Nieuws
18 mei

HOE KIES JE DE PERFECTE TROUWRING?

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen en nu is het tijd om de perfecte trouwringen te vinden die passen bij jullie droomhuwelijk. Dit handige stappenplan helpt je op weg om gegarandeerd de trouwring te vinden waar je: “Ja, ik wil,” tegen zegt.

Stap 1. Begin op tijd met het uitzoeken van jullie trouwringen
Ideaal gezien is het slim om trouwringen minimaal 5 tot 7 maanden voor de bruiloft te bestellen. Wat, zo lang? Natuurlijk kun je ook wat meer last minute shoppen voor jullie ringen, maar willen jullie er goed de tijd voor nemen om op jullie gemak wat moois uit zoeken? Neem dan de tijd. En misschien willen jullie custommade exemplaren? Die worden speciaal voor jullie gemaakt en het ontwerpen en maken daarvan kost wat meer tijd.

Passen moderne trouwringen het meest bij jullie?

Ook extra’s zoals het laten graveren van de ringen heeft tijd nodig. Begin dus ruim van tevoren met het oriënteren. Blader door tijdschriften, spiek bij familie en vrienden of doe online inspiratie op.

Stap 2. Beperk je keuzes
Wanneer je op onderzoek uitgaat naar wat je mooi vindt, raak je misschien overweldigd door het enorme aanbod. Dat is nergens voor nodig. Breek het zoeken op in kleine stappen. Begin met de stijl: wat is een stijl die je aanspreekt? Denk je dan aan eenvoudige ringen zonder poespas of ben je dol op glitters en mag het wel net dat beetje extra?

De volgende stap is nadenken over de materiaalkeuze. Heb je een verlovingsring en wil je dat je trouwring van hetzelfde materiaal is of maakt dat niet uit? Houdt je van geelgoud, witgoud of spreekt platina je meer aan? Weet je (nog) niet wat de verschillen tussen deze metalen zijn, neem dan een kijkje op onze trouwring materialen pagina’s.

Zijn gouden ringen helemaal in jullie straatje?

Wat kan helpen tijdens deze stap is het aanmaken van een moodboard. Verzamel op Facebook of Instagram of gewoon met plakken en knippen van plaatjes ringen die je aanspreken. Je zult merken dat er vanzelf overeenkomsten te ontdekken zijn en dat er een of een aantal type ringen voor u uitspringen.

Stap 3. Mixen mag
Tegenwoordig kan en mag alles als het op trouwringen aankomt. Het is allang niet meer zo dat trouwringen van jou en je partner moeten matchen.
Maak je geen zorgen als jij van rosé goud houdt en je partner van witgoud. Er is geen regel die zegt dat een bruidspaar hetzelfde metaal of zelfs dezelfde stijl moet kiezen. Ga voor een compromis met trouwringen van verschillende metalen, of kies gewoon voor totaal iets anders. Zo vindt je iets waar je allebei van houdt, past jouw ring bij jouw stijl en draag je ‘m straks met veel plezier.

Bicolor trouwringen met briljantMet bicolor en tricolor trouwringen heb je het beste van 2 of zelfs 3 werelden

Stap 4. Bepaal jullie budget
Een van de meest gestelde vragen die ik als goudsmid van stellen krijg: Wat kosten trouwringen? Die prijs hangt van een aantal factoren af, zoals het materiaal, het ontwerp en extra opties, zoals het laten graveren van de ringen. De ringen in mijn atelier zijn grofweg in te delen in 3 categoriën: < € 1400,- , tussen de € 1400,- en € 1900,- en ringen vanaf € 1900,- Wil je klassieke gladde trouwringen van 14 karaat geelgoud? Reken dan op een prijs vanaf € 1050,- per paar.

Stap 5. Kies een adviseur die bij jullie past
Als het goed is, hebben jullie inmiddels een vrij duidelijk beeld qua wensen en budget. Dan is het tijd om de zoektocht écht te beginnen. Maar waar ga je die trouwringen uitzoeken? Je hebt 3 opties:
1. een juwelier
2. een trouwringenspecialist
3. een edelsmid

Het voordeel van een edelsmid is dat deze is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van unieke trouwringen. Zo kun je de ringen helemaal aanpassen naar jullie wensen.

Stap 6. Laat je verrassen
Oké, je bent nu goed voorbereid en weet wat je wilt. Hoe gek dat misschien ook klinkt is het tijdens jullie afspraak ook slim om je een beetje te laten verrassen. Ik denk graag met jullie mee en doe suggesties op basis van wat jullie mooi vinden. Dat zijn soms ringen die al in dezelfde stijl zijn van wat jullie noemen, maar probeer ook eens iets nieuws uit en probeer met een open blik te kijken. Sluit niet direct iets uit. Draag de ring een paar minuten in het atelier en kijk eens hoe het voelt. Net als bij trouwjurken, kun je uiteindelijk van iets houden waarvan je nooit dacht dat je het zou doen.

Stap 7. Maak geen overhaaste beslissing
Ik plan voor klanten die naar m’n atelier komen altijd zo’n 2 uur de tijd in. Zodat jullie echt rustig de verschillende mogelijkheden kunnen bespreken en bekijken. Het kopen van trouwringen is misschien best een grote uitgave. En je ziet je ring straks elke dag, dus je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je iets kiest dat je de komende 40/50 jaar met plezier draagt. Kom gerust eens vrijblijvend langs bij m’n atelier in Veenhuizen of Amersfoort, zodat jullie op je gemak kunnen kijken.

Klik op de button hieronder en je komt op een nieuwe pagina om een afspraak in te plannen. Rechtsboven kun je aangeven of je naar Amersfoort of Veenhuizen wilt komen. Je ziet dan meteen op welke dagen er nog een plekje vrij is.