Nieuws
19 mei

TROUWRINGEN MET HAMERSLAG

Zoek je een trouwring met bijzondere structuur? Dan zijn trouwringen met hamerslag een interessante mogelijkheid. Klassiek, modern of wat dacht je van organische trouwringen? Het kan allemaal met een hamerslag reliëf, dat klinkt toch geweldig! Een trouwring met hamerslag structuur is handmatig vervaardigd waardoor iedere ring met deze techniek uniek is. Dat maakt deze stijl zo onderscheidend en toch heel subtiel.

Trouwringen met hamerslag op een aambeeld

Handgemaakte trouwring met hamerslag patroon

Het ambacht goudsmeden bestaat al vele eeuwen. De hamer wordt nog dagelijks gebruikt in ons atelier. Met een speciaal bolhamertje slaat de goudsmid heel precies deukjes in jullie huwelijksringen. Soms wel meer dan 150, afhankelijk van de breedte en de vorm van de ring. Deze deukjes lijken op een facet en spiegelen het licht bij beweging op een speelse wijze. Ze kunnen een rustig patroon hebben maar ook wat dieper en breder.

Een brede ring met een grovere structuur biedt een stoere uitstraling. Houd je meer van een subtiele ring? Kies dan voor een fijne trouwring met hamerslag. Vind je het lastig om een keuze te maken? Kom dan eens langs om verschillende trouwringen met structuur te bekijken. We adviseren jullie graag tijdens jullie bezoek bij ons atelier in Amersfoort of Veenhuizen.

14 krt geelgouden stoere trouwringen ambachtelijk gehamerd

Variatie in vorm, materiaal en meer

Een ring met rechte of ovale basisvorm is uitstekend geschikt om te voorzien van een hamerslagmotief. Neem bijvoorbeeld een rechte ring. Alleen aan de bovenkant brengen we handmatig het motief aan. De zijkanten worden strak en hoogglans gepolijst. Dit geef een krachtige uitstraling. Bij ovale trouwringen met hamerslag is de ronde uitstraling wat vriendelijker. Het reliëf loopt bijna tot in de binnenkant door, zodat je zoveel mogelijk het gehamerde ziet. De handgemaakte trouwringen zitten erg comfortabel en je merkt bijna niet dat je een trouwring draagt. Ook qua materiaal zijn de mogelijkheden ruim. Wat dachten jullie van witgoud, geelgoud of roségoud? Zelfs trouwringen met hamerslag van zuiver platina behoort tot de mogelijkheden.

goudsmid die een hamerslag structuur aanbrengt op trouwringen met een bolhamer.

Fair Gold of Fair mined Gold?

Wat ook niet onbelangrijk is om te weten, is dat alle gehamerde trouwringen worden gemaakt van Fair Gold. We noemen het ook wel Eco goud. Het betreft gerecycled goud waarbij de herkomst zeker is. Dat kunnen bijvoorbeeld oude bestaande sieraden zijn die omgesmolten worden. Het voordeel van gerecycled goud is, dat er geen goud hoeft gedolven te worden voor jullie trouwringen, waardoor het milieu niet wordt belast. Past gerecycled goud niet bij je wensen en heb je liever een ring van recent gedolven goud? Dan zijn Fairtrade trouwringen, voorzien van het label Fairmined de perfecte keuze. Op deze wijze kun je er zeker van zijn dat mijnwerkers een eerlijke prijs hebben gekregen voor het winnen van het goud.

Diamanten in hamerslag ring

De vraag die bruidsparen ons geregeld stellen: ”Kunnen we een hamerslag ring met diamant krijgen?” Dit kan zeker! En het effect is subliem. De hamerslag facetten en de 57 briljant facetten vormen samen een prachtig symbiose. Wat dachten jullie van geelgoud met een groene briljant of roodgoud met een cognac- kleurige briljant in je trouwring? Wanneer je een afspraak op locatie maakt, kunnen we het jullie allemaal laten zien.

Hamerslag trouwringen met briljant

Prachtig vakwerk

Als je voor originele mooie trouwringen wil gaan ben je hier aan het goede adres. Bij de intake worden de mogelijkheden duidelijk aangegeven en krijg je goed advies. Tijdens het proces werden we goed op de hoogte gehouden. Het resultaat is alles wat we wilden.

Klassiek trouwringen met hamerslag motief

Comfortabel en tijdloos dat zijn de toverwoorden als je kiest voor moderne trouwringen. De hamerslagbewerking wordt echt met de hand aangebracht door de goudsmid. Iedere trouwring is op deze manier uniek, er zijn er geen twee hetzelfde.

