Nieuws
04 nov

WAT KOSTEN TROUWRINGEN?

Wat kost een set trouwringen? Het is een vraag die veel bruidsparen stellen. Logisch, want je hebt waarschijnlijk weinig ervaring met het kopen van trouwringen. We helpen je graag met het maken van een goede keus!

 

Een budget voor je bruiloft
Veel bruidsparen werken met een budget en hebben een overzicht gemaakt van de kostenposten. Dat is verstandig, want bij een beetje bruiloft komt veel kijken. Maar omdat je nou eenmaal niet dagelijks een feestlocatie, band, bruidsjurk en trouwringen scoort, kun je je aardig op de kosten verkijken. We geven je hier vast een goed beeld van de kosten van een paar trouwringen!

De prijs van gouden trouwringen

Wat bepaalt de prijs van een paar trouwringen? Hieronder een duidelijk overzicht.

1.    Allereerst het gewicht in goud. Een brede trouwring in een zware uitvoering bevat meer grammen goud dan een smalle lichtgewicht ring. En kost dus meer.
2.    Dan de diamanten (of andere stenen, bijvoorbeeld robijn of saffier). Hoe meer diamanten en hoe groter en zuiverder de stenen, des te duurder de ring. Geld spenderen aan diamant is natuurlijk wel een goeie investering, want diamanten zijn voor altijd!
3.    De kleur goud. De prijs van trouwringen in witgoud is iets hoger dan van ringen in geelgoud.  Witgoud is ongeveer 10%-14% duurder dan geelgoud. Dat komt omdat aan de legering van witgoud kostbaar palladium wordt toegevoegd. Terwijl de legering van geelgoud (en ook roodgoud) bestaat uit goud, zilver en koper.
4.    Het goudgehalte: een ring van 14 karaat goud is goedkoper dan een trouwring van 18 karaat. 18 karaat goud bevat meer puur goud en is circa 30% duurder dan 14 karaat goud. Je hebt dan wel zuiverder goud. (Puur goud heeft een gehalte van 24 karaat.)
5.    Het ontwerp. De prijs van een trouwring wordt ook bepaald door de uren werk die er in zitten. In het smeden van een ingewikkeld model gaan veel uren zitten. Arbeid die invloed heeft op de prijs van een ring.
6.    Extra opties. En dan kun je nog kiezen voor tal van optionals. Jullie eigen vingerafdruk in je ringen. Een gravure in je eigen handschrift. Een afbeelding in je ring laten laseren. Dit zijn uiteraard bijkomende kosten, maar het resultaat is wel een super persoonlijke trouwring!

Goudsmid Hildardjan Verweij

Kort samengevat: de kosten van een set ringen worden bepaald door wat jullie zelf willen. Wil je klassieke gladde trouwringen van 14 karaat geelgoud, reken dan op een prijs vanaf € 880,- per paar. Je hebt dan een set zeer duurzame trouwringen in een mooie uitvoering met veel draagcomfort.
Wil je uniek design, veel grote briljanten of ringen in 18 karaat goud of platina, dan stijgt de prijs natuurlijk. Het kan helemaal naar jullie wens.

Drie prijsklassen voor trouwringen
In grote lijnen kun je de prijzen van trouwringen in drie categorieën indelen. Dat helpt je al wat om een keuze te maken.

Budget trouwringen tot €1400,-
Betaalbare trouwringen met een sober ontwerp hebben een tijdloze aantrekkingskracht. Hier geldt de kracht van de eenvoud. Als je niet uit bent op een exclusief ontwerp of veel grote diamanten, dan kun je in deze prijscategorie bij ons kiezen uit heel veel prachtige, duurzame trouwringen. Kijk maar naar onze geliefde toppers Stella en Estate!
Betaalbare trouwringen met een diamant in het 24 karaat geelgoud

Middensegment trouwringen € 1400 – € 2100,-
De meeste stellen die onze edelsmederij bezoeken, hebben een budget in deze categorie. Een perfect budget voor een paar unieke handgemaakte trouwringen van een goudsmid. Op de foto’s een paar stijlvolle trouwringen die binnen dit budget passen. En zo hebben we nog veel meer elegante blikvangers in onze grote collectie.

Handgemaakte trouwringen van 14 karaat warmgeelgoudWitgouden trouwringen betaalbaar met diamant

 

 

 

 

 

 

 

 

Exclusieve trouwringen vanaf € 2100,-
Top of the bill: onze collectie blinkt uit in prachtige exclusieve trouwringen, waar er jaarlijks maar enkele van gemaakt worden. Design ringen met een schitterend ontwerp, brede of zware ringen met fonkelende briljanten van de zuiverste kwaliteit, of 18 karaat droomringen die dicht naar zuiver goud gaan.
Platina ringen vallen ook in deze categorie. We hebben in de goudsmederij 30 jaar ervaring met het bewerken van platina, een fantastisch metaal. Platina is het meest kostbare edelmetaal op aarde. Een ring van platina is prachtig maanwit en zuiver. En bovendien zeer slijtvast, dus er komen veel minder snel krassen op dan op gouden ringen. Het voordeel van een exclusieve trouwring is dat bijna niemand of zelfs iemand zo’n ring heeft als jij. De meest bijzondere ontwerpen uit onze collectie worden maar één à twee keer per jaar gemaakt.Exclusieve Trouwringen

Zijn trouwringen van een goudsmid duurder dan bij de juwelier?

Bij BijzondereTrouwringen zijn jullie voor een set ringen niet meer kwijt dan voor een vergelijkbare set van de bekende trouwringen merken bij de juwelier. Dat komt omdat wij ons helemaal hebben gespecialiseerd in het maken van trouwringen en daardoor de kosten laag kunnen houden. De meeste ringen worden in eigen huis gemaakt, het atelier is aan huis en de huur van onze trouwringenstudio’s ligt lager dan die van een juwelierszaak. Bovendien hebben we geen personeel in dienst. Bijkomend voordeel voor jullie is dat de lijnen kort zijn! Je zit altijd aan tafel met goudsmid Hildardjan Verweij – degene die jullie ringen gaat maken!

Bruidspaar wat trouwringen uitzoekt

Klik op de button hieronder en je komt op een nieuwe pagina met mijn agenda. Rechtsboven kun je aangeven of je naar Amersfoort of Veenhuizen wilt komen. Je ziet dan meteen op welke dagen er nog een plekje vrij is in mijn agenda en je kunt direct een afspraak inplannen.