Nieuws
31 mei

VERLOVINGSRING EN TROUWRING SAMEN DRAGEN

De bijzondere verlovingsring om je vinger heeft je aanstaande met veel zorg voor jou uitgezocht. Een juweeltje bezet met diamant of een andere speciale edelsteen. En jij? Je hebt vast en zeker ja gezegd! Het huwelijksaanzoek was een onvergetelijk moment en je kijkt iedere dag naar je ring. Het moment komt al snel dat jullie samen op zoek gaan naar mooie trouwringen. En dan rijst de vraag welke trouwring het best past bij je verlovingsring. Dit is vooral belangrijk als je je verlovingsring en trouwring samen aan dezelfde vinger gaat dragen. Het is dan het mooist als beide ringen één geheel vormen.

Verlovingsring in combinatie met trouwring

Vragen over de combinatie van verlovingsring met trouwringen krijg ik dan ook geregeld in mijn trouwringenstudio’s in Amersfoort en Veenhuizen. Het antwoord is afhankelijk van je aanzoeksring. Aanzoeksringen of verlovingsringen zijn vaak smal en daardoor kan er best nog een ring tegenaan gedragen worden. Bijvoorbeeld ons ontwerp Levante: een zeer smalle ring in witgoud of platina rondom bezet met maar liefst 57 briljanten! Levante is een prachtige combinatiering bij een witgouden verlovingsring met grote briljant vanaf 0,15 crt.

Wil je je verlovingsring de hoofdrol laten spelen, bijvoorbeeld omdat hij bezet is met een grote briljant? Kies dan voor een smalle trouwring met een rustige, subtiele uitstraling. Een trouwring zonder stenen bijvoorbeeld, of een ring bezet met kleine diamanten. Zoals de modellen uit onze serie Estate: deze zijn er al vanaf 2,5 mm breed. Op de foto zie je een rosé gouden trouwring met 7 briljanten. Deze past perfect bij een witgouden diamantring. De diamant springt extra in het oog door het kleurcontrast met roodgoud.
klassieke gladde trouwringen in goud met briljanten

Verlovingsring en trouwring combineren

Een perfecte combinatie van je trouwring en verlovingsring heeft veel voordelen. Samen symboliseren ze twee heel belangrijke momenten in je leven: het huwelijksaanzoek en je trouwdag! Bovendien, als beide sieraden samen een mooi geheel vormen aan je ene hand, kun je aan de andere hand nóg een mooie ring dragen. Voor veel vrouwen goed nieuws!

Heel soms adviseer ik om de verlovingsring los te dragen van de trouwring, dus aan de andere hand. Sommige aanzoeksringen zijn door hun vorm of door de hoge zetting van de steen lastig te combineren met andere ringen. Dat heeft als pluspunt dat je helemaal vrij bent in de keuze van jullie trouwringen. Ook voor je partner is het makkelijker omdat de herenring dan niet hoeft te worden afgestemd op de verlovingsring. Overleg dus rustig met je geliefde waar jullie voorkeur naar uit gaat! Een goeie tip: maak eens een afspraak in mijn trouwringenstudio in Amersfoort. Ik kan dan samen met jullie kijken naar de mogelijkheden. Dan kun je weloverwogen een keus maken. Ga je voor een trouwring die je aan de andere hand draagt, of voor een trouwring die zó wordt ontworpen dat hij perfect matcht met je verlovingsring?Verlovingsring met een trouwringen gecombineerd

Aanzoeksring en trouwring als set: de perfecte match

Wil je je aanzoeksring en trouwring als één set dragen? Bekijk dan de onderstaande aandachtspunten.

1. Stem stenen op elkaar af. Is de verlovingsring bezet met een grote briljant, ga dan voor kleine stenen of geen stenen in je trouwring. Anders wordt het totaalbeeld onrustig.
2. Kies voor één stijl. Is je aanzoeksring bol, ga dan ook voor bolle trouwringen. Zijn de lijnen van je aanzoeksring juist strak en recht, kies dan voor een strakke moderne trouwring. Houd je van ronde organische vormen? Laat dan beide ringen in dezelfde stijl ontwerpen.
3. Zorg dat de twee ringen niet exact dezelfde breedte hebben, dat kan stijfjes ogen. Een iets smallere of juist bredere tweede ring bij de eerste staat het mooist. Let wel: de breedte hoeft maar heel weinig te verschillen. Een millimeter is al heel veel!

In mijn edelsmederij of trouwringenstudio kun je terecht voor de mooiste verlovingsringen, waar ik later een passende trouwring bij kan maken. Voor hem en voor haar! Met 30 jaar ervaring kun je zeggen dat ik een doorgewinterde goudsmid ben. Ik heb dan ook veel oog voor stijlen en vormen en dat inzicht combineer ik met gedegen vakmanschap.

Trouwring onder of boven verlovingsring

Nog een vraag die vaak wordt gesteld in mijn atelier: doe je eerst je trouwring om je vinger en daar tegenaan je verlovingsring, of juist andersom? Welke ring je het eerst omschuift, hangt af van de ringen. Meestal adviseer ik om eerst de huwelijksring om te doen. Die is namelijk vaak het laagst. De aanzoeksring is doorgaans hoger door de zetting of een grote steen. Als je deze het eerst om doet, kan hij het zicht op je trouwring belemmeren.

Op verzoek van een bruidspaar zet ik ook vaak de trouwring en verlovingsring aan elkaar vast. Dit heeft een groot voordeel: de ringen blijven mooi op hun plek. Ze kunnen niet draaien ten opzichte van elkaar en de stenen blijven bovenaan zitten. Beide ringen vormen een prachtig geheel als ze aan elkaar vast zitten. En dan nog iets wat je moet weten: als twee ringen jaren tegen elkaar aan schuren, is slijtage aan de zijkanten onvermijdelijk. Er ontstaan na 10, 20 jaar dragen sterke inslijtingen. Die kan ik vrijwel altijd weer herstellen, maar het wordt nooit meer zo mooi als het was.
Als ik beide ringen aan de onderkant vast soldeer, slijten ze veel minder. Je hebt dan je leven lang plezier van je unieke ringenset!

Kom snel langs om een mooie aanzoeksring voor je lief uit te zoeken of een set trouwringen te kiezen die past bij je verlovingsring. En… als de aanzoeksring haar niet goed blijkt te passen, maak ik hem kosteloos voor je op maat!
Verlovingsring en Trouwringen samen als combinatie