Nieuws
05 jan

TROUWEN OP TERSCHELLING

Vuurtoren de brandaris op Terschelling trouwlocatieBeeld: Fotostudio Hart & Kamstra

Een bruiloft op een bijzondere trouwlocatie zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke dag! Terschelling of een van de andere Waddeneilanden is een droomlocatie voor jullie bruiloft.
Elk eiland heeft een eigen, unieke uitstraling. Wat ze gemeenschappelijk hebben? De uitgestrekte stranden, de romantische zonsondergangen en prachtige natuur.
Zodra je de veerboot pakt naar Terschelling en het vaste land met alle hectiek achter jullie laat, voel je je ontspannen. Vrij om samen te genieten van jullie avontuur.

Soorten bruiloft
Hoe ziet jullie droombruiloft op Terschelling eruit? Staan jullie met de blote voetjes in het zand, trouw je liever in de duinen of in het bos?

Alles is mogelijk op zo’n veelzijdig eiland als dit. Plan een intiem huwelijksfeest en maak er een ceremonie van met alleen de naaste familie en vrienden. Of ga voor een uitbundige festivalbruiloft waarbij je de gasten laat overnachten in een tent en maak er een groots feestweekend met iedereen die jullie lief is.

Trouwlocaties op het eiland Terschelling

Jullie mogen in principe overal trouwen op Terschelling, maar er gelden wel een aantal voorwaarden als je voor de wet wilt trouwen. Is het alleen een ceremonieel huwelijk, dan heb je die voorwaarden niet.

Bekende vaste trouwlocaties voor een wettelijk huwelijk zijn: de Doopsgezinde Kerk, de Westerkerk, De Brandaris & de Raadszaal in Gemeentehuis op West Terschelling en De Holland (oude zeesleepboot). Kijk voor alle voorwaarden op de website van de Gemeente Terschelling.

Trouwringen op Terschelling

Bij een bijzondere bruiloft horen bijzondere trouwringen. Door het vele natuurschoon om jullie heen, passen natuurlijke trouwringen daar natuurlijk uitstekend bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de trouwringen gras van hieronder. Ze doen denken aan de wuivende halmen rond de slenken van de Boschplaat op Terschelling.

Huwelijk op terschelling met grasringen

De artistieke open trouwringen uit de lijn Danza hebben een speels lijnenspel. Danza is verkrijgbaar in 5 verschillende varianten en is ook in een witgouden uitvoering beschikbaar. De vorm zoals je hieronder op de foto ziet, doet wel wat doet denken aan een schelp die je op de uitgestrekte stranden van Terschelling vindt.
sierlijke aparte trouwringen gemaakt van goud

Ook ring Maremonti is geïnspireerd door de kust en heeft een heel natuurlijke uitstraling. Het reliëf lijkt op de kabbelende zee of afdrukken in het zand. De kleur is warmgeel in dezelfde kleur als het goudgele strand op een zomerse dag.
trouwringen goud met zand en strand reliëf

Weddingplanner op Terschelling
Wanneer jullie van plan zijn om te trouwen op Terschelling, dan kan het fijn zijn om een weddingplanner in te schakelen die het eiland en de meest bijzondere plekken goed kent.
Willen jullie je bruiloft op Terschelling zelf regelen, dan kan een weddingplanner helpen tijdens de eerst opstartfase. Als expert kan de planner jullie van advies voorzien op het gebied van locatie, planning en styling, zodat jullie vervolgens zelf aan de slag kunnen met de organisatie van de bruiloft.

Maar het is ook mogelijk om het regelwerk van jullie grote dag zoveel mogelijk uit handen te geven. In dat geval helpt de weddingplanner vooraf met het perfect regelen van de bruiloft. Ze vormt het aanspreekpunt voor leveranciers, de styling en het in elkaar zetten van een draaiboek voor jullie trouwdag. En ook tijdens de dag zelf zorgt een weddingplanner op Terschelling dat jullie dag als een zonnetje verloopt.

Trouwfoto’s laten maken
Terschelling leent zich natuurlijk uitstekend voor het maken van een mooie trouwreportage.
Marianne Hart & Hans Kamstra van Fotostudio Hart & Kamstra zijn een fotografen-echtpaar dat sinds 1982 op Terschelling woont. Zij weten alle fotogenieke plekjes op het Waddeneiland te vinden en zetten jullie grote dag perfect op de foto.
Trouwfoto’s met de vuurtoren de Brandaris op de achtergrond of gemaakt op de zeesleepboot De Holland maken jullie bruiloft op Terschelling helemaal af.