Nieuws
03 dec

HELP MIJN VRIEND WIL GEEN TROUWRING

alternatief voor trouwringenDeze uitspraak hoor ik regelmatig voorbij komen als ik bruidsparen ontvang die op zoek zijn naar iets bijzonders. Vaak worstelen ze met dat idee dat de man geen ring wil dragen. Andersom komt het vrijwel nooit voor dat de vrouw geen ring wil dragen.

Niet verplicht, wel mooi
Laat ik beginnen met te benoemen dat het niet verplicht is om een trouwring te dragen tijdens het trouwen, of na de bruiloft. Jullie huwelijk is nog steeds rechtsgeldig en er is niemand die de bruidegom verplicht een ring te dragen. Maar het is wel een mooie symbolische verbintenis. Op de dag zelf is het een plechtig moment en eenmaal getrouwd ziet de hele wereld direct dat jij en je partner een verbintenis zijn aangegaan.

Een bruidegom zonder ring

Dat een man geen trouwring wil, komt denk ik, doordat we in ons collectieve geheugen bij trouwringen meteen denken aan de klassieke gladde trouwringen. De traditionele sieraden die onze ouders, grootouders, en bekenden dragen. Veel mannen vinden dat vooruitzicht een minder prettig idee, een beetje ouderwets.

Daarnaast is een trouwring voor mannen ook vaak het eerste sieraad in hun leven. Geef je aanstaande dus een beetje tijd om aan het idee te wennen.

twee handen met trouwringen om de vingers

Een ring zit niet prettig
Een veelgemaakte opmerking die ik vaak hoor terugkomen, is dat mannen liever geen sieraden dragen, omdat ze een ring om hun vinger niet lekker vinden zitten. Ze zijn zich er de hele dag van bewust dat ze een ring aan hebben en dat geeft ze letterlijk en figuurlijk een beklemmend gevoel. Als jouw aanstaande dat ook denkt, heb ik goed nieuws voor hem.

Je zult zeker even moeten wennen als je je trouwring voor het eerst om hebt. Maar ik kan je garanderen dat je na 3 tot 4 weken dag en nacht dragen, helemaal aan dit gevoel gewend bent. Sterker nog, je voelt ‘m na een tijdje niet eens meer zitten en de bruidegom zal merken dat ze hun ring juist missen als ze hem niet meer dragen.

Daarnaast zijn er modellen die zijn voorzien van een speciale comfort fit binnenkant. Een comfort fit ring is binnenin niet vlak, maar juist bol, waardoor je minimaal huidcontact hebt. Je voelt bijna niet dat je hem om hebt, zo prettig draag je ‘m. Daarnaast kunnen we ook, mits het model het toelaat, de buitenste hoekjes iets afronden. Dat geeft nog meer draagcomfort.

Wat zijn de alternatieven voor een trouwring?

Wil de bruidegom echt geen trouwring dragen, dan zijn er gelukkig ook genoeg alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trouwhanger van goud in de vorm van een hartje.Hartvorm vingerafdrukEen ketting met de persoonlijke vingerafdruk van je partner er in. Of wat dachten jullie van een organische hanger met zirkonium, waar aan de achterzijde jullie handen zijn afgebeeld.
Trouwhanger van zirkonium en goud

Heel symbolisch is de trouwhanger met Tibetaanse oneindige knoop. Dit symbool wordt ook wel Keltische knoop genoemd. Omdat er geen herkenbaar begin of eind is, symboliseert deze knoop oneindigheid. De lijnen komen altijd weer terug waar ze begonnen zijn. Dat vormt een mooie link naar jullie relatie en huwelijk. Net als bij de knoop gaan jullie natuurlijk voor liefde die grenzeloos is en eeuwig duurt.
Soms is het dragen van een trouwring geen kwestie van willen, maar van moeten. Bij sommige beroepen mogen in verband met de veiligheid of hygiëne geen ringen gedragen worden. Denk maar aan beroepen in de zorgsector of de bouwwereld. Ook in dit soort gevallen zijn hangers een zeer geschikte oplossing.

Een mooi horloge als dierbare herinnering aan de grote dag wordt ook veelvuldig gekozen door mannen. Het heeft hun voorkeur omdat ze een horloge een stoer sieraad vinden en ze het prettiger vinden zitten dan een ring. Net als een ketting kan de bruidegom hier uiteraard prima voor kiezen. Je kunt aan de achterkant van het horloge vaak een datum en naam laten graveren, waardoor je dit trouwsieraad toch een speciale, persoonlijke touch geeft.
Een plaatarmband is ook een mogelijkheid, in combinatie van zilver en goud bijvoorbeeld. Ook bij een armband kun je ervoor kiezen om een fingerprint of gravuren aan te laten brengen in de bovenkant van de plaat.zwarte zirkonium trouwringen met diamantEen blijvende herinnering aan jullie bruiloft en huwelijk is een tatoeage. Het laten tatoeëren van een ring kan om je ringvinger met een bijzonder motief. Op Pinterest zijn er veel mooie voorbeelden te vinden. Van tatoeage ringen tot tatoeage die jij en je partner samen op je pols dragen. Een klein nadeel is wel dat er geen stenen in kunnen worden gezet.

Gelukkig zijn er ook voordelen
Als je aanstaande lief echt geen ring wil dragen, heeft het ook een voordeel! Op die manier blijft er namelijk wat extra budget over. Je kunt dan wat extra briljanten in jouw ring nemen, of wat dacht je van een platina trouwring met een blauwe baguette diamant?

Bij een bezoek aan de bijzondere trouwringencollectie in m’n studio, laat ik jullie met liefde de vele mogelijke heden zien. Zoals zwarte trouwringen van zirkonium of extra subtiele ringen in mat witgoud of platina. Als de bruidegom ziet welke opties er allemaal zijn, zul je misschien merken dat je aanstaande man er anders tegenaan gaat kijken en er een beter gevoel bij krijgt.

Kijk samen ook eens naar model Fedele. Deze herenring met een strakke en tegelijkertijd speelse lijnvoering, is modern en tijdloos..Heren trouwring met strakke lijnvoeringNeem je aanstaande man altijd mee bij het uitzoeken van de ring. Ook als je op zoek gaat naar een unieke trouwring voor jezelf. Het uitkiezen is wel zo leuk als je het samen doet. Het voorbereiden op jullie huwelijksdag moet tenslotte wel een feestje blijven, net als jullie grote dag!

De twijfel is heel begrijpelijk bij mannen om een trouwringen te gaan dragen. Ik help en adviseer ze graag met de juiste keuze. Samen komen we tot een ring of een ander passend symbool van jullie verbondenheid. Een sieraad die perfect past, zodat iedereen met een glimlach de deur uit loopt en met veel plezier de toekomst tegemoet gaat.