Nieuws
10 sep

VEELGEMAAKTE VERGISSINGEN BIJ HET KOPEN VAN TROUWRINGEN

Op zoek naar trouwringen? Ontdek hier eerst de top 3 van meest gemaakte vergissingen bij het kopen van ringen en check de tips hoe je ze zelf kunt voorkomen.

Op zoek naar trouwringen? Aan deze 3 dingen had je vast nog niet gedacht

de perfecte trouwring uitzoeken

Als je nog niet in het uitkiezen van trouwringen hebt verdiept, ben je zeker niet de enige. Maar een beetje voorkennis voor je gaat shoppen is nooit weg. Hieronder vindt je de top 3 van de meest gemaakte vergissingen bij het kopen van ringen en krijg je tips hoe je ze zelf kunt voorkomen.

Vergissing 1: Tot het laatste moment wachten met shoppen
Huwelijks ringen staan misschien niet bovenaan jullie prioriteitenlijstje qua voorbereiding van jullie bruiloft, maar toch is het slim om niet tot allerlaatste moment te wachten. Het uitkiezen van de ringen is een proces waar je rustig de tijd voor wilt nemen. En het is verstandig om thuis vooraf uitgebreid met je partner te overleggen. Zo voorkom je dat je straks bij onze trouwringenstudio in Amersfoort staat en jullie het maar niet eens kunnen worden. Hebben jullie dezelfde prijsklasse in gedachten? Welke stijl spreekt jullie het meest aan? Willen jullie de ringen personaliseren met een gravure? Door je ringen zo vroeg mogelijk te bestellen, heb je genoeg tijd om te zorgen dat ze perfect zijn voor de bruiloft.

Gaan jullie straks voor witgoud, geelgoud of rosékleurige ringen?

Vergissing 2: De trouwring zit te los of te strak
Weet jij welke ringmaat je hebt? Online zijn er talloze meetinstructies te vinden om de juiste ringmaat op te meten. Maar let op, zelf meten kan best tricky zijn: de dikte van je vingers verschilt van moment tot moment. Hoe strak of hoe los je ring zou moeten zitten, is ook nog eens heel persoonlijk. De ene persoon vindt het niet prettig wanneer de ring erg strak zit, maar je wilt natuurlijk ook niet het risico lopen dat je ‘m kwijtraakt. Over het algemeen kun je zeggen dat een ring liever iets te strak zit, want af gaat -ie altijd. Al is het soms met wat water, zeep of vaseline. Als je iets dikkere knokkels hebt, loop je minder kans een wat wijdere ring kwijt te raken.

Zoals gezegd, kan de dikte van je vingers behoorlijk variëren, bijvoorbeeld door temperatuurschommelingen. In de winter zijn je vingers vaak wat dunner dan in de zomer. Maar verschillen kunnen ook ontstaan door hormoonschommelingen, ziekte, zwangerschap of doordat je bent aangekomen of bent afgevallen. Ook geldt dat een smallere ring vaak nog wat strakker moet zitten, dan een wat bredere trouwring, omdat deze sowieso minder snel af te doen is. Een bredere ring geeft meer weerstand, dan een smallere. Dat wil zeggen dat een ring van 3 mm met ringmaat 17 misschien perfect zit, maar wanneer je kiest voor een bredere ring van 10 mm, dan zit ringmaat 17 te strak.

De 3 gouden tips voor het uitzoeken van jullie trouwringen Bij het laten maken van trouwringen zorgt een juwelier of goudsmid ervoor dat de partnerringen perfect passend zijn. Wij  nemen tijdens het ontwerp- en maakproces uitgebreid te tijd om jullie ringmaat nauwkeurig op te meten, waardoor jullie droomringen perfect op maat zijn. Zodat ze tijdens, maar ook ná de grote dag echt goed blijven zitten. Bovendien heb je bij ons tot 3 maanden na levering van de trouwringen recht op onze kosteloze ringmaatgarantie. Als de maat van de bestelde ringen toch niet goed blijkt te zijn, maken we de bestelde ringen eenmalig kosteloos op maat.

Vergissing 3 Kiezen voor contrast is niet toegestaan

Veel stellen laten zich teveel leiden door wat ze denken ‘dat hoort’, bijvoorbeeld:
• De bruid en bruidegom kiezen trouwringen in dezelfde stijl.
• Draag je altijd zilverkleurige sieraden, dan is een geelgouden trouwring een absolute no-go.
• Is je verlovingsring qua stijl chic en eenvoudig, dan hoort je trouwring in diezelfde stijl te zijn.

Voor al deze stellingen geldt dat dat helemaal niet hoeft. Het is jullie dag, jullie bepalen met welke trouwringen jullie het gelukkigst zullen zijn. Willen jij en je partner totaal andere ringen, omdat jullie smaak qua sieraden compleet anders is? Ga ervoor! Draag je vaak zilveren oorbellen, maar staat er bovenaan jouw wensenlijstje toch echt een geelgouden trouwring? Leuk juist, mix & match er vrolijk op los. Wil je naast je subtiel ogende verlovingsring helemaal uitpakken met diamanten? Een contrast look staat júist heel mooi en zorgt dat zowel je verlovingsring als je trouwring straks echte blikvangers zullen zijn.
trouwringen met organische vormen in 14 krt mat witgoudEen trouwring met organische vormen steekt prachtig af bij een strakke verlovingsring. Alles kan en mag.