Nieuws
16 dec

TROUWRINGEN TRENDS 2020

Net zoals trends in trouwjurken, gelden er ook trends op het gebied van trouwringen. Natuurlijk wil je een trouwring die tijdloos is en je tientallen jaren plezier van hebt, het kan daarbij zeker helpen om je bij het uitzoeken van jullie ringen te laten inspireren door de nieuwste modellen voor 2020. We hebben de belangrijkste trouwringen trends voor je op een rijtje gezet.

Organische ringen

Organische modellen zijn de trend in 2020, ringen met een ongekende mooi textuur, geïnspireerd op de natuur. Daarbij kun je denken aan motieven als boomschors, blad of takjes, zandduinen of de golvend reliëf van water, het kan allemaal. Model Colle die je hieronder ziet, is bijvoorbeeld geïnspireerd op golvende zandduinen waar de zon op schijnt.

Deze organische trouwringen zien we ook steeds vaker terug in combinatie met een gekleurde briljant in de damesring, zoals een groene, cognackleurige of blauwe steen. Deze trend is in de nieuwe collectie 2020 ook terug te zien.

“Deze natural trouwringen vormen een groot gedeelte van wat ik maak. Ook volgend jaar ga ik weer uitgebreid verder met het ontwerpen en vervaardigen van dit type ring. Geelgoud wordt net als we in 2019 al zagen nog steeds veel toegepast en is echt terug van weggeweest. Mijn verwachting is, dat dat de komende jaren nog wel zo zal blijven.”

 

 

 

Personaliseren van trouwringen is helemaal in

Hoe zou het voor jullie zijn als je ringen draagt waar er geen twee hetzelfde van zijn? Dat je op je trouwdag straks echt een bijzondere set hebt? Uniek is echt het toverwoord voor 2020. We gaan steeds meer op zoek naar manieren om ons van anderen te kunnen onderscheiden. Authenticiteit en persoonlijkheid worden belangrijker en dertien in een dozijn ontwerpen laten we steeds meer links liggen. Jullie ringen zijn een mooie manier om jullie persoonlijkheid echt naar voren te laten komen.

Om die reden kiezen steeds meer bruidsparen voor maatwerk en laten hun trouwringen maken bij een goudsmid. Dat is echt een trend die in 2020 zal doorzetten.

Op dit moment kiest 66% van de bruidsparen voor trouwringen bij een juwelier, maar inmiddels laat al circa 31% van de stellen hun trouwringen op maat maken bij een sieradenontwerper, goudsmid of trouwringenspecialist. Zo’n 3% koopt de ringen online of maakt ze zelf.

Dat steeds meer mensen voor de goudsmid kiezen is niet zo gek, omdat je er werkelijk al je ideeën in kwijt kunt. Een goudsmid denkt met jullie mee tijdens de zoektocht naar een uniek ontwerp, adviseert over de mogelijkheden (waar je zelf misschien nooit aan gedacht had) en hij neemt je mee in het ontwerpproces. Zo hebben jullie straks trouwringen die helemaal bij jullie passen en aan al jullie wensen voldoen.

33 jaar ervaring, meer dan 2500 tevreden bruidsparen

Fantastische ringen en hele fijn ervaring!

“Wij zijn op bezoek geweest bij Hildardjan in zijn atelier in Veenhuizen. Vooraf hadden we ideeën over onze ringen en deze zijn perfect verwerkt door Hildardjan tot dé ringen voor ons! Enorm blij met het eindresultaat, we dragen ze met heel veel trots! Een echte aanrader als je unieke ringen wilt!”

Bekijk de nieuwe collectie trouwringen voor 2020

 

“Vriendelijke, ronde vormen in een organische stijl… dat was het thema waar ik aan dacht voor de nieuwe collectie 2020.”

De experts zijn het erover eens dat in 2020 wordt gebroken met bepaalde tradities. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een niet-standaard kleur van de steen, uniek gevormde diamanten en ook niet-traditionele vormen worden volgend jaar een hit.
Organische ring in goud met groene briljant

Deze trend is perfect terug te zien bij model Tondo. De damesring is bezet met een grote diamant geslepen roos. We zien steeds meer roos geslepen diamanten in trouwringen. Bij deze slijpvorm zit er geen punt aan de onderkant maar is deze vlak. Ook is de kleur vaak heel speciaal, in dit geval is er gekozen voor een groen/grijze diamant, die prachtig afsteekt bij het warme geelgoud. Bijkomend voordeel van deze diamantvorm een erg aantrekkelijk prijskaartje heeft.

Unieke trouwringen hand gemaakt van geelgoud met een roos diamant

Gehamerde trouwringen

Wat dachten jullie van de nieuwe geelgouden trouwringen ‘Tritone’ met gehamerde structuur? Ze zijn stoer en krachtig door hun breedte van 8,0 mm. De structuur is geïnspireerd op het reliëf wat je krijgt, als je met een bolhamer op een ring zou slaan. Dit model laat zien dat stoere ringen toch heel verfijnd kunnen zijn. Deze ringen kunnen worden gemaakt worden in 14 en 18 karaat witgoud, geelgoud of roségoud en in zuiver platina 950. Voor de damesring zou een witgouden variant ook erg mooi kunnen zijn, bijvoorbeeld afgewerkt met drie blauwe briljantjes.

gehamerde trouwringen in geelgoud van 8 mm breed

Meerdere stenen
Dankzij de verlovingsring van de hertogin van Sussex, Meghan Markle, kiezen steeds meer bruiden voor een drie-stenen ring, en in 2020 zullen bruiden nog meer diamanten willen. Drie, vijf stenen ringen en meer, worden daardoor steeds populairdere keuzes.
In de damesring van model ‘Incanto’ zitten drie vierkante princess diamanten. Zonder verdere franje, zodat niets afleidt van de stenen.

Kom gerust langs

“Hoewel er veel tijd en aandacht besteed wordt om de ringen zo mooi mogelijk op de foto te krijgen, blijft het soms lastig om op beeld goed over te brengen hoe de ringen er uitzien. Daarom moet je de ringen eigenlijk in het echt bekijken. En passen natuurlijk!
BijzondereTrouwringen.nl heeft twee vestigingen. In Veenhuizen staat de hoofdvestiging en hier bevindt zich ook de edelsmederij. Dit is de plek waar alle modellen uit de eigen collectie worden ontworpen en gemaakt. Daarnaast is er in Amersfoort nog een trouwringenstudio, zonder atelier. Op de foto zie je me aan het werk achter m’n werkbank in het atelier in Veenhuizen waar alle creaties worden gesmeed.”

Klik op de button hieronder en je komt op een nieuwe pagina met mijn agenda. Rechtsboven kun je aangeven of je naar Amersfoort of Veenhuizen wilt komen. Je ziet dan meteen op welke dagen er nog een plekje vrij is in mijn agenda en je kunt direct een afspraak inplannen.