Nieuws
12 jan

FAIRTRADE GOUDEN TROUWRINGEN: EEN WERELD VAN VERSCHIL

Trouwringen van Fairtrade goud of van fair goud: met beide zit je goed! Al onze trouwringen zijn gemaakt van fair gold ofwel gerecycled goud, maar je kunt ook kiezen voor ringen met het officiële Fairmined keurmerk.
Neem nou ons tijdloze en geliefde model Estate: op jullie verzoek worden deze trouwringen in Fairmined goud van 14 of 18  karaat door ons met de hand gemaakt. In witgoud, geelgoud of roodgoud. Het zijn supercomfortabele ringen, want door de afgeronde binnen- en buitenkant is er minimaal huidcontact. Daardoor voel je bijna niet dat je een ring draagt. En zo kunnen we nog veel meer van onze modellen in eerlijk goud uitvoeren!
Fairtrade gouden trouwringen in klassieke stijl

Vrijwel al onze trouwringen met vingerafdruk kunnen we smeden van Fairmined gold! Het geeft een goed gevoel als je met duurzame fingerprint trouwringen je footprint op de aarde wat beperkt. Op de foto zie je model Brioso, een mooie organische trouwring met vingerafdruk. Wist je dat je er ook voor kunt kiezen om de print aan de binnenkant van je ring te laten zetten?
Fairtrade trouwringen goud vingerafdruk

Fair gold trouwringen goed voor mens en milieu

Terug naar fair trouwringen en fairmined goud trouwringen: wat zijn precies de verschillen?

Fair gold
Fair gold is gerecycled goud dat al in omloop was. Dat kunnen oude sieraden zijn, maar ook goudafval uit allerlei sectoren – van de medische wereld tot de elektronicasector. Dit goudafval wordt opgekocht door onder andere juweliers. Zoiets gaat via strenge trajecten, zodat de herkomst van het goud altijd is te traceren. Goud heeft als groot voordeel dat het nooit in kwaliteit achteruit gaat, niet verloren gaat en altijd zijn waarde blijft behouden. Op en top duurzaam dus!

Goed voor jullie om te weten: wij maken circa 95% van onze ringen van gerecycled goud en circa 3% van goud dat klanten zelf aanleveren om te laten omsmelten. Want dat kan natuurlijk ook! Je ringen laten maken van oud goud uit je sieradenkistje! Bijvoorbeeld sieraden die je niet meer draagt. Ook kun je een trouwring van bijvoorbeeld je opa of oma laten verwerken in jullie eigen ringen. Dat heeft alleen maar voordelen: je hebt een tastbare herinnering aan je dierbaren én je tast de aarde niet aan. Bovendien gaat de prijs van je trouwringen omlaag, omdat je zelf het edelmetaal aanlevert! Als dat geen win-win is…

Trouwringen van fairgold handgemaakt van geelgoud

Fairmined gold

Fairmined gold is nieuw goud dat wordt gedolven volgens strenge regels met oog voor mens en milieu. Er wordt daarbij gekeken naar onder meer de arbeidsomstandigheden en de veiligheid. De gouddelvers krijgen een eerlijk loon voor hun arbeid en ontvangen bovendien een Fairtrade premie, die ze mogen investeren in hun gemeenschap. Bijvoorbeeld voor een betere gezondheidszorg of beter onderwijs. Als alle schakels in de keten zijn gecontroleerd, van de delving tot en met de productie van halffabrikaten, dan krijgt het goud een fairmined label. De certificering wordt gedaan door ARM, en door derde onafhankelijk internationaal partijen.

In de goudwinning werken wereldwijd zo’n 16,2 miljoen mijnwerkers. Bij het delven van goud worden grote hoeveelheden aarde verwerkt. Dat gaat niet altijd even milieu- en mensvriendelijk, behalve als er volgens de Fairtrade regels wordt gedolven. Gelukkig zijn er de laatste jaren grote positieve ontwikkelingen gaande in de wereld van de edelmetaaldelving. Als mooi voorbeeld kan de goudmijn bij het dorpje Rosia in Roemenië dienen: het is de grootste goudmijn van Europa. Maar om het milieu niet te schaden mag er geen goud meer worden gewonnen en is de plek tot historisch erfgoed verklaard.
gerecycled goud of fairtrade

Deskundige, vriendelijke en zeer persoonlijke benadering

Er kon helemaal meegedacht worden met onze wensen. De uitvoering was perfect. Uitleg over materialen ivm duurzaamheid een slaaf vrije productie was erg fijn. Ook over de tekst in de ring werd creatief meegedacht. Zeker een aanrader voor anderen! Ivm beperkte aanwezigheid in Amersfoort en onze beperking tav autogebruik kon flexibel worden omgegaan met bezoek- en ophaalmogelijkheden. Hartelijk bedankt!

Diamanten: conflictvrij graag!

Nu weet je hoe het zit met ons duurzame goud. Dat kun je met een gerust hart dragen. Maar je wilt natuurlijk ook eerlijke diamanten in je ring! Goed nieuws: wij zetten in onze sieraden uitsluitend conflictvrije diamanten met Kimberley certificering, ook wel fair diamonds genoemd. Want niemand wil diamanten dragen waarmee oorlogen zijn gefinancierd.
We kopen onze stenen in bij zeer betrouwbare diamantairs. Op hun facturen vermelden ze het volgende: ‘The diamonds herein invoiced have been purchased from legitimate sources not involved in funding conflict in compliance with the United Nation Resolutions.’
We vinden het heel belangrijk dat de stenen in onze ringen conflictvrij zijn, want diamanten zijn populair: in 90% van onze damesringen en in 5% van onze herenringen zetten we diamanten. Waarom? Omdat diamant een extra dimensie geeft aan je ring. De stenen fonkelen als geen ander materiaal op aarde en ze blijven altijd mooi. Ze maken je ring sierlijk en uniek. Er is veel mogelijk: je kunt kiezen voor het meest populaire slijpsel, namelijk briljant. Veel vrouwen gaan voor witte briljantgeslepen diamanten. Maar er zijn meer slijpvormen en kleuren. Kijk maar naar ons ontwerp Oceano: een eerlijke trouwring van witgoud bezet met een intens blauwe baguette geslepen diamant. Uiteraard een fair diamond!
Trouwringen van mat witgoud met blauwe diamant baguette

Een mooi nieuw model uit onze collectie 2018 is Acqua: prachtige brede trouwringen in een speelse, organische stijl. Het zijn ecogoud trouwringen en de damesring is bezet met 3 conflictvrije briljanten. Zo’n groene trouwring geeft je bij het dragen een goed gevoel – en niet alleen vanwege zijn bijzonder mooie uiterlijk!

Brede trouwringen van witgoud in organische stijl met 3 briljanten

Heb je vragen over Fairtrade goud trouwringen of fair goud ringen en de herkomst van onze diamanten? Of wil je graag onze mooie collectie trouwringen en verlovingsringen met eigen ogen bekijken en natuurlijk ook om je vinger schuiven om te zien hoe ze je staan? Maak dan een afspraak in onze trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen en ga voor eerlijke liefdesringen!