Nieuws
21 okt

EEN SPECIALE GRAVURE IN JE TROUWRING

14 karaat witgouden trouwringen met twee lettters er in gegraveerdEen trouwring gravure onderstreept jullie band en maakt jullie ringen heel persoonlijk. Veel stellen laten  hun naam en trouwdatum dan ook in hun trouwringen graveren. Symbolisch, maar het kan nog veel persoonlijker! Want als het gaat om gravures, is er oneindig veel mogelijk.
De ruimte in een ring is natuurlijk beperkt, maar toch kun je er best veel in kwijt. Kijk maar naar deze voorbeelden:

Voor altijd Jeroen en Ilona 16 juli 16
Of:
Ik ♥ Marit 23-09-2016

Ook bijzonder: de coördinaten van een plek op de wereld die voor jullie heel speciaal is. Bijvoorbeeld de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd:

N 53° 01.858’E 006° 23.660

Als dat geen romantische geheimtaal is… En zo kun je natuurlijk allerlei woorden of symbolen kiezen die bij jullie passen. Je kunt ze laten graveren aan de binnenkant van je ring of… aan de buitenkant. Want al staan naam en datum meestal aan de binnenzijde, je kunt ook kiezen voor een mooie symbolische tekst aan de buitenkant. Of gewoon het profiel van jullie motorbanden!

trouwringen met gegraveerd motorbanden profiel

Graveren met de hand
Graveren is een mooi oud ambacht. Er zijn in Nederland niet veel graveurs meer. Het meeste graveerwerk wordt machinaal gedaan; toch worden er daarnaast nog altijd versieringen in metaal met de hand aangebracht: het werk van de graveur. Afbeeldingen en teksten die met de hand zijn gegraveerd, zien er mooier en ambachtelijker uit dan machinale gravures; bovendien is elke inscriptie handwerk en dus uniek.

Een groot voordeel van handgravures is dat ze dieper in het metaal worden aangebracht dan machinale gravures. De kosten van een handmatige inscriptie liggen hoger, maar het is wel vakwerk dat een leven lang meegaat!

handgraveur die een relatiering graveerd van bicolourgoudDe handgraveur in actie
Graveren is een precisiewerkje. De sieradengraveur tekent afbeeldingen en letters eerst zorgvuldig op het metaal, bijvoorbeeld goud. Vervolgens steekt hij het metaal weg met een zogeheten burijn of graveersteker: hét gereedschap van de handgraveur. Handgraveren is werken op de tiende millimeter – eigenlijk net als goudsmeden.

 

 

Handschriftgravures: persoonlijk en subtiel

Je eigen handschrift in de ring van je aanstaande: persoonlijker kan het niet! Als jullie trouwringen laten maken en je wilt een handschriftgravure in de ringen, dan ga ik als volgt te werk. Jullie schrijven de gewenste tekst met een blauwe of zwarte balpen op een witregel van 5 mm tussen twee dunne potloodlijntjes. Als jullie ringen klaar zijn, stuur ik ze naar mijn graveur; een uitstekende vakman waar ik al jaren mee samenwerk. Hij graveert de handgeschreven tekst vervolgens simultaan in de ring, zoals dat in vakjargon heet. Zo’n handschriftgravure is mooi, persoonlijk en slijt niet uit, omdat hij heel diep in het metaal wordt gezet.

18 krt geelgouden trouwringen 8 mm breed met vingerafdruk

Ringen met vingerafdrukvingerafdruk op papier
Een ring met de vingerafdruk van je geliefde: die is per definitie uniek, want elke vingerafdruk is enig in zijn soort. Trouwringen met een vingerafdruk noemt men ook wel fingerprint ringen. Erg mooi en wij maken ze dan ook graag. Hoe dat in zijn werk gaat? Als jullie ringen hebben uitgezocht of laten ontwerpen, maak ik van jullie vinger een afdruk met inkt op papier. Die afdruk wordt daarna vergroot en aan de binnenkant of buitenkant van jullie ringen gegraveerd. Zo draag je een deel van je geliefde altijd bij je.

Lasergravure in trouwringen: jullie favoriete ontwerp haarscherp

Je kunt een afbeelding of tekst ook laten laseren in je trouwring: dat geeft een haarscherp effect. Laser is ongekend nauwkeurig; als de laserstraal in aanraking komt met metaal, verdampt dit meteen. Zo ontstaan strakke, dunne lijnen die diep in het metaal zijn gelaserd, waardoor ze er nooit afslijten.
De mogelijkheden van lasergravures zijn eindeloos. Je levert simpelweg een bestand aan met de afbeelding, symbolen of tekst die je in de ringen wilt laten laseren. Of dat nou jullie naam en datum in je favoriete lettertype is, een symbolische afbeelding of jullie vingerafdruk.

The sky is the limit
Hier zie je twee afbeeldingen van ringen met lasergravures. In de edelstalen ringen links staan de mooie woorden ‘jij hebt mijn hart gezien’. De ring rechts is gemaakt van edelstaal en titanium. In de titanium baan is de tekst ‘en meer dan dat’ gelaserd. Veelzeggend en symbolisch.
Mooie voorbeelden van gravures aan de buitenkant van een ring: ze maken jullie trouwringen uniek.
trouwringen gemaakt van edelstaal met een gelaserde tekst aan de buitenkant

Gravure vol herinneringen
En dan de uitsmijter! Een stel wilde graag een zelf ontworpen afbeelding in beide ringen laten laseren: een skyline van plekken waar ze mooie herinneringen aan hebben. Zoals de domtoren van Utrecht, de zendmast van Lopik en het Opera House in Sydney. Als dat geen persoonlijke gravure is…

voorbeeld voor afbeeelding in trouwringen