Nieuws
23 sep

LUXE TROUWRINGEN

Bij luxe trouwringen denk je al gauw aan exclusieve materialen, zoals 18 karaats goud, platina ringen en veel briljanten. Daarnaast speelt ook het draagcomfort een belangrijke rol.
We hebben in onze collectie een groot assortiment luxe witgouden trouwringen, maar ook warmgeelgoud, roségoud en platina behoren tot de mogelijkheden.

Kostbare materialen

Platina is een goed voorbeeld van een zeer luxe materiaal. Het heeft een prachtige witte kleur die doet denken aan fonkelend wit maanlicht. Het is bovendien onverslijtbaar, waardoor je er je leven lang plezier van hebt. Met of zonder steen, aan jullie de keuze…
Platina trouwringen in klassieke stijl met een diamant van 0,03 crt In deze klassieke platina ringen zijn schoonheid en eenvoud verenigd.
Platina trouwringen met witte en zwarte briljanten in de damesring, de herenring is mat.Bij de matte Splendore set springen de witte en zwarte briljanten extra in het oog.

Gaan jullie voor rosé, geel of wit?
Of je nu van wit, geelgoud of roségoud houdt, bij iedere kleur is een luxe huwelijksring te vinden. En een combinatie van kleuren kan natuurlijk ook!
trouwring tricolor met briljanten en saffierDe Triade is een unieke tricolor trouwring in geelgoud, witgoud en roodgoud. Tricolor trouwringen hebben veel voordelen: ze passen goed bij verschillende soorten kleding en sieraden; ook geven ze een neutrale outfit juist wat extra kleur.

Luxe Eternity trouwringen

Een exemplaar die rondom is bezet met briljanten straalt een en al luxe uit. De set Ricordo Particolare is van witgoud. De damesring heeft 32 prachtige briljanten.
Exclusieve trouwringen van witgoud met 32 briljantenZo’n ring met steentjes in een rij noemen we ook wel een ‘eternity trouwring’. Dit type ring staat symbool voor een liefde die eeuwig duurt. Doordat de diamanten rondom zijn geplaatst is er geen begin en eind. En dat geldt ook voor jullie band, die onbreekbaar is en een leven lang duurt. Dat is toch ontzettend romantisch? Op de foto zie je witte steentjes, maar de ring kan ook worden bezet met gekleurde diamanten. Draag je bijvoorbeeld vaak zwart? Dan staan zwarte briljanten daar perfect bij.
De herenring van deze set is krachtig door zijn breedte. De matte bovenzijde geeft de ring een rustige en stoere uitstraling. De groef geeft een extra touch, die de ring net even anders dan anders maakt.

Groot, groter, grootst
Een knoeperd van een diamant als blikvanger ziet er ook erg chic uit. Als goudsmid ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen van persoonlijke trouwringen die helemaal bij jullie passen. Je kunt je ring dus helemaal naar jouw wensen laten maken.
Wat dacht je van een rode robijn of een gele of blauwe saffier? Kies de kleur en steen die je het meeste aanspreekt en ik zorg ervoor dat de diamant tot in het kleinste detail is gepolijst en je tegemoet glinstert.
trouwringen modern padparadscha saffierDeze geelgouden set heeft een zeldzame gele padparadscha saffier als stralend middelpunt.

Exclusieve trouwringen

Naast het gebruik van diamanten en extravagante materialen, kun je ook kiezen voor een opvallend design.

Heb je een uitgesproken smaak? Dan spreekt het model Cascata je vast aan. Door het sierlijke ontwerp weet deze ring je direct te betoveren.
zeer exclusieve trouwringen met briljantenDe vloeiende vorm is elegant en sierlijk. De 8 flonkerende briljanten maken het tot een buitengewone blikvanger. Voor de bruidegom is de Colomba of Arcobaleno een mooie herenring die hier goed bij past.

De Cascata is een voorbeeld uit de lijn met exclusieve trouwringen. Deze zijn kostbaar, omdat ze vaak zwaarder zijn in gewicht. Er is meer goud voor nodig om de ring te maken en het luxe ontwerp en de uitvoering vraagt meer tijd om te maken. Ook de vele edelstenen maken de ring extra luxueus en dus kostbaarder.

Kostbare fonkelende briljanten extra mooi

Wow…. Dat is het gevoel wat ik kreeg toen ik voor het eerst een losse briljant in mijn handen kreeg.

Het was in 1986 bij mijn leermeester Jan Mijnster in Rotterdam. Zo speciaal. Dat kunnen briljanten losmaken met de wetenschap dat zoiets kleins toch onverslijtbaar is. Het hardste materiaal op aarde en misschien wel het heelal.

Het grote voordeel van het materiaal is de hardheid. Er is niets wat een diamant kan beschadigen, hij blijft je leven lang stralend mooi.

Waarom zijn diamanten zo kostbaar?

1. Het is een zeldzame edelsteen en komt maar op weinig plaatsen voor. De meeste diamanten komen uit Rusland, Afrika en Australië.
2. Het delven is erg kostbaar. Diamanten zitten diep verstopt in de aarde. Om 1 karaat (200 milligram) goud te delven, moet er maar liefst 250 ton grond verzet worden. Daarbij is slechts zo’n 20% van wat er gevonden wordt geschikt om sieraden van te maken. De overige 80% zijn verontreinigde diamanten, die niet bruikbaar zijn voor sieraden. Vanwege de hardheid van dit materiaal wordt dit gebruikt voor de slijpindustrie. Bijvoorbeeld voor boorkoppen en zaagbladen.
3. Het slijpen is een precisiewerk wat alleen door specialisten kan worden gedaan. Alleen de echte experts krijgen de mooiste glinstering in de steen geslepen.