Nieuws
15 dec

BREDE TROUWRINGEN

De brede trouwringen uit onze collectie vormen een groep apart. Ze zijn stoer, onderscheidend en heel verschillend qua vormgeving en structuur. Breed is natuurlijk een rekbaar begrip. We spreken van brede trouwringen als de breedte minimaal een millimeter of 6-7 is. Maar we hebben zelfs ringen van wel 15 mm in onze collectie. Dat klinkt kolossaal, maar aan je hand kan zo’n superbrede ring echt prachtig staan.
De meeste brede ringen zijn bewerkt. Want juist op een breed oppervlak kan ik mooie structuren aanbrengen. Samen met de klant laat ik mijn fantasie los op een breed ontwerp. Zo heb je grillige organische gevormde brede ringen, maar ook extra brede modellen met strakke lijnen en schitterende briljanten. De grote overeenkomst tussen alle brede ringen is dat ze opvallen. Je hebt voor altijd een uniek sieraad aan je hand.

Brede trouwringen van witgoud in organische stijl met 3 briljanten

De foto van model Acqua hierboven bewijst dat brede trouwringen behalve heel stoer ook heel stijlvol kunnen zijn. De golfjes in het goud ‘verzachten’ de breedte van dit ontwerp. Acqua is een brede trouwring uit onze gloednieuwe collectie trouwringen 2018. Het model is geïnspireerd op kabbelende golfjes water. Door de golvende lijnen ontstaat er een mooi lichtspel, waardoor het witgoud lijkt te reflecteren. Net als water in de zon. De damesring is bezet met drie speels versprongen witte briljanten, die de stoere trouwring een vrouwelijke uitstraling geven.

Een krachtig brede trouwring aan je hand

Wat zijn de voordelen van brede trouwringen? Dat kunnen onze klanten je het best zelf vertellen: verscheidene liefhebbers gingen je voor in de aanschaf van een brede ring! Een aantal van hun redenen:

“Het voelt ‘echter’ door het hogere gewicht.”
“Het is méér dan een trouwring: het is een sieraad.”
“Hij valt lekker op en staat echt mooi aan mijn hand.”
“Dit is pas een ring, je voelt en ziet tenminste dat je wat om je vinger hebt.”

stoere trouwringen van 14 krt goud en witgoud

Een stoere trouwring van goud
Bij de keuze van een brede trouwring moet je goed rekening houden met de kleur goud. Brede trouwringen in witgoud, platina of roodgoud ogen wat breder en stoerder dan een brede ring in geelgoud. Dat komt omdat geelgoud meer opgaat in de huidskleur, als je een blanke of licht getinte huid hebt.
Brede trouwringen zijn doorgaans iets kostbaarder dan smalle ringen, simpelweg omdat er meer grammen edelmetaal in worden verwerkt. Daar krijg je dan ook meer goud of platina om je vinger voor terug!

trouwringen met boomschors structuur

Extra brede trouwringen

Een extra brede trouwring is een trouwring met een breedte vanaf 9 mm. Ook die hebben we in onze collectie. Hierboven zie je onze 14 mm brede robuuste trouwringen Vigore, uitgevoerd in warm roodgoud. Ringen met een structuur geïnspireerd op boomschors. Desgewenst kan ik het dieper gelegen deel van het reliëf zwart maken, zodat je een groter contrast krijgt.

De brede bicolor trouwringen Diamante zijn er in verschillende breedtes. Ik kan model Diamante maken tot wel 12 mm breed. Door de twee kleuren goud en de diamanten in de damesring staat dit ontwerp heel elegant! Wil je graag brede klassieke trouwringen? Onze traditionele trouwring Estate kan ik in een extra brede versie maken. Het mooist komen zulke extra brede trouwringen tot hun recht aan een wat langere hand met vrij lange, slanke vingers.

Brede trouwring met diamant voor haar

De brede damesring Cascata die je hieronder ziet, is ronduit exclusief! Deze speelse ring met 8 briljanten staat sierlijk aan iedere hand, omdat de golvende lijnen en ook de briljanten de breedte ‘doorbreken’. Deze extra brede trouwringen lijken daarom aan je hand minder breed dan op de foto.

zeer exclusieve trouwringen met briljanten

Brede ringen op jullie verlanglijst? Kom ze eens passen!
Bij het uitzoeken van brede trouwringen is het nog meer dan bij andere ringen zaak om live uit passen te gaan. Alleen als je een ring om hebt, zie je welke breedte en welke vormgeving het mooist passen bij jouw hand. Want elke hand is uniek. Misschien gaan jullie wel voor hetzelfde model, maar in verschillende breedtes. Natuurlijk kan ik jullie daar als goudsmid goed advies bij geven!