“Ik werk graag met bijzondere metalen en mooie kleurstenen. Je kunt er prachtige combinaties mee maken.”

Goudsmid Hildardjan Verweij

Smeden, smelten, schuren en solderen…
Van trouwringen ontwerpen tot graveren: een goudsmid die trouwringen maakt, doorloopt heel wat stappen.
Allereerst maakt de goudsmid een ontwerp. In opdracht van een klant, of als aanwinst voor de collectie trouwringen. Dan volgt een heel traject waarbij flink wat wordt gezaagd, geboord en gepolijst.
Het precieze procedé is afhankelijk van veel factoren. Soms heeft een goudsmid een specifieke kleur goud nodig: die verkrijgt hij door metalen te smelten tot de juiste goudlegering.

Een veel gebruikte techniek is die van was modelleren. Met behulp van was kunnen mooie, organische ontwerpen met grillige vlakken worden gemaakt.
Hildardjan legt zich vooral toe op het ontwerpen en maken van trouwringen en vriendschapsringen, maar maakt ook andere bijzondere sieraden. Elk stuk is uniek!

Ook maakt hij geregeld van oude sieraden een mooie nieuwe blikvanger. Zo kunt u een oude trouwring laten vermaken tot een nieuwe, of een erfstuk laten verwerken in een sieraad. Het is bovendien mogelijk oud goud te laten omsmelten en van het goud iets nieuws te laten creëren. Zo krijgen die oude gouden kettinkjes en armbanden die al jaren in een laatje liggen een nieuw leven.

Of u nu trouwringen laat maken of vermaken – in nauw overleg maakt de edelsmid er iets moois van!

De Goudsmid