Nieuws
23 aug

RETRO TROUWRINGEN

Trouwringen zijn net als andere sieraden aan mode onderhevig. Het leuke van deze tijd is dat je allerlei oude stijlen ziet herleven en ook combinaties van stijlen. Wat dat betreft heb je tegenwoordig alle keuze en kun je gewoon je eigen stijl kiezen. Laat je daarom inspireren door onze unieke retro ringen en ga voor authentiek en trendy!

een vrouw met kleding en haar in retro stijl

Vintage of retro?

De termen retro en vintage worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nou het verschil?
Retro wil zeggen ‘in de stijl van toen’. Meestal heb je het dan over de periode van begin twintigste eeuw tot eind jaren tachtig. Het is een rekbaar begrip. Ga je voor de brede, gestileerde stijl van de jaren zeventig of voor de sierlijk dansende lijnen uit de Jugendstil tijd? Wat je ook kiest, retro is hot.
Vintage is officieel ‘tweedehands’, maar de term wordt ook vaak gebruikt voor nieuwe kledingstukken en sieraden in de stijl van vroeger.

Tweedehands sieraad: erfstukken in een nieuw jasje
Wil je onvervalste vintage? Geef dan je oma’s ring of dat oude gouden familie-erfstuk een nieuw leven. Oud in een nieuw jasje: dat is hip met een vleugje nostalgie. En… het scheelt in de kosten, als je zelf goud aanlevert. Mooi meegenomen toch, als dat erfstuk toch al jarenlang vergeten in een doosje lag!

Antieke trouwringen als mooie herinnering

dameshand met een 14 krt geelgouden klassieke trouwringen in retro stijlEen oude trouwring of ander sieraad kun je natuurlijk ook laten vermaken. Goud is uitstekend geschikt om te bewerken: ik kan het hameren, vijlen en buigen en zo een nieuw ontwerp creëren. Ik kan het ook omsmelten tot een staaf goud en daar een paar gloednieuwe ringen van maken.
De laatste jaren nemen aanstaande bruidsparen steeds vaker de ringen van overleden grootouders mee, of oude familiesieraden. Daar laten ze door mij hun trouwringen van maken. Zo draag je een mooie trouwring én tegelijkertijd een mooie herinnering.

 

Trouwringen uit de fifties, sixties en seventies

Elke periode heeft zijn stijl. Wie een geoefend oog heeft, kan een trouwring makkelijk dateren. Trouwringen uit de jaren vijftig en zestig zijn heel bol en smal, gemiddeld slechts zo’n 3,5 tot 4,5 mm breed. Door hun vormgeving zijn ze licht in gewicht – en daarmee waren ze betaalbaar. Vlak na de Tweede Wereldoorlog hadden veel bruidsparen dan ook nauwelijks geld voor de aanschaf van een paar ringen. Vintage ringen uit de fifties kan ik omtoveren tot een stel mooie klassieke gladde trouwringen. Smal en stijlvol. Door de sterke bolling weg te halen, geef ik ze een modern uiterlijk.
Trouwringen uit de jaren zeventig zijn vaak juist erg breed. Zulke ringen maak ik desgewenst smaller en moderner, door ze in een ander model te vijlen. Met een diamant erbij krijgt een retro damesring uit de seventies een heel elegante uitstraling.

retro jugendstil broche met 144 briljanten in de vleugelsArt nouveau broche
Naast trouwringen maak ik ook allerlei andere retro sieraden. Ik laat me graag inspireren door stijlen uit verschillende tijden. Deze broche is een creatie waar ik als goudsmid trots op ben: een geelgouden libel in art nouveau stijl met vleugels vol briljanten en twee ogen van heldergroen smaragd.
Een knipoog naar de Jugendstil, een sierlijke stijl uit de periode eind negentiende, begin twintigste eeuw. Spelend met vormen en lijnen heb ik deze gouden broche opgebouwd uit verschillende onderdelen. Je moet hem eigenlijk in het echt zien: maar liefst 144 briljanten schitteren je tegemoet. Een speels spel van licht.

 

 

Retro ringretro matje
Over naar een totaal andere stijl: back to the seventies! Weet je nog, die oude vlechtmatjes op school? Het ontwerp Retro komt tegemoet aan de gewilde vintage look. Rond en strak gaan volmaakt samen bij deze partnerringen die wel gevlochten lijken. En zo hebben we nog veel meer ringen die een moderne vormgeving combineren met de trends van toen.

 

Grote collectie trendy sieraden
Wees welkom in ons atelier om al onze authentieke ontwerpen eens te bekijken. Van strakke seventies retro tot vloeiende klassieke lijnen. We hebben een flinke collectie fantasievolle trouwringen – en bijpassende sieraden -met een vleugje van vroeger!

14 krt bicolor retro trouwringen in witgoud en geelgoud