Nieuws
23 jun

ORGANISCHE TROUWRINGEN

Als je goudsmid bent, valt je oog al snel op lijnen, vormen en structuren. Kabbelende golfjes, zandduinen, de schors van een oeroude boom – ze trekken steevast mijn aandacht, omdat ik er structuren voor mooie organische trouwringen in zie. Ringen met een natuurlijke vormgeving en een speels reliëf. Het zijn ontwerpen die een leven lang blijven boeien omdat ze steeds weer anders ogen.
Gouden organische trouwringen

Natural ringen

Natuurlijke vormen inspireren me: zo hebben de organische ringen Vigore een structuur als de schors van een boom. Google maar eens op schors (en dan op afbeeldingen), dan zie je hoe mooi het reliëf van boomstammen kan zijn! Kunstwerken in het bos. Niet zo gek dat organische trouwringen ook wel natural ringen worden genoemd. Ze weerspiegelen de speelse en soms grillige lijnen van de natuur.
14 krt roodgouden trouwringen met een stoere boomschors structuur

Organische trouwringen vol leven

Organische trouwringen zijn levendig en dat is precies wat ze zo mooi maakt. Als ik hoogteverschil maak in een ring en zowel glanzende als matte gedeeltes aanbreng, krijgt hij een heel bijzondere uitstraling. Het gematteerde effect brand ik met een speciale techniek in de ring, waardoor het niet slijt. Het contrast tussen mat en glans blijft daardoor een leven lang spreken.

Experimenteren met was en goud
Natural ringen zijn lekker eigenzinnig en het grappige is: ik ga bij het maken ook eigenzinnig te werk. Trouwringen met strakke lijnen ontwerp ik meestal eerst op papier, omdat de verhoudingen heel nauw luisteren. Ik maak ze op basis van een zorgvuldig uitgewerkte tekening. Bij organische ringen sla ik meestal gewoon aan het experimenteren. Geïnspireerd door de vorm van varens, besneeuwde bergtoppen of ijskristallen ga ik aan de slag. Ik modelleer een ring in zachte groene was, waar ik allerlei structuren in aanbreng. Zo ontstaan er de meest verrassende creaties. De mooiste werk ik uit in goud en soms bezet ik ze met stenen.
14 karaat bicolor organische ringen

Unieke earth ring

Willen jullie trouwringen geïnspireerd op de elementen aarde, water, lucht of vuur? Earth ringen? Of een heel abstract ontwerp, met een subtiel lichtspel van mat en glans? Ik vertaal jullie wensen naar een paar heel persoonlijke trouwringen.
Want dat is misschien wel het mooiste van organische ringen: er zijn er geen twee hetzelfde. Elke ring is uniek!