Trouwringen met diamant

Een trouwring met diamant grijpt de aandacht. Diamanten zijn tijdloos en blijven een leven lang fonkelen. We hebben een exclusieve collectie diamanten trouwringen. Bijzondere modellen met witte en gekleurde diamanten in verschillende slijpvormen: van briljant tot princess.

Trouwringen met diamanten voor altijd

Een diamanten trouwring blijft een leven lang mooi omdat hij altijd zijn schittering behoudt. Wij hebben in onze collectie een aantal prachtige trouwringen met diamanten in allerlei kleuren en met verschillende slijpvormen. Van strak vormgegeven modellen met een grote witte briljant tot organische trouwringen met gekleurde diamant. Een eyecatcher als ons model Oceano met zijn rechte lijnen in witgoud en glinsterende blauwe baguette diamant is tijdloos en uniek. Net als onze andere exclusieve trouwringen bezet met kostbare stenen.

Maar wat is nou het verschil tussen een diamant en een briljant?
Diamant is de naam van de hardste steensoort op aarde. De grondstof zeg maar. Ruwe diamant wordt uit de aarde gedolven en vervolgens geslepen. Door diamanten te slijpen, ontstaat er een mooie reflectie van het licht. Dit is wat een diamanten trouwring zo doet fonkelen.
Briljant is de meest bekende slijpvorm. Een briljant is dus eigenlijk een briljantgeslepen diamant. Er zijn echter veel meer aanlokkelijke slijpvormen. Zo is een princess geslepen diamant vierkant, een baguette diamant is rechthoekig en een peer diamant heeft een mooie druppelvorm.

Diamanten trouwring in alle kleuren

Trouwringen met witte diamanten zijn het meest bekend, maar een diamant kan allerlei kleuren hebben. Zo wordt diamant onder invloed van stikstofatomen geel en onder invloed van booratomen blauw. Er bestaan zelfs trouwrindgen met zwarte diamanten.
Kleurdiamanten zijn aantrekkelijke edelstenen en goudsmid Hildardjan combineert ze dan ook graag met verschillende metalen. Zwarte briljanten matchen bijvoorbeeld fantastisch met platina trouwringen – en ook met witte briljanten. Een diamant in zwart schittert namelijk net zo uitbundig als eentje in het wit. Groene diamant contrasteert verfijnd met grijs titanium en het effect van champagne diamanten gezet in roségoud is ook heel subtiel.

Eigenlijk moet je een trouwring met diamant in het echt zien. Daarom hebben we diamanten in verschillende vormen en kleuren in huis. De edelsmid kan u veel vertellen over diamanten trouwringen, dus kom eens een roze baguette, een zwarte briljant of een blauwe princess in het echt bekijken. Of u nu voor wit, zwart of blauw gaat: een diamanten trouwring heeft altijd klasse…