De klassieke trouwringen hebben door hun afgeronde comfortfit binnenzijde en afgeronde buitenkant een hoog draagcomfort ze zitten als gegoten. Je voelt nauwelijks dat je een ring draagt.
Dit komt omdat er minimaal huidcontact is, wat wel zo prettig draagt.

Traditionele trouwringen zijn tijdloos en onderscheidend. Ze matchen goed bij een verlovingsring of andere sieraden. Na 20 tot 30 jaar heb je nog steeds het gevoel dat de trouwringen van deze tijd zijn. Een verstandige keuze, waar je je leven lang plezier van hebt.

14 karaat witgouden en roodgouden trouwringen met hamerslag

Als het gaat om het kiezen van de juiste trouwringen hebben veel stellen nog vragen. Geregeld horen we: “We weten niet goed welke trouwringen het beste bij ons passen. Kunnen we advies krijgen?”
Ons antwoord: “Ja, zeker!” Hiervoor nodigen we jullie graag uit op locatie. Bijzondere, handgemaakte trouwringen moet je zien, voelen en passen. Die koop je niet online. In het atelier zal er een wereld voor jullie opengaan. En lopen de smaken uiteen? Of draagt je partner liever geen ring? Geen probleem, de mogelijkheden bij ons zijn eindeloos.

Trouwring met hamerslag motief in organische stijl

Zijn jullie op zoek naar iets heel speciaals? Het model Limpido is net even anders dan anders en wellicht echt iets voor jullie. Dit model heeft een licht golvende, glanzende en natuurlijke structuur. We noemen het ook wel een ‘satin afwerking’. Echt prachtig. De ring komt het beste tot zijn recht als je deze zelf aan je vinger ziet.

Trouwringen met hamerslag structuur van 14 krt witgoud

Deze ringen worden trouwens niet met een hamertje bewerkt maar met een andere speciale techniek; de verloren was methode. De edelsmid modelleert het model in harde was, en dit wasje wordt vervolgens gegoten. We hebben dan een kopie in rood, wit, geelgoud of platina. Het voordeel hiervan is dat textuur nog meer naar wens kan worden aangebracht. Denk aan extra grote en brede vlakken of dat er veel hoogte verschil in kan worden aangebracht. Dit zorg voor veel dynamiek. Door deze compositie gaat de ring nog meer leven.
We hebben een grote collectie organische trouwringen in huis om jullie te laten zien. Maak gerust een afspraak om je wensen te bespreken. We helpen jullie graag.

Speelse vorm of liever een sterk contrast?

Zoeken jullie trouwringen met speelse vormen en een bijzondere uitstraling? Dan is het model Tondo een goede optie. Dit model is verkrijgbaar in geelgoud en witgoud. De damesring is bezet met een grote diamant die in een ronde kast is geplaatst die meteen de aandacht trekt. Kies je voor de geelgouden variant? Dan is deze mooi te combineren met een heldergroene diamant. Wil je liever een andere kleur diamant? Geen probleem. Briljanten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Hebben jullie de voorkeur voor een natuurlijke ring met een sterk contrast? Dan is het model Festosa een echte aanrader. Hier zie je een structuur van een glanzende ader in combinatie met grillige matte oppervlakken. Wat zorgt voor een aantrekkelijk licht-donker spel. De damesring wordt nog verder verfraaid met een glinsterende diamant.

Trouwringen met structuur
Ringen met hamerslag vallen onder de categorie ‘trouwringen met structuur’. Naast hamerslag zijn er meer structuursoorten die we kunnen aanbrengen op een ring. We geven een korte uitleg over verschillende effecten en bewerkingen:

Hamerslag
via een kleine hamer met bolle kant worden er deukjes in de ringen geslagen.

Boomschors reliëf
De ring wordt, met een kleine frees, voorzien van boomschors motief.

Borstelen
De gladde bovenkant van de ring kan geborsteld of geschuurd worden. Er ontstaan kleine krasjes en deze zorgen voor de matte afwerking.

Organische bewerking
De ring wordt voorzien van golvende lijnen die grillig van aard zijn. We hebben het hierboven in de tekst al even beschreven.

Frost effect
Via een borstel met een diamantpuntje wordt er over de ring gegaan. Hierdoor ontstaan krasjes die erg lijken op de krassen die door schaatsen gemaakt worden op ijs.

Vingerafdruk
Hierbij worden jullie vingerafdruk op de ringen aangebracht. Dit kan aan de buiten- of binnenzijde.

Breedtes van trouwringen met hamerslag

Trouwringen zijn verkrijgbaar in breedtes van 3,0 tot 10 mm breed. De meest gekozen ringbreedte is bij ons 4,5 mm voor een damesringen en 5,0 mm voor een herenring. Spreekt een minimalistische breedte je aan kies dan voor 3,0 mm ring.

trouwringen met een motief van hamerslag hand gemaakt in goud