Nieuws
21 sep

TROUWRINGEN MET STRUCTUUR

Structuren te over als het op trouwringen aankomt. Het aanbod is groot, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoere, robuuste set met hamerslag, maar ook mat geschuurde ringen of organische structuren zijn mogelijk.

Er zijn vele manieren om een oppervlakte te bewerken, zodat de ring een andere uitstraling krijgt die goed bij jullie past. Hamerslag trouwringen hebben een authentieke uitstraling en zijn helemaal van nu.

Ik ontwerp samen met jullie gehamerde trouwringen die goed bij jullie passen. Met een speciale bolhamer sla ik met de hand de gedeukte vlakken in het goud, dit zorgt voor het mooie hamerslag reliëf. Door iets harder of zachter te slaan, ontstaat er verschillen in de structuur van fijn tot grof. Als je meer van wat stoerdere ringen houdt, kies dan voor wat bredere ringen met grovere vlakken. Ga je liever voor een fijnere structuur, dan kan dat ook, hier past een wat smallere ring van 4 mm mooi bij.trouwringen met hamerslag in 14 krt witgoud

Boomschors trouwringen

Of wat dachten jullie van een mooi boomschors motief in de ring gefreesd? Geïnspireerd op eeuwenoude bomen, die ik vaak tegenkom in de Drentse bossen. Met een speciaal klein freesje maak ik het motief er met de hand in. Elke trouwring is daardoor uniek en er zijn er geen twee hetzelfde.

Het model Vigore is een goed voorbeeld van trouwringen met boomschors structuur. We maken deze ring voornamelijk in het roodgoud en witgoud. Je kunt hierbij kiezen voor een smal exemplaar, vanaf 5,0 mm breed tot de brede, stoere variant van 14,50 mm breed.
Vigore staat voor kracht in het Italiaans, met deze trouwringen maak je dan ook een krachtig statement.trouwringen met boomschors structuur

De rust van trouwringen met een matte structuur

Wat ik vaak hoor van aanstaande bruidsparen wanneer ze in mijn atelier komen, is dat ze op zoek zijn naar niet te veel ‘bling bling’. Ze zoeken trouwringen die niet te glimmend zijn en niet teveel en te grote briljanten hebben.

Wil je dat je trouwring een serene, rustige uitstraling heeft? Dan kun je er voor kiezen het goud mat te schuren of te borstelen. Ik maak dan kleine krasjes in het oppervlak, waardoor het goud of platina een matte afwerking krijgt. Deze techniek is helaas niet duurzaam en zal er afgaan, iedere kras wordt een glans krasje en het oppervlak zal naar verloop van tijd iets gaan glimmen. Dit is helaas onvermijdelijk, maar het valt gelukkig eenvoudig te verhelpen. Bij aanschaf van een set matte trouwringen geef ik het aanstaande bruidspaar altijd een schuursponsje mee. Wordt de trouwring te glanzend? Dan haal je het sponsje er even overheen en het oppervlak is weer mooi mat.

Kies je voor een witgouden relatiering met een matte structuur, dan is model Incanto hieronder een prachtig voorbeeld. De damesring is slechts voorzien van kleine diamantjes om de ring net een sprankelend effect te bezorgen. Verdere tierelantijntjes zijn weggelaten, waardoor dit model een en al rust uitstraalt.
trouwringen van witgoud met 3 diamanten

Organische structuur in de trouwring wel heel speciaal

Als goudsmid heb ik me de laatste 12 jaar gespecialiseerd in het maken van organische huwelijksringen. Bruidsparen uit heel Nederland en België komen regelmatig naar mijn ateliers in Veenhuizen of Amersfoort om samen een mooi ontwerp te laten maken. Het is niet zo verwonderlijk dat steeds meer stellen kiezen voor organische trouwringen.

De natuurlijke vormen van deze trouwringen zijn onderscheidend. Er zijn niet veel goudsmeden die dit soort organische trouwringen met de hand maken, dus de kans dat jullie getrouwde mensen tegen komen met dezelfde ringen is erg klein.

De golvende en grillige lijnen van de organische structuur is met behulp van verschillende technieken toe te passen. Ga je voor een speelse trouwring met subtiele motieven of kiezen jullie voor grote vlakken die voor een krachtige uitstraling zorgen?

Het smalle model Mosso hieronder heeft een structuur die krachtig is en tegelijkertijd fijntjes oogt. Bovendien zijn ze aantrekkelijk in prijs, per paar kun je rekenen op circa € 990,-.
Trouwringen goedkoop organisch ontwerp

IJseffect of frosted effect
Trouwringen met een ijsstructuur zijn ook prachtig. Bij dit type ring worden er fijne krasjes op het oppervlak aangebracht. Ik ga met een borstel met diamantpuntje over de ring om willekeurige glanskrasjes aan te brengen. Dit geeft hetzelfde effect dat je ziet wanneer je met schaatsen over een nieuwe spiegelende ijsbaan schaatst, vandaar de naam: ijsstructuur.
trouwring ijseffect

Trouwringen met een vingerafdruk

Vind je een ring met structuur mooi en wil je echt een unieke trouwring? Dan is een set trouwringen met vingerafdruk echt iets voor jullie.

Op de wereld is er niemand met exact dezelfde vingerafdruk en dat geeft dit exemplaar nu zo’n persoonlijk tintje. En zeg nou zelf de vingerafdruk van je geliefde op je ring is toch een geweldig idee? Zo draag je de liefde van je van je leven elke dag dichtbij.

Om de fingerprint ring een extra sierlijke touch te geven, kun je er voor kiezen om aan de damesring wat kleine briljantjes toe te voegen.

Het is ook mogelijk om bij jullie trouwringen de vingerafdruk aan de binnenkant van de ring te laten graveren. Dat kan bij vrijwel de gehele collectie van BijzondereTrouwringen.nl.
Organische trouwringen met vingerafdruk zijn een perfecte match. Bij model Brioso loopt de afdruk subtiel over in de structuur van de trouwringen, samen vormen ze een mooi geheel.
trouwring vingerafdruk binnenin