Nieuws
27 mrt

KLASSIEKE RINGEN

Lange leve de klassiekers! Veel stellen kiezen voor een klassieke trouwringen als ze gaan trouwen. Om heel verschillende redenen: vanuit een nostalgisch gevoel, vanwege de symboliek van de zuivere cirkel óf omdat ze houden van tijdloze eenvoud. Maar ook om puur praktische redenen: een gladde trouwring staat aan bijna elke hand, past goed bij iedere outfit en is bovendien makkelijk te combineren met andere sieraden: bijvoorbeeld een traditionele verlovingsring met diamant.

Klassieke trouwringen van 18 krt goud met diamant

Van traditioneel tot trendy
Met een klassieke ring kun je alle kanten op. Want de trouwring is in de loop der jaren nogal eens van model veranderd: van heel smal in de jaren vlak na de oorlog (toen veel bruidsparen een al even smalle beurs hadden) tot juist vrij breed in de jaren 70. In mijn atelier maak ik zowel traditionele ringen, die hoogbol en vrij smal zijn, tot wat meer afgevlakte brede modellen. En alles daar tussenin. Bekijk onze klassiek trouwringen maar eens. Deze greep uit onze collectie laat in één oogopslag zien hoe veelzijdig en tijdloos klassiekers kunnen zijn. Met aanpassingen als schuin aflopende zijkanten, een subtiele groef of een rij diamanten stem ik een set trouwringen helemaal af op jullie smaak.

Drie kleuren goud
De kleur goud is heel bepalend voor de uitstraling van een gladde trouwring: geelgoud oogt het meest traditioneel, witgoud heeft een meer eigentijdse uitstraling, roodgoud is warm en onderscheidend. Briljanten komen heel mooi uit in roodgoud; ze versterken de intense gloed van het metaal. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ring in twee kleuren goud (bicolor) of zelfs drie kleuren (tricolor). Bijvoorbeeld geelgoud met witgoud. Een bicolor gladde trouwring heeft als voordeel dat hij met bijna al je sieraden goed matcht.
En dan heb je nog het gehalte. In Nederland is 14 karaat goud het meest verkocht, maar uit België krijg ik vooral klanten die klassieke trouwringen in 18 karaat goud willen. Een ring in 18 karaat geelgoud heeft een diepwarme gloed, door het hogere percentage aan puur goud. 18 karaat goud staat erg mooi en dat ontdekken steeds meer mensen.

Platina trouwringen in klassieke stijl

Ik maak ook steeds vaker klassieke trouwringen in platina. Dit waardevolle en zuivere edelmetaal geeft een traditionele ring een heel bijzondere uitstraling. Platina is sterk, hard en schitterend maanwit van kleur. Het meest pure metaal waar je een trouwring van kunt maken.
Mannelijke moslims die vanwege hun geloof geen goud mogen dragen, laten bij mij vaak platina gladde trouwringen maken. Met wit platina heeft u een sieraad aan uw hand waar u een leven lang van geniet en waarmee u zich beslist onderscheidt! Kijk maar naar het ontwerp Etna hieronder: retro met een moderne twist…

wedding rings platinum 950 and 3 diamonds

Klassieke trouwringen met diamant

hard arrows diamantEen tijdloze huwelijksring geef je een fonkelend accent als je hem laat bezetten met diamant. Een grote briljant die wel lijkt te zweven of juist een rij kleine diamanten strak in het gelid – zo’n sieraad blijft je tegemoet stralen, want briljanten schitteren in alle kleuren van de regenboog bij de kleinste beweging die je maakt. Een gladde ring met diamanten blijft mooi en behoudt altijd zijn aantrekkingskracht.

 

Oma’s ring
Geregeld krijg ik aanstaande bruidsparen aan tafel die een oude trouwring van bijvoorbeeld hun grootouders willen laten vermaken tot een ‘nieuwe’ trouwring. Een goed idee! Zo breng je zelf het goud in en ook nog eens een erfstuk waar herinneringen bij horen. Afhankelijk van de wensen pas ik zo’n oude ring aan of vermaak ik hem. Het resultaat: een vintage erfstuk om je vinger!

twee handen met trouwringen om de vingers

Tijdloos sieraad
Ongekend veelzijdig dus, zo’n klassieke relatiering. Gaan jullie voor een sierlijke smalle jaren 50 ring met een bolronde buitenkant of voor een retro jaren 70 model? Kom onze gladde huwelijksringen eens bekijken in onze trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen, dan zie je hoe tijdloos mooi ‘klassiek’ kan zijn…