Nieuws
08 apr

MODERNE TROUWRINGEN

 

Moderne trouwringenModerne trouwringen zijn in. Nou doet het woordje modern vermoeden dat zulke ringen nú hip zijn en over een tijdje niet meer, maar het tegendeel is waar. Moderne ringen met een goed doordacht ontwerp zijn juist opvallend tijdloos. En dus zijn ze over 30, 40 jaar nog steeds bij de tijd. Bovendien is een moderne trouwring vaak erg makkelijk te combineren met andere sieraden, zoals je horloge, je verlovingsring, een armband of andere ringen. Veel voordelen dus. Daarom wat meer over onze moderne modellen! Onze collectie is daarbij een prima inspiratiebron.
Moderne trouwringen

Het begrip modern is natuurlijk vrij breed. Globaal kun je onze moderne trouwringen indelen in twee categorieën: ringen met een heel strak ontwerp van rechte lijnen en ringen met een meer vloeiende, afgeronde vormgeving. Het verschil is duidelijk te zien op de foto’s hieronder. Model Felice heeft kaarsrechte lijnen en een speels versprongen accent. Model Regalo heeft juist een zachte, sierlijke lijnvoering. Beide damesringen zijn bezet met een diamant die meteen de aandacht vangt. Felice wordt gesierd door een opvallende princess geslepen diamant en Regalo heeft een grote briljant als eyecatcher. Twee moderne ontwerpen met een totaal verschillende uitstraling.

Moderne trouwringen in witgoud met diamaneten

Moderne trouwringen in witgoud

Witgouden trouwringen kwamen begin jaren ’80 voor het eerst op de markt. Vóór die tijd was de keuze in trouwringenland erg beperkt, qua vormgeving én qua materiaal. Je zag vrijwel alleen gladde klassieke geelgouden trouwringen. Met de komst van witgoud begon er ook steeds meer variatie in ringen te komen. Moderne trouwringen van witgoud met strakke rechte lijnen, ringen met accenten als groefjes of een reliëf… Tegenwoordig kun je kiezen uit relatieringen in de meest uiteenlopende stijlen. Zo’n groot aanbod is natuurlijk prettig, maar vraagt wel om een deskundig advies van een zeer ervaren juwelier of goudsmid, zodat je een goede keuze maakt.

Moderne trouwringen gemaakt van 14 krt witgoud

Witgouden ringen met diamant

Ga je voor witgoud? Goed nieuws voor dames die dol zijn op diamant: in een moderne witgouden trouwring komt witte briljant subliem tot zijn recht. Een witgouden zetting geeft een briljant extra fonkeling, omdat de omgevingskleur van de steen ook wit is. Het effect van wit plus wit is in dit geval stralend wit! Moderne trouwringen met diamant zijn mooi en gewild. Een favoriet ontwerp uit onze collectie is model Ricordo. Ik heb deze ring ontworpen in 2007 en hij is nu, dertien jaar later, nog altijd zeer geliefd. Ik wilde destijds een tijdloze en elegante ring maken – dat is dus gelukt!

Moderne 14 krt witgouden trouwringen met 15 briljanten in de damesring gezet 

4 tips van de expert

Een viertal gouden tips voor als je op trouwringenzoektocht gaat.

  1. Gaan jullie trouwringen uitzoeken en wil je iets anders dan een klassieke gladde ring? Steek je licht op bij een expert op het gebied van moderne ringen en niet-standaard ontwerpen. Die kan jullie goed adviseren en bekijkt samen met jullie wat het best bij jullie past.
  2. Wil je graag een steen in je trouwring, kies dan voor diamant (een witte of een gekleurde). Diamanten blijven je leven lang fonkelen, doordat ze nauwelijks slijten.
  3. Pas ook eens een mannenring die iets breder is dan standaard. Dat staat vaak mooi omdat een mannenhand meestal wat groter en breder is. Hoe beter de verhouding is tussen hand en ring, hoe mooier je ring uitkomt!
  4. Vind je witgoud mooi? Kijk ook eens naar palladium trouwringen! Palladium is een zeer duurzaam edelmetaal met een mooie witte gloed: het is nog witter dan witgoud en heel betaalbaar.

 

Laat je inspireren door de moderne ontwerpen op deze website. Niet alleen op de pagina moderne trouwringen, maar ook bij de andere categorieën vind je bijzondere en tijdloze modellen. Wil je ze live zien en ervaren hoe ze voelen aan je hand? Maak gewoon een afspraak met de rode afsprakenknop of bel even: 0592-388 506.