Goudeerlijk goud

fairgold eco goud smelten voor trouwringen

“Werken jullie ook met fair gold?” Het is een vraag die we steeds vaker krijgen, want de vraag naar
groen goud neemt toe – wat natuurlijk een goede zaak is.

Al het goud dat wij verwerken, is gerecycled goud (omgesmolten goud van bestaande, opgekochte sieraden). Het gaat dus niet om recent gedolven goud waarvan de herkomst onzeker is.

Werken met gerecycled goud heeft twee grote voordelen: er worden gegarandeerd geen mensenrechten mee geschonden en de natuur wordt niet belast door delvingswerkzaamheden. Als u een trouwring heeft van gerecycled goud, weet u dus zeker dat uw ring naast mooi ook schoon is.

Wilt u in plaats van gerecycled goud liever trouwringen van goud dat recent is gedolven volgens de fairtrade principes? Wij kunnen Fairtrade trouwringen maken met het label Fairmined, afkomstig uit Zuid-Amerika. Voor het winnen van dit goud hebben de mijnwerkers een eerlijke prijs gekregen en is het milieu minimaal belast (onder andere door geen gebruik te maken van kwik om het goud te zuiveren).

U kunt ook zelf goud meenemen! Heeft u oude gouden sieraden die u niet meer draagt? Neem ze mee als u trouwringen wilt laten maken. Als u bij ons trouwringen koopt, kunt u met uw oude goud betalen. We kunnen in sommige gevallen zelfs uw trouwringen maken van goud dat u zelf aanlevert.

Heeft u vragen? De goudsmid van BijzondereTrouwringen.nl kan u alles over groen en fair goud vertellen. Dus bel of mail gerust of kom eens langs in Amersfoort of Veenhuizen!

Fair gold