Nieuws
26 jan

RUWE TROUWRINGEN VAN GOUD

ruwe trouwringen in goud met drie diamanten in de damesring
Ruwe, matte oppervlakken met glanzend reliëf en asymmetrische vormen zijn typerend voor deze stijl trouwringen. In de damesring met reliëf wordt soms een briljant gezet dat maakt hem net wat sierlijker. Inspiratie voor handgemaakte sieraden kan overal vandaan komen. Als edelsmid en ontwerper haal ik m’n inspiratie vaak uit de natuur. Gewoon in Nederland, of tijdens vakanties in het buitenland. Tijdens de zomervakantie was ik in Frankrijk en bezocht Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa. Het model hierboven doet dan ook denken aan golvende zandduinen die ik daar tegenkwam.

De ringen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en hierdoor is geen enkele ring hetzelfde. Net als de duinen langs de kust die er steeds anders uitzien door de invloed van de wind, zee en begroeiing.

Door het oppervlakte te bewerken door te frezen, hameren of plaatselijk te smelten en te zandstralen ontstaan de mooiste vormen en texturen.

Bekijk de complete collectie
Bij een bezoek aan onze trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen in de regio Groningen, is de ruwe collectie te bewonderen die we altijd in huis hebben. Alle modellen die je op de site ziet staan, hebben we in huis. Je kunt dus volop inspiratie opdoen. Het is zo veel gemakkelijker om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is, samen gaan we opzoek naar wat het beste bij jullie beiden past.

Pas als jullie het wow-gevoel hebben, ga ik de ringen maken. Want niets is zo persoonlijk als een op maat gemaakt trouwsieraad, helemaal afgestemd op jullie wensen en voorkeuren.

Origineel en uitgebreid assortiment

We hebben kunnen kiezen uit een heel divers en uitgebreid assortiment. Hildardjan had engelengeduld, dus dat was ook heel prettig. En hij denkt goed met je mee. We zijn echt dik tevreden over onze keuzes!

Stoere ruwe trouwringen met fingerprint

Wat maakt een ring stoer en krachtig? Is het zijn breedte, de hoogte, de textuur van het oppervlak, het materiaal waar we de ring van kunnen maken of de vorm? Vaak is het een combinatie van deze factoren.

Dat maak het ook zo bijzonder in deze stijl een sieraad te mogen ontwerpen. De mogelijkheden zijn oneindig voor een goudsmid. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wordt het platina, witgoud of warm geelgoud?

Een goed voorbeeld van ruwe trouwringen is model Vigore. De Italiaanse term ‘vigore’ staat voor kracht en dat sluit uitstekend aan bij het motief met vingerafdruk reliëf. Dit komt erg krachtig over. Met deze set fingerprint ringen draagt de bruid de vingerafdruk van de bruidegom en vice versa. Zo zijn de ringen heel persoonlijk. Bij de Vigore is het gefreesde reliëf van de vingerafdruk antracietgrijs gemaakt voor meer contrast.

Model Vigore is een mooi voorbeeld van rust en stoere ruwe stijl wat je op beide foto’s kunt zien. Dit zijn de breedste ruwe trouwringen in de collectie die we kunnen maken. De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 5 t/m 14,50 mm breed met een ruwe structuur.

14 krt roodgouden trouwringen met een stoere boomschors structuur

Ongeslepen ruwe diamanten komen tot leven

Diamanten gaan een leven lang mee. Ze zijn hard en onverslijtbaar, maar door ze te slijpen gaan ze fonkelen en ontstaat er een mooi glans. Diamanten glinsteren door de manier waarop ze licht breken en afbuigen. Dit heeft te maken met de slijpvorm, daardoor lijken schitterende diamanten haast tot leven te komen. Het gekleurde lichtspel van vurige flitsen die een diamant verspreidt heet het ‘vuur’ of ‘fire’ van de diamant.

Het voordeel van een diamant in een damesring is dat dit de ring net wat sierlijker en eleganter maakt. Tegelijkertijd behoudt de ring het ruwe karakter, zodat jullie organische trouwringen perfect blijven matchen.
Een goed voorbeeld zie je hieronder, hier is bij de damesring gekozen voor een diamant geslepen ‘Princess cut’. Maar ook een diamant geslepen in een hartvorm en roosslijpsel is allemaal mogelijk. Naast witte diamanten zijn ook gekleurde diamanten erg mooi. Zo komt de kleur groen en bruin heel mooi uit in een ring van geelgoud en staat blauwe diamant fantastisch in witgouden band.

Gouden stoere trouwringen met diamant

Waar komt de stijl vandaan?
De grondlegger van sieraden met ruwe, matte oppervlakken en asymmetrische vormen is beeldhouwer en juwelen designer Björn Ragnar Weckström. Hij startte in 1963 een samenwerking met het Finse sieradenmerk juwelenfabrikant Kruunu-Koru Oy (later Lapponia Jewelry) voor wie hij sieradencollecties begon te ontwerpen.

Dat bleek een gouden greep te zijn, want Lapponia staat vandaag de dag wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit en vooruitstrevende ontwerpen. De inspiratie voor de bijzondere vormen, haalt de sieradenontwerper uit de natuur van Fins Lapland. Ieder ontwerp heeft kenmerkende organische elementen uit de natuur.