Nieuws
23 jun

TITANIUM TROUWRINGEN

Een trouwring van titanium, daar denk je misschien niet meteen aan als je op trouwringenjacht gaat! Toch is het de moeite waard om eens stil te staan bij ringen van dit bijzondere metaal, als jullie op zoek zijn naar mooie en onderscheidende trouwringen. Met titanium trouwringen oogst je zeker bekijks. Het zachtgrijze metaal heeft een rustige uitstraling en combineert bovendien heel goed met andere metalen, zoals goud of edelstaal. Kijk maar naar ons ontwerp Intenso: een mooie match van titanium en RVS. De kleine witte briljant verzacht de strakke vormen van het model.
titanium trouwringen met staal of rvs

Titanium heeft erg veel voordelen. Allereerst is het ultralicht in gewicht. Het wordt om die reden ook veel in de luchtvaart gebruikt. Doordat het metaal weinig weegt, draagt het heel prettig aan je hand. Titanium is daarnaast ook uiterst duurzaam. Het roest niet, wordt niet zwart of groen en slijt nauwelijks, omdat het zo hard is.

Grijze trouwringen van titanium

De uitstraling van titanium is totaal anders dan die van goud. Dat komt vooral door de sobere grijze kleur. Met grijze trouwringen kun je je echt onderscheiden: ze zijn trendy en tijdloos. En last but not least nóg een groot voordeel van titanium: het is zeer betaalbaar. Een set titanium trouwringen is goedkoper dan een vergelijkbare set in goud. Mooi meegenomen!

Bijzondere titanium trouwringen

Als goudsmid werk ik graag met bijzondere metalen. Naast ringen van goud maak ik daarom ook unieke ontwerpen van onder meer titanium, zirkonium en platina. Het is niet eenvoudig om titanium te bewerken; dit vereist veel kennis, ervaring en vakmanschap. Die heb ik gelukkig in huis, zodat ik de mooiste creaties kan maken met dit veelzijdige metaal.

Combineren is het toverwoord als je werkt met titanium. Grijs past namelijk bijna overal bij. Zo staat dit metaal prachtig bij geelgoud. Gecombineerd met grijs wordt het goud namelijk nog warmer van kleur. Twee verschillende metalen kan ik niet aan elkaar solderen. Ik veranker ze daarom heel solide aan elkaar met pinnetjes; in onze vaktaal noem je dit een klinkerconstructie. Een voorbeeld van deze combinatie zie je hieronder, model Aurora. De grasgroene briljant maakt dit ontwerp tot een spannende blikvanger!Titanium trouwringen met diamant

Titanium trouwringen met witgoud

Titanium matcht ook magnifiek met witgoud. Grijs en wit, dat geeft een apart ton-sur-ton effect. Een voorbeeld van titanium trouwringen met goud zie je hieronder. Bij mijn ontwerp uit de lijn Sempre heb ik een witgouden baan over een titanium baan heen geplaatst. De onderste baan van grijs titanium heeft in het midden een verdieping, zodat de band van witgoud er heel strak omheen zit. Het resultaat: een unieke en subtiele trouwring die vrijwel niemand anders heeft.

titanium trouwringen met witgoud

Titanium ring met witte briljant

Over grijs en wit gesproken: titanium doet het fantastisch met grote witte briljanten. Die steken namelijk fonkelend wit af tegen het zachte grijs. Vooral als ze zijn gezet in een spanring, waarbij de witte briljant tussen het grijze metaal wordt vastgeklemd, zodat hij lijkt te zweven.

Combinatieringen
Om je te laten ervaren hoe alle verschillende combinaties eruitzien, heb ik een flinke collectie aanschuifringen gemaakt in alle kleuren goud, titanium en zirkonium. Ook heb ik diamanten in allerlei kleuren in huis: van helderwit tot fancy diamonds in roze, blauw, groen, chocoladebruin en zelfs zwart. Zo kun je met eigen ogen zien wat er zoal mogelijk is en kun je bekijken wat jullie het mooist vinden. Ik nodig jullie van harte uit om de collectie eens te bewonderen in mijn trouwringenstudio in Amersfoort of mijn edelsmederij in Veenhuizen. Daar kan ik ook al je vragen over titanium trouwringen beantwoorden!