Trouwringen Goud

Trouwringen van goud zijn voor altijd. Van hun mooie warme gloed heeft u een leven lang plezier. Hieronder een kleine selectie uit onze stijlvol vormgegeven gouden trouwringen met en zonder diamanten. Een lust voor het oog.

Gouden trouwringen met een warme uitstraling

Een trouwring van goud is sterk en duurzaam. Goud is een zeer hard edelmetaal dat een leven lang meegaat. Dit in tegenstelling tot zilver, een metaal dat veel zachter is. Als u uw ringen een leven lang dagelijks wilt dragen, kunt u beter trouwringen van goud kiezen dan van zilver.

Goud wordt trouwens niet alleen verwerkt tot sieraad, maar ook gebruikt in onder meer elektronica. Bijvoorbeeld in mobieltjes. Het edelmetaal geleidt namelijk goed en bovendien oxideert het niet. Dat laatste is ook een groot voordeel van een gouden ring: die blijft altijd mooi geel. Goud wordt niet zwart zoals zilver en het geeft ook niet groen af, zoals koper. Dat draagt wel zo prettig!

BijzondereTrouwringen.nl heeft een uitgebreide collectie trouwringen van goud. Handgemaakte ringen met een opvallende vormgeving of juist een subtiele klassieke look. 100% Maatwerk en aanbevolen door trouwspecialisten uit Nederland en België!

Comfort trouwringen goud

Een geliefde klassieker is het model Estate: betaalbare trouwringen die heel prettig dragen. Hun binnenkant is enigszins bol: daar ziet u aan de buitenkant niets van, maar het maakt ze super comfortabel.
Sierlijke lijnen zetten de toon bij een geelgouden trouwring als Danza. Het spel van ronde en hoekige vormen en de open constructie maken dit ontwerp tot een originele eyecatcher.

Bekijk ook de mooie klassieke trouwringen op onze andere trouwringen pagina’s. Doordachte ontwerpen met een tijdloze aanblik. Traditionele trouwringen in antieke stijl hebben gladde, ronde lijnen. Zulke gladde ringen ogen subtiel en je voelt bijna niet dat je een ring om hebt. Je kunt spelen met deze klassieke look en je gouden ring laten bezetten met diamant – fonkelend wit of juist intens gekleurd.

Trouwringen goud en diamanten: hun symbolische waarde

Gouden trouwringen hebben een sterke symbolische waarde. Het is een diepgewortelde traditie om elkaar een gouden trouwring te geven. Een traditie die terug gaat tot in het oude Egypte, ver voor onze jaartelling. Met een ring laten twee mensen hun verbondenheid zien. Goud is daarvoor een perfecte keuze, omdat het metaal zo duurzaam is. En mooi natuurlijk!

Veel stellen kiezen bovendien voor één of meer glinsterende diamanten; meestal worden die in de damesring gezet. Maar er zijn ook steeds meer mannen die voor diamant gaan. Soms laten ze een diamant in de binnenkant van hun gouden trouwring zetten, naast de naam van hun lief.
Heel symbolisch, want diamant is het hardste gesteente op aarde. Daarom staat het symbool voor eeuwigheid. Net als de cirkel van de ring zelf!

Goudgehalte gouden trouwringen: over legeringen en karaten

De meeste stellen die trouwen gaan voor goud. Gouden trouwringen zijn er in verschillende gehaltes: meestal is dat 14 karaat of 18 karaat en heel soms 22 karaat. Hoe hoger het goudgehalte, hoe intenser de gloed van uw trouwring. U leest meer over het karaatgehalte van gouden trouwringen op de pagina goud.

Puur goud is 24 karaat, maar dit is te zacht om tot sieraad te verwerken. Daarom wordt het gele edelmetaal altijd ‘versterkt’ met andere metalen. Meestal koper en zilver en bij witgoud ook nog nikkel of palladium. Deze mix van metalen noemen we in vaktermen de legering of alliage. De legering bepaalt het gehalte en ook de kleur.

Trouwringen goud 14 karaat

14 karaat geelgoud bevat 58,5% goud. De kleur is het best te omschrijven als warmgeel. 14 karaat gouden ringen zijn erg hard en slijtvast.

Trouwringen goud 18 karaat

Bij 18 karaat geelgoud bedraagt het goudpercentage 75%. De ring is dus puurder en de kleur gaat meer naar het geel toe. Dit is trouwens afhankelijk van het percentage koper en zilver dat aan de legering wordt toegevoegd. In totaal is dit altijd 25%, maar de verhoudingen kunnen verschillen. Hoe hoger het percentage koper, hoe donkerder de kleur. Met een 18 karaat gouden ring heeft u een zuiver sieraad aan de hand.

Trouwringen goud 22 karaat

22 karaat heeft een goudpercentage van 91,7 %. Dit is dus bijna puur goud en de kleur is ook echt geel, bijna zoals goud in de natuur wordt gevonden. Omdat een 22 karaat alliage vrij zacht is, zijn niet alle modellen uit de collectie in 22 karaat uit te voeren. Wel hebben we een aantal mooie klassieke ontwerpen van 22 karaat goud in de collectie. Dit zijn speciaal ontworpen ringen met een heel bijzondere, pure uitstraling.

