Nieuws
29 sep

GAY TROUWRINGEN

Homo, lesbiënne of hetero… Of je nu trouwt met iemand van een ander of van je eigen geslacht, je wilt het liefst een heel persoonlijke trouwring. De mensen voor wie ik trouwringen maak, hebben dan ook één ding gemeen: ze willen graag iets bijzonders, dat precies bij hen past!

Gay huwelijk

Jullie zijn druk bezig met het regelen van jullie gay bruiloft. Maar als je op zoek gaat naar trouwringen, merk je al snel dat veel websites en adverteerders zich uitsluitend richten op hetero stellen. Bij juwelierszaken vind je vooral trouwringen sets die bestaan uit een damesring en een herenring. De standaard collecties hebben vaak weinig te bieden als het om een man-man of vrouw-vrouw verbintenis gaat.

homohuwelijk twee vrouwen en glazen champagne

Unieke ringen voor twee vrouwen of twee mannen
Bij een goudsmid ligt dat anders. De modellen uit mijn collectie zijn niet standaard; ze zijn met de hand gemaakt en daarom is er erg veel mogelijk. Als goudsmid ben ik gespecialiseerd in het maken van heel persoonlijke ringen. Daarom vinden veel homo stellen de weg naar mijn atelier.

Homo trouwringen en hetero trouwringen: is er verschil?

Hetero stellen die trouwen, kiezen vaak voor een set van twee dezelfde ringen in een dames- en herenuitvoering. De gay stellen die door mij trouwringen laten maken, kiezen veel vaker voor ringen die niet identiek zijn, maar die juist zijn afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van beiden. Aan mij als goudsmid de mooie taak om zulke verschillende ringen toch samen een mooi geheel te laten vormen. Qua lijnvoering, kleur, edelmetaal of stijl.

Andere homo paren kiezen wel voor identieke ringen en die zijn dan ook vaak écht identiek: ze zijn even breed en beide uitgevoerd zonder stenen of juist allebei met diamant. Dit in tegenstelling tot ringen uit standaard juwelierscollecties.

Gay trouwringen van zirkonium en goud met diamant

Trouwringen voor mannen

Een goed voorbeeld zie je hier: voor twee mannen die gingen trouwen maakte ik deze bijzondere herenringen. De middenbaan is van goud en heeft golvende, organische vlakken. Het goud wordt aan weerszijden omsloten door zwart zirkonium met een strakke lijnvoering. Stoere en stijlvolle mannen ringen in zirkonium
en goud!

Wat kun je verwachten als je een afspraak maakt?
Ik vind het altijd weer speciaal als ik twee mannenringen of twee vrouwenringen mag ontwerpen. Als ik twee mensen van hetzelfde geslacht aan tafel heb, valt het me op dat zij kwaliteit vaak erg waarderen. Ik neem ruim de tijd om jullie wensen te bespreken en te bekijken wat het best bij jullie past. Gemiddeld zit je hier 2 uur aan tafel en je krijgt uitgebreid advies. In alle rust en ongestoord. Uiteraard met goeie kwaliteit koffie!

Homo huwelijk

We zijn koploper: Nederland was het eerste land ter wereld waar homo’s en lesbiënnes in het huwelijk konden treden. Dat werd mogelijk in 2001. Een homo huwelijk is overigens gewoon een burgerlijk huwelijk, maar dan tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Ongeveer 2% van de huwelijken die in Nederland worden gesloten zijn huwelijken tussen twee vrouwen of twee mannen. Een vrijheid die niet overal ter wereld vanzelfsprekend is en die we moeten koesteren. Want het mooie van liefde is dat ze alles overstijgt en zich niets aantrekt van afkomst, geslacht, leeftijd of huidkleur…

Dus geniet volop van de voorbereidingen van jullie gay bruiloft. En wees welkom in mijn trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen – dan kun je de bijzondere modellen uit de collectie met eigen ogen bekijken en op je gemak passen!

drie gay trouwringen in het14 krt goud met en briljant in de middelste ring