Nieuws
15 mei

TROUWRINGEN VAN GRAS

De gouden grasringen uit onze collectie zijn uniek. Het zijn ringen die (bijna) niemand anders draagt en waarmee je je kunt onderscheiden. De natuur vastgelegd in goud! Grastrouwringen zijn origineel en door hun natuurlijke vormen staan ze prachtig aan je hand. En ze dragen ook nog eens heel prettig.

gras trouwring

Gouden grasringen

Ringen van gras: de Egyptenaren maakten ze al een slordige 5000 jaar geleden. Een ring is rond en de cirkel stond in het oude Egypte symbool voor eeuwigheid. En wie vlocht er als kind niet soms een ring of armband van een lange grashalm? Omdat ringen van gevlochten gras niet zo lang meegaan, zijn onze grasringen gemaakt van metaal. We hebben grasringen van goud (geelgoud, roségoud en witgoud), maar ook van edelstaal, platina, zilver en palladium. Elk metaal heeft zijn eigen, unieke uitstraling. Wat al deze metalen met elkaar gemeen hebben, is hun duurzaamheid. En hun schoonheid natuurlijk!

Grasringen: uniek met briljanten

Diamanten doen het fantastisch in een grasring. Ze maken gras trouwringen uniek. Door de natuurlijke vormen van deze organische ringen komt diamant schitterend tot zijn recht. Vooral witte briljant. Op de foto hieronder zie je hoe ik een diamant plaats tussen de gouden grashalmen van een damesring. Het resultaat? Een sierlijk sieraad voor het leven. In de herenring kan ik een briljantje in de binnenkant zetten, bijvoorbeeld pal voor de naam van je lief. Een subtiel detail waar alleen jullie tweeën van weten.

briljant zetten in een geelgouden gras trouwring

Trouwringen geïnspireerd op wild gras

Grasringen vallen in de categorie unieke organische ringen. Onze ‘trouwringen van gras’ zijn verkrijgbaar in 9 verschillende modellen, met breedtes van 4 tot 9 mm. Ze worden gemaakt in geelgoud, witgoud en roodgoud van 14 of 18 karaat. De geelgouden versie kun je zelfs in 22 karaat goud laten maken – zuiverder kan het bijna niet. Je moet ze eigenlijk in het echt zien. Daarom kunnen jullie alle 9 uitvoeringen live bewonderen in ons atelier of onze trouwringenstudio. Ben je uit op een ander mooi metaal dan goud? Je kunt de gras partnerringen ook laten maken in platina, edelstaal, palladium of zilver. Allemaal zijn het exacte kopieën in metaal van een gevlochten ring van gras.

Persoonlijk voor jullie gevlochten
Wil je een ander soort grasring dan een van de 9 basisuitvoeringen, dan kun je het ook echt persoonlijk maken. Je laat 4 modellen speciaal voor jullie vlechten van gras. Het grasmodel dat jullie het mooist vinden, maken we vervolgens speciaal voor jullie in goud, of een ander edelmetaal. Je krijgt een exacte kopie van het origineel. Bij jullie ringen wordt een foto geleverd van de twee gebruikte grasjes. Zo heb je een trouwring aan je vinger die niemand anders ter wereld heeft!

Trouwringen van wild gras

De grasringen uit onze collectie zijn verkrijgbaar in:

• geelgoud, roségoud, witgoud, platina, palladium, edelstaal en zilver
• 9 verschillende modellen tussen de 4 en 9 mm breed

Met een trouwring geïnspireerd op gevlochten gras heb je voor altijd iets bijzonders aan je hand. Kom de grasringencollectie bekijken en passen in onze trouwringenstudio in Veenhuizen of Amersfoort!