Nieuws
07 sep

GOUDEN TROUWRINGEN

Trouwringen van goud hebben een tijdloze uitstraling. Bij goud denken veel mensen aan geelgoud: de klassieke kleur van trouwringen. Geelgoud heeft een prachtige warme gloed, maar er is meer moois onder de zon: witgoud, dat subtiel grijswit van kleur is en prachtig matcht met diamant. En ook nog roodgoud, opvallend en intens van kleur én goed te combineren met andere edelmetalen.
het smelten van 14 karaat goud

Tijdloze mooie gouden trouwringen

Waarom zijn gouden trouwringen zo boven elke mode verheven? Dat zit ‘m vooral in hun uitstraling: die is tijdloos. Goud wordt dan ook al heel lang gebruikt. Zo’n 5000 jaar geleden droegen de Egyptenaren al gouden sieraden. Ook in andere oude beschavingen, zoals die van de Indianen en de Chinezen, speelde goud een grote rol.
aparte gouden trouwringen met steenEven praten over karaten
Puur goud, zoals het wordt gedolven, is geel van kleur. Om die reden is geelgoud van oudsher ook het meest gebruikt. Van nature is goud te zacht om als sieraad te worden gedragen; daarom bestaan gouden sieraden altijd uit een legering van goud met koper en zilver. Bij witgoud komt daar nog palladium of nikkel bij. Zo ontstaat 14 karaat, 18 karaat of 22 karaat goud.
klompje puur goud van 12 gramPuur goud (100%) heeft een gehalte van 24 karaat. 22 karaat bestaat voor 91,7% uit goud. 18 karaat bevat 75% goud en 14 karaat heeft een goudgehalte van 58,5%. Legeringen onder de 14 karaat mogen in Nederland geen goud worden genoemd. (Al gebeurt dat soms helaas wel, dus het is altijd zaak goed op te letten, zeker als de prijs verdacht laag is.)
Al onze trouwringen worden op karaatgehalte gecontroleerd door de Nederlandse Waarborg. Het Waarborg keurteken staat aan de binnenkant van alle ringen die ik maak, naast mijn meesterteken.

’s Lands wijs…
In Nederland zijn trouwringen vaak gemaakt van 14 karaat goud. 18 karaat goud heeft een hoger goudgehalte en is daarom intenser van kleur.
Vooral voor Belgische klanten maak ik vaak 18 karaat geelgouden trouwringen, omdat het in België net als in Duitsland de cultuur is om ringen in 18 karaat goud te kopen. Grappig dat zelfs het goudgehalte van een trouwring per cultuur zo kan verschillen…

Een gouden ring: ga je voor klassiek rond, strak en modern of speels organisch?

witgouden trouwringen met diamantOnze gouden ringen zijn heel verschillend. We hebben gladde trouwringen met een klassieke uitstraling, maar ook ontwerpen met strakke rechte lijnen of juist organische vormen.
Of speelse combinaties, zoals bij het model Danza.
Danza is geïnspireerd op de klassieke gouden trouwring, maar is open en loopt van rond naar hoekig.
1 paar 14 krt geelgouden trouwringen met een briljant van 0,05 crt in de damesringinWat direct opvalt aan het strak vormgegeven model Eterno, is dat de buitenkanten van de ring hoger liggen dan het binnenste gedeelte. De damesring is bezet met een witte briljant die perfect tot zijn recht komt in het gematteerde goud. Het ontwerp Mosso wordt gesierd door grillige en vloeiende lijnen; door de afwisseling van mat en glans ontstaat een mooi contrast.

Trouwringen goedkoop organisch ontwerp

Goud voor altijd
Gouden trouwringen boeten nooit aan schoonheid in en zijn een sieraad voor altijd. En… goud is veelzijdig: je kunt er heel veel moois van maken. Bij BijzondereTrouwringen.nl is de sky the limit. Dus zien jullie je droomtrouwring op deze site of voor je geestesoog, ik kan hem vast voor jullie smeden!

Klik op de button hieronder en je komt op een nieuwe pagina met mijn agenda. Rechtsboven kun je aangeven of je naar Amersfoort of Veenhuizen wilt komen. Je ziet dan meteen op welke dagen er nog een plekje vrij is in mijn agenda en je kunt direct een afspraak inplannen.