Gouden trouwringen uitzoeken

Een van de leukste onderdelen in aanloop naar de bruiloft, is natuurlijk het uitkiezen van de ringen.
Voordat jullie een bezoek inplannen in mijn atelier, is het slim om alvast te kijken welke stijl jullie het meeste aanspreekt. Via het kopje ‘Trouwringen’ in de menubalk, komt u bij allerlei verschillende stijlen en voorbeelden om inspiratie op te doen.

Maak van tevoren een eigen selectie van een top 3 of top 5 trouwringen die jullie het mooiste vinden, maar laat u ook verrassen door het uitgebreide assortiment in het atelier.

Wanneer jullie tijdens een bezoek jullie wensen omschrijven, budget aangeven en vertellen welke modellen jullie voorkeur hadden, kan ik vaak nog een aantal andere gouden trouwringen in diezelfde stijl aanbevelen. Het is al heel wat keer voorgekomen dat een aanstaand bruidspaar ondanks hun selectie vervolgens als een blok valt voor de ringen die ik laat zien.

Het is ook geen enkel probleem wanneer jullie smaken uiteenlopen en de bruid en bruidegom ieder hun eigen variant van een trouwring kiezen. Ik zorg er altijd voor dat jullie allebei 100% achter jullie keuze staan.

Hoogwaardige trouwringen van geelgoud

Gouden trouwringen zijn er in verschillende kleuren: witgoud, roségoud en geelgoud. De kleur van het goud wordt bepaald door de goudlegering. In pure vorm heeft goud een gele kleur. Door het toevoegen van metalen, kan de kleur veranderen. Neem bijvoorbeeld roodgoud, daar zit, naast zilver net wat meer koper bij dan bij geelgoud. En iedere ring is van sublieme kwaliteit. Ze worden dan ook gecontroleerd door de Nederlandse Waarborg. Het waarborgkeurteken kunt u vinden aan de binnenzijde van de ring, naast het meesterteken van de goudsmid.  Aangezien jullie op de categorie ’trouwringen goud’ terecht zijn gekomen, zijn jullie hoogstwaarschijnlijk op zoek naar geelgouden ringen.
Warm, geelgoud is een tijdloze keuze. Sieraden in deze uitvoering zijn immers al sinds jaar en dag populair. De gouden kleur straalt een gevoel van luxe en elegantie uit. Wat dacht u van de golvende lijnen van model Mosso.

Trouwringen goedkoop organisch ontwerp

Dit speelse, organische ontwerp is verkrijgbaar als gouden trouwringen. En de gouden trouwringen van model Bellezza heeft een prachtig bladmotief.

Diverse prijscategorieën

De ringen die ik in mijn Edelsmederij maak, komt u niet tegen bij de juwelier. Ik bied enkel unieke, met de hand gemaakte ringen van uitmuntende kwaliteit; dat is waar het bij mij om draait. De ringen worden speciaal voor u gemaakt, geheel op maat. Een ruime voorraad van dezelfde ringen, zoals bij vele trouwringenleveranciers aanwezig, zult u bij mij niet aantreffen. Gezien het maatwerk dat ik bied, is het ingewikkeld om op de website een exacte prijs per ring te plaatsen. Ik kan zeker een prijsindicatie aanbieden maar een precieze opgave is pas mogelijk als ik uw wensen in kaart heb gebracht.

Dat hoeft niet direct te betekenen dat ik enkel kostbare ringen creëer. Nee hoor, ook ‘goedkope’ modellen maak ik met veel liefde. De voordeligste ringen zijn eenvoudige ringen, strak, 14 karaats geelgouden trouwringen. Deze zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar vanaf scherpe prijzen; ongeveer
€ 950,- per paar/ set. Ik maak altijd een gratis ontwerp voor u en ik zal een vrijblijvende prijsopgave maken.

Daarom nodig ik u graag uit in mijn atelier. Ik zal u de collectie gouden trouwringen, verlovingsringen of vriendschapsringen tonen en samen met u uw ideeën en wensen bespreken. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Ik denkt graag met u mee. Soms lopen de wensen tussen u en uw partner uiteen. Zoals ik al eerder aangaf; uiteenlopende smaken vormen geen probleem. Ik hebt veel ervaring en kan voorbeelden tonen ter inspiratie om verschillende wensen tot een match te maken. En twee ringen hoeven niet altijd gelijk te zijn om een bijzondere set te vormen.

Heeft u al nagedacht over een eventuele gravure? Een datum, tekst of vingerafdruk? Veel is mogelijk. Ook zal ik bij u de ringmaten opmeten. Een bezoek aan het atelier duurt veelal 1.5 tot 2 uur. Alle afspraken vinden plaats in rust; u kunt rekenen op uitstekende service, zonder andere bezoekers om u heen. En bent u benieuwd naar de ervaringen van stellen die u zijn voorgegaan? Onze officiële reviews kunt u vinden via Klantenvertellen.nl.

Begin op tijd met het uitkiezen van uw gouden trouwringen

Wanneer u van plan bent om uw ringen door een edelsmid te laten ontwerpen en vervaardigen, is het verstandig om voldoende tijd in te plannen voor het hele proces van het maken van uw keuze tot het moment dat u de ringen op kunt halen.

Om rustig op jullie gemak een keuze te kunnen maken en zeker te zijn dat jullie trouwringen op tijd klaar zijn, adviseer ik minimaal 4 tot 6 maanden tevoren contact op te nemen en een afspraak in te plannen.