Trouwringen Goud

Trouwringen van goud zijn voor altijd. Van hun mooie warme gloed heeft u een leven lang plezier. Hieronder een kleine selectie uit onze stijlvol vormgegeven gouden trouwringen met en zonder diamanten. Een lust voor het oog.

Gouden trouwringen met een warme uitstraling

Een trouwring van goud is sterk en duurzaam. Goud is een zeer hard edelmetaal dat een leven lang meegaat. Dit in tegenstelling tot zilver, een metaal dat veel zachter is. Als u uw ringen een leven lang dagelijks wilt dragen, kunt u beter trouwringen van goud kiezen dan van zilver.

Goud wordt trouwens niet alleen verwerkt tot sieraad, maar ook gebruikt in onder meer elektronica. Bijvoorbeeld in mobieltjes. Het edelmetaal geleidt namelijk goed en bovendien oxideert het niet. Dat laatste is ook een groot voordeel van een gouden ring: die blijft altijd mooi geel. Goud wordt niet zwart zoals zilver en het geeft ook niet groen af, zoals koper. Dat draagt wel zo prettig!

BijzondereTrouwringen.nl heeft een uitgebreide collectie trouwringen van goud. Handgemaakte ringen met een opvallende vormgeving of juist een subtiele klassieke look.

Een geliefde klassieker is het model Estate: betaalbare trouwringen die heel prettig dragen. Hun binnenkant is enigszins bol: daar ziet u aan de buitenkant niets van, maar het maakt ze super comfortabel.
Sierlijke lijnen zetten de toon bij een geelgouden trouwring als Danza. Het spel van ronde en hoekige vormen en de open constructie maken dit ontwerp tot een originele eyecatcher.

Bekijk ook de mooie klassieke trouwringen op onze andere trouwringen pagina’s. Doordachte ontwerpen met een tijdloze aanblik. Traditionele trouwringen in antieke stijl hebben gladde, ronde lijnen. Zulke gladde ringen ogen subtiel en je voelt bijna niet dat je een ring om hebt. Je kunt spelen met deze klassieke look en je gouden ring laten bezetten met diamant – fonkelend wit of juist intens gekleurd.

Trouwringen, goud en diamanten: hun symbolische waarde

Gouden trouwringen hebben een sterke symbolische waarde. Het is een diepgewortelde traditie om elkaar een gouden trouwring te geven. Een traditie die terug gaat tot in het oude Egypte, ver voor onze jaartelling. Met een ring laten twee mensen hun verbondenheid zien. Goud is daarvoor een perfecte keuze, omdat het metaal zo duurzaam is. En mooi natuurlijk!

Veel stellen kiezen bovendien voor één of meer glinsterende diamanten; meestal worden die in de damesring gezet. Maar er zijn ook steeds meer mannen die voor diamant gaan. Soms laten ze een diamant in de binnenkant van hun gouden trouwring zetten, naast de naam van hun lief.
Heel symbolisch, want diamant is het hardste gesteente op aarde. Daarom staat het symbool voor eeuwigheid. Net als de cirkel van de ring zelf!

Goudgehalte gouden trouwringen: over legeringen en karaten

De meeste stellen die trouwen gaan voor goud. Gouden trouwringen zijn er in verschillende gehaltes: meestal is dat 14 karaat of 18 karaat en heel soms 22 karaat. Hoe hoger het goudgehalte, hoe intenser de gloed van uw trouwring. U leest meer over het karaatgehalte van gouden trouwringen op de pagina goud.

Puur goud is 24 karaat, maar dit is te zacht om tot sieraad te verwerken. Daarom wordt het gele edelmetaal altijd ‘versterkt’ met andere metalen. Meestal koper en zilver en bij witgoud ook nog nikkel of palladium. Deze mix van metalen noemen we in vaktermen de legering of alliage. De legering bepaalt het gehalte en ook de kleur.

Gouden trouwringen 14 karaat
14 karaat geelgoud bevat 58,5% goud. De kleur is het best te omschrijven als warmgeel. 14 karaat gouden ringen zijn erg hard en slijtvast.

Gouden trouwringen 18 karaat
Bij 18 karaat geelgoud bedraagt het goudpercentage 75%. De ring is dus puurder en de kleur gaat meer naar het geel toe. Dit is trouwens afhankelijk van het percentage koper en zilver dat aan de legering wordt toegevoegd. In totaal is dit altijd 25%, maar de verhoudingen kunnen verschillen. Hoe hoger het percentage koper, hoe donkerder de kleur.

Gouden trouwringen 22 karaat
22 karaat heeft een goudpercentage van 91,7 %. Dit is dus bijna puur goud en de kleur is ook echt geel, bijna zoals goud in de natuur wordt gevonden. Omdat een 22 karaat alliage vrij zacht is, zijn niet alle modellen uit de collectie in 22 karaat uit te voeren. Wel hebben we een aantal mooie klassieke ontwerpen van 22 karaat goud in de collectie. Dit zijn speciaal ontworpen ringen met een heel bijzondere, pure uitstraling.