Nieuws
05 feb

TROUWRINGEN KOPEN

vingerafdruk trouwringen witgoud met briljanten

Trouwringen kopen is niet iets dat je dagelijks doet. Het is een aankoop waar je goed over na wilt denken, omdat de ringen uiteindelijk een blijvend, tastbare herinnering zijn aan een van de mooiste dagen in jullie leven.
De keuze aan trouwringen is enorm. Dat is fijn, omdat er zo altijd wel een set is die aan jullie wensen voldoet, maar het grote aanbod kan je ook overweldigen, want waar begin je de zoektocht? Er zijn niet alleen grote verschillen in stijl, maar ook in prijs. Hoe kies je nu de mooiste sieraden die jullie met veel plezier je hele leven lang kunt dragen? Waar let je op bij de aanschaf van een set trouwringen?

Trouwringen kopen tips!

Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt met 5 gouden tips om op te letten wanneer je gaat shoppen voor trouwringen.

Organische trouwringen om de vinger aan twee handen
Trouwringen kopen tips

Tip 1. Zet jullie wensen op een rijtje
Het voorbereiden van jullie droombruiloft begint naast het praktische regelwerk vooral met een hele hoop voorpret. Maak er een feestje van om samen jullie wensen voor trouwringen te nemen.

Door het er samen over te hebben wat jullie aanspreekt en wat jullie echt niet mooi vinden, kom je samen op de beste ideeën. Twee weten immers meer dan één! Koop wat trouwtijdschriften om inspiratie op te doen, bezoek een trouwbeurs of kijk samen op internet. Verzamel via Pinterest of Instagram afbeeldingen van ringen die jullie aanspreken. Je zult zien dat je na een tijdje steeds helderder krijgt welke stijl je aanspreekt. Maak uiteindelijk allebei een top 5 met jullie favorieten en leg ze naast elkaar om te vergelijken.

Tip 2. Wat is jullie budget?
Zoals gezegd zijn er trouwringen voor ieder budget. Gemiddeld geven stellen in Nederland ongeveer € 1650,- uit aan hun trouwringen, maar laat je daar niet teveel door leiden. Het is wel slim om van tevoren een budget af te spreken. Hoeveel geld willen en kunnen jullie uitgeven ? Houdt daarbij een kleine marge aan van 15% naar boven. Mochten jullie droomringen toch iets hoger uitvallen, dan is dat al in gebouwd.
Wil je je keuze liever niet af laten hangen van je portemonnee? Dat kan natuurlijk ook. Zo zijn er ook steeds meer stellen die op zoek gaan naar trouwringen waar ze het simpelweg het WOW-gevoel bij hebben. Pas daarna kijken ze of ze het gevraagde bedrag ervoor over hebben om ze te kopen.

Tip 3. Stijl- en materiaal keuze
Stijlen en vormen zijn er te over. Gaan jullie voor strak en tijdloos, klassiek of mooie natuurlijke, organische stijlen? Om meer inspiratie op te doen kun je bij verschillende juweliers langs gaan. Veel goudsmeden hebben hun eigen stijl qua ontwerpen en maken. Ze gebruiken verschillende technieken om een collectie te creëren. Vaak herken je ondanks de diverse stijlen wel altijd de persoonlijke handtekening van de goudsmid. daardoor ontstaan er ook verschillende stijlen dit is vaak de stijl van de goudsmid. Kijk dus goed wat ze maken en of jullie dat aanspreekt.
Ook is er een ruime keuze aan materialen. Van roségoud tot platina en geelgoud tot het zwarte zirkonium en diamanten. Bij de materiaalkeuze draait het naast wat jullie mooi vinden, ook om het bijbehorende prijskaartje. Zo zijn platina trouwringen heel slijtvast en hebben ze een prachtige uitstraling, maar doordat het een zeldzamer materiaal is, is dit materiaal ook duurder dan bijvoorbeeld (wit)gouden trouwringen.
En hebben jullie naast het materiaal ook nagedacht over wel/geen stenen? Een trouwring met een briljant maakt een ring eleganter en sierlijker, en het gevoel van een eerste briljant is je ring is onbeschrijflijk. Diamant is de hardste stof op aarde en zal je hele leven mooi blijven. Een edelsteen als diamant is kostbaar en de prijs is sterk afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de stenen. De prijzen beginnen bij circa € 85,- per steen. Lees hier meer over diamanten en hun verschillende slijpvormen.
Trouwringen diamant princess geslepen

Tip 4. Neem ruim de tijd
Trouwringen worden vrijwel altijd speciaal voor jullie gemaakt en liggen dan ook meestal niet op voorraad in de winkel of het atelier.

Reken voor het uitzoeken voor jullie trouwringen ongeveer 7 tot 5 maanden voor de trouwdag uit. Zo weet je zeker dat jullie droomset straks op tijd klaar is. En zijn ze eerder klaar, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Zo kun je deze klus ruim voor jullie trouwdag afvinken. Trouwringen uitgezocht? Check! ✓

Trouwringen van mat witgoud met blauwe diamant baguette

Tip 5. Juwelier of goudsmid
Trouwringen koop je bij een juwelier of een goudsmid. Een juwelier en dan met name de grotere ketens hebben standaard een aantal bekende merken trouwringen uit Nederland en het buitenland in huis. Hoewel er flink wat keuze is, is er niet altijd evenveel  variatie in modellen. De collectie moet immers het gemiddelde Nederlandse bruidspaar aanspreken die op zoek zijn naar trouwringen.
Een goudsmid is gespecialiseerd in het ontwerpen van persoonlijke trouwringen die bij jullie passen. Ze zijn vaak net even wat anders dan anders en onderscheidend. Een goudsmid maakt de sieraden met de hand in zijn eigen atelier. Daarom is ieder stuk uniek, en je zult geen mensen tegenkomen met dezelfde trouwring.

Het maken van trouwringen is een vak apart, daarom is niet iedere goudsmid gespecialiseerd in het maken van trouwringen. Goudsmid en ontwerper Hildardjan Verweij van BijzondereTrouwringen.nl in Amersfoort en Veenhuizen is wel een echte trouwringen specialist.

Dat heeft als voordeel dat hij veel expertise in huis heeft over edelmetalen en diamanten. En hij kan jullie goed adviseren met de juiste keuze voor het kopen van jullie huwelijksringen .Door dit korte lijntje is het makkelijk en snel schakelen over wat jullie wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn.

Een bezoek aan een trouwringen specialist gaat vaak op afspraak, zodat jullie in alle rust vrijblijvend de mogelijkheid kunnen spreken en bekijken. De goudsmid heeft dan alle tijd en aandacht voor jullie. Hij gaat met jullie aan tafel en bekijkt samen met jullie wat het best bij jullie past, zonder dat er steeds andere klanten tussendoor komen. Lees nu hier meer over de goudsmid.

Trouwringen kopen tips - Goudsmid Hildardjan Verweij
Trouwringen kopen tips van Goudsmid Hildardjan Verweij

Hebben jullie nog vragen bel of mail gerust of klik op de button hieronder en je komt op een nieuwe pagina om een afspraak in te plannen. Rechtsboven kun je aangeven of je naar Amersfoort of Veenhuizen wilt komen. Je ziet dan meteen op welke dagen er nog een plekje vrij is.