Nieuws
08 mei

GOUDSMID MET INSPIRATIE

Als goudsmid heb je inspiratie even hard nodig als eten en drinken. Gelukkig heb ik aan goede ideeën geen gebrek. Mijn inspiratie voor mooie nieuwe ontwerpen doe ik op allerlei plekken op. Vaak dicht bij huis, maar soms ook aan de andere kant van de oceaan.

Geïnspireerd door de natuur
Vooral de vormen en lijnen van de natuur inspireren me. En die heb ik hier gelukkig volop voorhanden. Ik hoef de deur maar uit te stappen en ik kan kiezen tussen bos, hoogveen, beekdal en hei. Varens die zich ontrollen, de warme gloed van een zonsondergang – het zijn maar een paar voorbeelden van zaken die me op nieuwe ideeën brengen.
Ook kleuren en licht brengen nieuwe ingevingen. Ik werk graag met gekleurde diamant en met korund, zoals saffier en robijn: stenen waarin licht en kleur een voortdurend spel spelen. Zo speuren mijn ogen ook buiten naar schittering, lichtschijnsel en mooie tinten.

Een zee van licht
Ver van mijn werkbank kom ik soms op de beste ideeën. Afgelopen winter was ik bijvoorbeeld op Bonaire, waar ik heb gedoken. Door het witte koraalzand op de bodem en de felle tropenzon heeft het zeewater daar een diep turquoise gloed. Precies tussen groen en blauw in. Tel daar het heldere licht en de schittering van de zon op de golven bij op… Dat spel van kleur en licht wilde ik vangen in een trouwring.

inspiratie bonaire

Blauwe diamant
Thuisgekomen ging ik aan de slag. Ik bestelde een uitzonderlijke rechthoekige diamant (een baguette) in turquoiseblauw en ontwierp een trouwring in helder witgoud met strakke lijnen. De vormgeving heb ik bewust sober gehouden, zodat niets de aandacht afleidt van de blauwe baguette diamant. Het resultaat is model Oceano. De naam spreekt voor zich, denk ik…
witgouden trouwringen blauwe baguette diamantDe oceaan in je trouwring
Wat is jullie favoriete reisbestemming? Waar gaan jullie graag heen op een vrije dag? Zou je de kleuren, het licht en de lijnen van de zee, het bos of de duinen graag in je ring terugzien? Kom dan eens langs om je wensen te bespreken en laat je inspireren door de vormgeving van mijn collectie trouwringen en de gloed van de mooiste diamanten!