Nieuws
22 okt

BICOLOR TROUWRINGEN

Trouwringen gemaakt van twee kleuren goud noem je bicolor trouwringen. En zulke ringen hebben veel voordelen! Ze staan mooi, passen bij iedere huidskleur en combineren bovendien heel makkelijk met je andere sieraden. Daarom zetten we de bicolor ring hier eens flink in de schijnwerpers.
Goud is er grofweg in drie kleuren: geelgoud, roodgoud en witgoud. Door die te matchen, ontstaan mooie combinaties. De meest bekende is bicolor geelgoud met witgoud. Ringen in geel en wit zijn mooi door hun subtiele contrast. Een groter contrast krijg je als je roodgoud en witgoud combineert. Bicolor trouwringen in deze twee kleuren vallen op door de aparte tegenstelling tussen intens warm roodgoud en koel helder witgoud.
Wil je het liefst een ring in geelgoud en witgoud, maar dan met wat meer contrast? Bij ons kan dat! Omdat ik in mijn goudsmidsatelier zelf de goudlegeringen maak, kan ik het geelgoud warmer van kleur maken dan wat je standaard tegenkomt. Ons geelgoud heeft een warme gloed, doordat ik de verhouding van koper en zilver iets heb aangepast.

Speciaal model bicolor trouwringen
Ringen met extra contrast
Wil je een trouwring in bicolor met nog meer contrast, dan kan ik een van de twee kleuren goud polijsten en de andere kleur matteren. Ik kan bijvoorbeeld het geelgouden deel een ruw of gematteerd oppervlak geven en het witgouden deel juist hoogglans polijsten. Dat geeft een heel mooi effect, kijk maar naar ons model Rondine hieronder: het geelgoud is ijsmat gemaakt waardoor het lijkt of er een laagje rijp op het goud ligt. (Je noemt dit goud met een ijseffect.) Het witgoud is glanzend gepolijst. Doordat de twee uiteindes van de banen zijn versprongen, valt het contrast nog meer op. Het resultaat is een originele trouwring in twee kleuren goud die meteen in het oog springt.

Bicolor trouwringen ijsmat in het 14 karaat geelgoud en witgoud met 2 briljanten

Bicolor trouwring met diamant

Bicolor trouwringen met briljant stelen per definitie de show. Briljanten komen namelijk prachtig tot hun recht als je ze matcht met meerdere kleuren goud. Wist je trouwens dat diamanten er ook in meerdere kleuren zijn?
Onze exclusieve Diamante trouwringen zijn uitgevoerd in twee kleuren goud: geelgoud met witgoud voor haar en een tegenovergestelde kleurstelling voor hem. De damesring is bezet met diamanten. De herenring maakt door het overheersende witgoud een rustige, stoere indruk. Bicolour trouwringen met briljant combineren moeiteloos met je andere sieraden in goud én zilver.
Bicolor trouwringen met briljanten

Trouwringen tricolor

Tricolor trouwringen zijn gemaakt van maar liefst drie kleuren goud: geel, wit en rood. Kleur speelt hier de hoofdrol! Het speelse model Triade is daar een mooi voorbeeld van. Een exclusieve trouwring in witgoud, roodgoud en geelgoud. De ring is bezet met 4 witte diamanten en een bijzondere blauwe saffier, net als diamant een erg duurzame edelsteen. Omdat de saffier tussen twee banen goud ligt ingeklemd, vormt hij een mooie verbinding tussen het warme geelgoud en het lichte witgoud. Deze kleurige tricolor trouwringen kan ik ook maken met een dieprode robijn in plaats van een blauwe saffier. Of met zwarte in plaats van witte briljanten. Bij Triade hebben we verschillende mooie bijpassende herenringen. In bicolor of tricolor, helemaal naar je eigen wensen ontworpen.

trouwring tricolor met briljanten en saffier

Wat je moet weten over goud…

Veel mensen vragen zich af hoe goud verschillende kleuren kan hebben. Goud is toch geel? Puur goud zoals het wordt gedolven is inderdaad altijd geel van kleur. Goud in zijn pure vorm (24 karaat) kan echter niet tot sieraden worden verwerkt, omdat het te zacht is. Een gouden sieraad bestaat daarom altijd uit een legering van goud, koper en zilver en bij witgoud komt daar nog palladium bij. Op dezelfde manier kan ik bij het maken van roodgoud kleurnuances kiezen van zacht rosé tot intens rood. Dat doe ik door wat minder of juist wat meer koper toe te voegen. De meeste trouwringen die in Nederland worden verkocht, zijn gemaakt van 14 karaat goud. Wij maken ook ringen in 18 karaat goud en zelfs 22 karaat. Ringen met een hoger karaatgehalte zijn ‘zuiverder’ en hebben een meer intense gloed.
Trouwringen die bestaan uit twee kleuren goud bouw ik op uit verschillende onderdelen. Bij bicolour ringen in geelgoud en witgoud maak ik eerst los van elkaar het witgouden en het geelgouden deel. Vervolgens soldeer ik beide delen aan elkaar.

Wil je onze unieke bicolor trouwringen eens aan je hand dragen, om te zien hoe goed ze je staan? Kom langs in onze trouwringenstudio in Amersfoort of onze edelsmederij in Veenhuizen bij Assen. Op afspraak, want we nemen op ons gemak de tijd voor je!