Nieuws
06 mrt

JE TROUWRINGEN EEN LEVEN LANG MOOI

Come rain or come shine… Echte liefde kan een stootje hebben. En dat geldt ook voor goud en diamanten. Maar zoals je zorg draagt voor elkaar, zo is het ook verstandig goed te zorgen voor je trouwring. Dan heb je er een leven lang samen plezier van!

Fonkelnieuwe ringen
Je bent nog maar pas getrouwd en je kijkt steeds naar je nieuwe ring. Het eerste krasje op je trouwring is dan ook net als het eerste krasje op je auto: ai! Het kan een beetje pijn doen. Goud, titanium, zirkonium en platina zijn harde, duurzame metalen, maar bij dagelijks dragen zullen er krasjes op komen. Dit is niet te vermijden.

Wel geven we je wat gouden (!) tips:
Bescherm je trouwring tegen druk en krassen
Doe je trouwring af als je iets onderneemt waarbij hij kan beschadigen. Denk aan tuinieren, klussen en verhuizen. Draag je ring liever ook niet bij de sportschool. Metaal op metaal krast (dumbbells) en als je kracht zet, komt er extreem veel druk op je ring te staan, waardoor hij kan verbuigen. Je ring blijft ook mooier als je hem afdoet voor je de tuin gaat omspitten, of de buurman helpt om een tafel of koelkast naar boven te tillen. Wees dus een beetje zuinig op je trouwsieraad!

Ring af voor je een duik neemtonderhoud ringen
Het is ook beter je ring af te doen als je gaat zwemmen: je kunt hem in het water namelijk verliezen omdat je vingers wat dunner worden. En niet alle edelstenen zijn bestand tegen zeewater en chloor. Leg je trouwring niet onder je handdoek op het strand. Kans dat je hem nooit meer terugvindt. Echt, we kennen de verhalen van mensen die in verre oorden op zoek gingen naar een local met een metaaldetector!

Trouwsieraad onder de loep
Laat eens in de 5 jaar de zettingen van diamanten controleren. Zettingen kunnen slijten bij jarenlang dagelijks dragen, waardoor een steen kan losraken. Helaas merk je die slijtage vaak pas op als je een diamant verliest.

Groot onderhoud voor je trouwring
Hoe goed je ook voor je trouwringen zorgt, als je ze dagelijks draagt, komen er onvermijdelijk krasjes op. Gematteerde oppervlakken gaan enigszins glanzen; glanzend gepolijste vlakken worden juist een beetje mat. Dus ga na een aantal jaar eens voor groot onderhoud. De edelsmid maakt je ring na jaren dragen weer als nieuw. Alsof je net getrouwd bent!