Nieuws
16 nov

TROUWRINGEN VOOR MANNEN

De heren trouwring is vaak een ondergeschoven kindje. Bij het uitkiezen van een set trouwringen ligt de focus meestal op de damesring. Bij mij ligt de nadruk bij het ontwerpen van een set ringen op de herenring en damesring samen.

De ringen moeten met elkaar matchen, maar ook geschikt zijn voor beide personen. Denk aan stoer, krachtig en onderscheidend voor hem en sierlijk, elegant en glimmend en ‘blingbling’ voor haar. Zomaar wat termen waar ik op let als ik mensen adviseer als ze op zoek gaan naar de perfecte set. Iedere persoon is uniek, waardoor ik in mijn ontwerpproces met heel veel factoren rekening hou.

Trouwringen voor mannen zijn bijvoorbeeld wat breder. Dit komt omdat een herenhand en ringvinger vaak wat groter is, daar past beter een sieraad met meer uitstraling bij, zodat de ring niet wegvalt en één geheel vormt. Dat kunnen we realiseren door te spelen met afmetingen. Vanaf zo’n 6 mm breed wordt een herenring stoerder en kies je voor 7 tot 10 mm breedte, dan heb je een krachtige ring.

Ook de hoogte speelt een grote rol. Een dikkere ring komt meer los te staan van de hand en springt daardoor meer in het oog. Een lagere ring, bijvoorbeeld 1,4 mm, zorgt voor een rustiger gevoel.

Je eerste sieraad
Voor de meeste mannen is de trouwring hun eerste sieraad en vaak het enige in hun leven. Soms dragen ze nog een horloge, maar in de Nederlandse cultuur is het hebben en dragen van veel sieraden niet gebruikelijk. Een goede adviseur is dan ook erg belangrijk bij het maken van de juiste keuze.

Heren trouwring van mat platina
De kracht van platina zit verscholen in de intens witte kleur, zeker als deze gematteerd is. Bij een gematteerde trouwring is weliswaar alle glans er af, maar dat past vaak heel goed bij mannen. Veel mannen houden niet van te opvallend als het op de trouwring aankomt.

Wil je juist wat bijzonders? Wat dachten jullie van trouwringen in witgoud met een speciale structuur, zoals model Festosa. Deze organische heren trouwring is een echte blikvanger met zijn unieke structuur.

Er is heel veel mogelijk met dit model van smal tot breed of de hoogglans levensader van grillig tot rustig laten ogen. Ik maak deze ring altijd voor jou persoonlijk en helemaal naar wens. Hierdoor is de ring uniek, net als jij.

 

De mannen trouwring in goud: een echte klassieker

Geelgouden gladde trouwringen zijn mooi in al hun eenvoud. Model Estate is zo’n klassieker die door de jaren heen populair blijft. Het bijzondere van deze klassieke gouden trouwringen is dat ze tegelijkertijd traditioneel én tijdloos zijn.

Op de foto zie je de Estate uitgevoerd in 4 en 5  mm breedte, maar het is vanzelfsprekend ook mogelijk om een bredere variant te laten maken.

Zwarte heren trouwring van zirkonium

Wil je echt iets speciaals, wat je niet vaak zult tegenkomen? Kies dan voor het zwarte metaal zirkonium. Dit exotische materiaal is met niets te vergelijken, vederlicht in gewicht en oersterk.
Ik combineer dit materiaal vaak met witgoud. De twee kleurcontrasten zwart/antraciet en witgoud maakt deze zirkonium trouwringen heel apart. Dit kleurgebruik zie je bijvoorbeeld terug bij model Chiaroscuro.
Je kunt zirkonium het beste ervaren als je het ziet en past. Dat kan als je een afspraak maakt in Amersfoort of Veenhuizen via de online agenda planner hier.
Draag je je trouwring links of rechts?
Aan welke hand je je ring officieel hoort te dragen, hangt af van het geloof en het land waar je vandaan komt. Over het algemeen dragen in Nederland de protestantse stellen hun trouwring rechts en katholieken links.

Maar natuurlijk speelt ook je persoonlijke voorkeur een rol. Door de hoge kwaliteit is het de bedoeling dat een trouwring een leven lang mee gaat. Maar wil je beschadigingen voorkomen, omdat je bijvoorbeeld veel met je handen werkt, dan kun je overwegen om de ring juist niet aan je schrijfhand te dragen.

Personaliseer je ring met een persoonlijk inscriptie

Maak je herenring nog meer eigen door een persoonlijke inscriptie. Gravures aan de binnenzijde van de ringen worden met uiterste precisie met de hand gegraveerd. De ruimte in een ring is natuurlijk beperkt, maar je kunt er best veel in kwijt. Denk aan de naam van je partner, jullie trouwdatum, een koosnaam of een mooie quote waar alleen jullie de dieperliggende betekenis van weten.

Heren trouwring voor homohuwelijk

Mijn kracht is dat mensen zich op hun gemak voelen, veel keuzes hebben en ik iets speciaals voor ze ontwerp en maak. Hierdoor weten ook veel homostellen mijn atelier te vinden.

De gay stellen die door mij trouwringen laten maken, kiezen vaak voor ringen die niet identiek zijn, maar juist zijn afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van beiden. Aan mij als goudsmid de mooie taak om zulke verschillende ringen toch samen een mooi geheel te laten vormen. Qua lijnvoering, kleur, edelmetaal of stijl.
Andere koppels kiezen wel voor identieke gay trouwringen en die zijn dan ook vaak écht identiek: ze zijn exact even breed en beiden uitgevoerd zonder stenen of juist allebei met een diamant.

Gay trouwringen van zirkonium en goud met diamant