Titanium Trouwringen

Titanium trouwringen hebben een heel eigen uitstraling. Titanium is duurzaam, licht in gewicht en draagt erg prettig. De mooie kleur grijs maakt trouwringen van titanium tot een bijzonder sieraad.

Trouwringen van titanium

Titanium trouwringen ogen heel anders dan ringen van goud. Dat komt omdat titanium een totaal andere uitstraling heeft. Het is een duurzaam metaal dat heel geschikt is voor het maken van ringen. Het is ultralicht in gewicht; het voelt koel en licht aan, waardoor titanium trouwringen comfortabel dragen. Door zijn grijze kleur heeft het metaal een mooie, rustige look. En wat ook prettig is: trouwringen van titanium zijn heel betaalbaar.

Titanium is nauw verwant aan zirkonium: beide metalen zijn ijzersterk en zo licht als een veertje. Zwarte zirkonium trouwringen dragen dan ook heel prettig aan de hand, net als sieraden van titanium. Van nature zijn beide metalen grijs van kleur, maar zirkonium wordt vaak diepzwart gemaakt. Dat gebeurt door het metaal met een speciale techniek te verhitten. Zwart zirkonium matcht mooi met grijs titanium, vooral als de edelsmid er nog wat fonkelende diamanten in zet. Wit, of met een warme kleur.

Hildardjan is een goudsmid die graag titanium in sieraden verwerkt. Om te werken met dit metaal is de nodige vakkennis vereist, want het is niet eenvoudig te bewerken. Een uitdaging dus.

Titanium trouwringen matchen mooi

In de collectie van BijzondereTrouwringen.nl vindt u mooie combinaties van titanium met andere metalen en aparte stenen. Zo springen trouwringen van witgoud en titanium direct in het oog door een mooie combinatie van grijs en wit. Over grijs en wit gesproken: gematteerd grijs titanium vormt ook de perfecte basis voor een grote witte briljant. Vooral als die ogenschijnlijk zweeft tussen de metalen uiteinden. Zo’n titanium spanring met briljant is onconventioneel chic. Opvallend is ons model Aurora van grijs titanium, glanzend geel goud en in de damesring een intens groene diamant.

Grijze trouwringen zijn onderscheidend en eigenzinnig en passen bovendien perfect bij andere metalen en bijzondere stenen. Qua combinaties is er bij ons heel veel mogelijk, dus leg gerust jullie wensen eens voor!