen nog beter tot hun recht te laten komen is er smal strookje lucht tussen de baan in platina en een iets bredere witgoud baan gemaakt. De twee banen zijn vrijwel onzichtbaar aan elkaar bevestigd met zes kleine blokjes goud.

Platina trouwringen met zwarte diamanten

En voor een echte eyecatcher willen we u attenderen op ringen. Deze platina trouwring is voorzien van schitterende witte en zwarte diamanten. De zwarte diamant of carbonado diamant is werkelijk uniek. Het betreft de hardste soort op aarde en biedt ongekende schoonheid.
De zwarte diamant is zeldzaam en wordt enkel gevonden in Brazilië en in de Centraal-Afrikaanse Republiek. De exclusieve ringen zijn gematteerd waardoor de witte en zwarte diamanten nog meer aandacht en glans krijgen. Hiermee wordt u ring een echte blikvanger. Binnen deze lijn is het mogelijk om meer briljanten aan uw ring te laten toevoegen.

Platina versus palladium

Palladium is het ‘broertje’ van platina. Een prachtig edelmetaal met veel mogelijkheden. Dit mooie en duurzame metaal uit de platinagroep is veel lichter in gewicht dan platina. Een mooi alternatief voor koppels die platina wat zwaar vinden dragen aan de hand. Een ring van palladium wordt gemaakt van een palladiumlegering, aangevuld met ruthenium (ook een edelmetaal) en zilver.
Palladium gecombineerd met witgoud is eveneens mogelijk. Een palladium ring met witgoud is gemaakt van een goudlegering. In vele gevallen betreft het 14 of 18 karaat witgoud (een goudlegering van resp. 58,5 of 75% goud, aangevuld met zilver, koper en 14% palladium).
Wij kunnen u enkel aanraden om al onze bijzondere palladium trouwringen eens te bekijken: we laten u graag het verschil zien (en voelen) tussen een ring van platina en een ring van palladium. Een afspraak in onze trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen is zo gemaakt.

Trouwringen uitzoeken en passen

Trouwringen vormen een cruciaal onderdeel van de ceremonie. Wacht daarom niet te lang met het uitzoeken van de perfecte ring; het betreft immers een sieraad voor het leven. Het uitzoeken is een proces dat tijd nodig heeft. Je wilt immers de juiste keuze maken. Maak daarom het liefste 4 tot 6 maanden voor de bruiloft een afspraak. Het passen van de ringen, een keuze maken; soms kost het gewoon veel tijd. Ook het vervaardigen van de ring door de goudsmid is een flinke klus. De meeste stellen maken thuis of online al een selectie voordat ze naar de trouwringenstudio te Amersfoort of Veenhuizen komen. Andere bezoekers hebben een eigen designs en ontwerpen gemaakt. Verschillen jullie wensen of weet je niet wat je wilt? Geen probleem. Goudsmid Hildardjan heeft voldoende ideeën en inspiratie om jullie te verrassen. Aarzel dus niet om langs te komen, maak gewoon een afspraak, ontdek wat bij u past alvorens een ring te kopen.

Specialist ten top in platina trouwringen

Heeft u interesse in platina trouwringen? Een smal model of liever een breed model? Goudsmid Hildardjan Verweij heeft zich gespecialiseerd in het werken met platina en kan voor u de mooiste modellen maken. De goudsmid heeft een schat aan vakkennis in huis en kan u er alles over vertellen. En niet alleen over platina. Hildardjan werkt dagelijks met materialen als goud, titanium, zirkonium, edelstaal, palladium en fair gold. Ook op het gebied van diamanten en bijbehorende eigenschappen en normen kan Hildardjan u meer vertellen. Als ringen een diamant of briljant geslepen diamant bevatten, krijgen ze een certificaat. Daarop kunt u de exacte gegevens zien van de diamant(en) in uw ringen. Bijzondere Trouwringen werkt enkel met stenen van hoge kwaliteit; excellent geslepen, zonder verontreinigingen (VVS) en helder wit van kleur (Top Wesselton). Ongekende zuiverheid, pure exclusiviteit.

Een bijzondere inscriptie in jullie platina huwelijksringen

Een speciale boodschap of een mooi symbool. Veel koppels laten een gravure plaatsen in de ringen. Soms een naam, de trouw- of verlovingsdatum. Veel is mogelijk. Hildardjan kan u er meer over vertellen. Veel gravures kunnen machinaal geplaatst worden. Is dat niet mogelijk of wenselijk? Dan kan een graveur de inscriptie met de hand plaatsen. Een handgravure is werk voor een ware specialist en des te waardevoller. U hoeft de inscriptie niet altijd aan de binnenzijde van de ring te laten plaatsen. Ook de buitenkant is een elegante optie, zeer speciaal.

Afspraak in alle rust

Naast trouwringen kunt u in het atelier natuurlijk ook terecht voor andere ringen en sieraden. Niet voor een standaard merk zoals u bij de juwelier kunt vinden. Enkel bijzondere vriendschapsringen, verlovingsringen en het aanpassen of verwerken van een oude ring of sieraad; veel is mogelijk. Dus kom een keer langs om al onze trouwring modellen live te bewonderen en te ervaren hoe het voelt om bijvoorbeeld een ring van platina aan uw hand te dragen. Als u een afspraak maakt met Goudsmid Hildardjan Verweij kunt u rekenen op alle aandacht. Er zijn geen andere bruidsparen of bezoekers in het atelier. Wel zo fijn, soms gaat een bezoek gepaard met veel emotie. De meeste afspraken nemen 1,5 tot 2 uur in beslag; dit geeft u voldoende tijd om uw nieuwe droomringen vinden. Na het bekijken en passen van de trouwringen kunt u met het juiste gevoel uw keuze maken. De ringmaten worden opgenomen en u ontvangt de precieze prijsopgave, geheel vrijblijvend.