Trouwringen vingerafdruk

Trouwringen met een vingerafdruk zijn uniek, want elke afdruk is enig in zijn soort. Bovendien is een ring met de vingerafdruk van uw geliefde een heel persoonlijk sieraad.

Trouwringen vingerafdruk: persoonlijk en uniek

Vingerafdruk trouwringen zijn erg mooi en wij maken ze dan ook graag. Met zulke speciale trouwringen draagt u uw geliefde altijd bij u.
De nieuwe collectie trouwringen 2020 staat in het teken van 4 nieuwe modellen met een vingerafdruk aan de buitenkant van de trouwringen. We noemen zulke ringen ook wel trouwringen met fingerprint. Er zitten ringen in organische stijl bij, met speelse vloeiende lijnen en ook trouwringen met een moderne strakke vormgeving.

Wilt u liever een afdruk aan de binnenkant van uw trouwring? Dat kan ook! Bij de meeste modellen op deze website kunnen we ook een vinger afdruk binnenin de ring zetten. Het voordeel van een gravure aan de binnenkant is dat de buitenkant van de ring een rustige uitstraling houdt. Bij sommige ontwerpen is dit mooier.
Mannen willen vaker een ring met een sobere look en vragen geregeld om een gravering aan de binnenkant van hun ring. Natuurlijk kunnen we ook een herenring met print aan de binnenkant en een damesring met print aan de buitenkant voor jullie maken. In onze trouwringenstudio kunnen jullie alle opties bespreken en bekijken. Er is veel mogelijk en we hebben jarenlange ervaring.

Een vingerafdruk in goud met briljanten
De combinatie van een gravure met briljanten is een heel geslaagde! Fonkelende briljanten (in wit of in een heldere kleur, zoals groen) steken mooi af tegen de donkere lijnen van een vingerafdrukgravure. En briljanten geven een damesring net dat beetje extra uitstraling. Kijk maar naar ons model Firmamento, een trouwring met vingerafdruk en briljanten. Met een model als Firmamento kunt u bij de herenring ook kiezen voor een print aan de binnenkant, dit oogt rustiger.

Organische trouwringen met een vingerafdruk

Organische trouwringen zijn natuurlijk en lenen zich perfect voor een gravure met de afdruk van jullie vinger. Ook die heeft namelijk vloeiende, natuurlijke lijnen. Al onze organische trouwringen zijn uniek. Omdat ze met de hand worden gemaakt, is de structuur bij elk model weer anders. Niet één ring is dus hetzelfde. En zo is dat ook met vingerafdrukken: er zijn geen twee mensen op de wereld met dezelfde.

Het maken van ringen met fingerprints
Hoe maken we een fingerprint weddingring? Dat gaat als volgt. Als jullie hier zijn in mijn trouwringenstudio in Amersfoort of de edelsmederij in Veenhuizen, zoeken we eerst samen naar een set ringen die jullie aanspreken. In heel smalle trouwringen komt een kopie van jullie vinger niet tot zijn recht. Daarom adviseer ik om een ring van minimaal 5,5 mm breed te kiezen.

Gelaserde trouwringen of handgravure
Als jullie twee droomringen hebben uitgezocht, kunnen jullie kiezen. Willen jullie de vingerafdruk laten laseren in de ring of met de hand laten graveren?

Laserafdruk in de ring
Allereerst maken we een afdruk met inkt op papier van jullie vinger. Deze wordt vervolgens gescand. Dan wordt de afbeelding geoptimaliseerd. Vervolgens wordt jullie afdruk met lasertechniek in de ringen gegraveerd. We verdampen daarbij het metaal, zodat de gravure heel diep komt te staan. Een print van jullie vinger laseren kan in bijna al de mooie metalen waar we ringen van maken: onder meer goud, palladium, edelstaal of zirkonium.

Ring met handgravure
Willen jullie een handgravure? Dan maken we eerst een afdruk van jullie vinger. Deze afdrukken gaan naar een speciale handgraveur die de afdruk uitsteekt uit jullie ringen. Zo ontstaat een diep reliëf. Het resultaat: een ambachtelijke trouwring met een heel persoonlijke uitstraling.

Wees welkom in ons atelier of in de trouwringenstudio om de vingerafdruktrouwringen te bekijken en te passen. Want één ding staat vast: een trouwring met de vingerafdruk van uw partner is heel persoonlijk én uniek!