Nieuws
06 mrt

EXCLUSIEVE TROUWRINGEN

Exclusieve trouwring in 14 krt witgoud met 8 briljanten 0,16 crt VVS?TWJullie willen méér dan zomaar een paar trouwringen. Jullie willen je onderscheiden met iets bijzonders dat gezien mag worden. Handgemaakt, helemaal naar jullie wens en dus uniek.
Exclusieve trouwringen blinken uit in vormgeving, in de keuze van de steen of stenen en natuurlijk in de keuze van het metaal. Alles van eersteklas kwaliteit.
Een goudsmid lijkt soms wel een architect. Tenminste, zo voel ik dat. Ik kan wikken en wegen over de vormgeving, experimenteren met de lijnvoering: alles moet kloppen bij een exclusief ontwerp.
Exclusief, dat staat in mijn edelsmederij bovendien voor ringen waarvan er maar enkele worden gemaakt – soms zelfs maar één set. Kan het persoonlijker?
14 karaat witgouden exclusieve trouwringen in organiche stijl met een diamant

De mooiste exclusieve stenen

De meest zeldzame, duurzame en unieke steen is zonder twijfel diamant. Daarover heb ik al vaker geschreven, want er valt zoveel moois over te vertellen. Zo ben ik onlangs gevallen voor een briljantgeslepen diamant in de kleur ‘champagne’. Een champagnediamant is warm wit met een zweempje beige. Gebroken wit, zou je kunnen zeggen. Die edelsteen heb ik gezet in een ring van 18 karaat geelgoud. 18 karaat goud heeft een intense gloed en die gloed wordt nog versterkt doordat ik de ring een fijne satijnstructuur heb gegeven. Het resultaat: model Fervore. Een chique trouwring met een opvallend warme uitstraling.

Platina trouwringen met diamant

Ook de keuze van het metaal bepaalt de exclusiviteit van een ring. En het meest edele metaal is zonder meer platina. Met een ring van platina bezet met briljanten draag je de mooiste materialen ter wereld aan je hand.
Platina moet je eigenlijk in het echt zien. Of beter nog: voelen. Het dragen van platina is een bijzondere ervaring; door het hoge soortelijke gewicht van het edelmetaal voel je echt dat je een ring om hebt. En dan die mooie witte gloed… Ik nodig je van harte uit om eens een platina ring aan den lijve te voelen, in mijn goudsmidsatelier in Veenhuizen of mijn trouwringenstudio in Amersfoort.
Exclusieve aanschuifring van platina

Een eigenzinnige smaak
Als je van iets bijzonders houdt, dan onderscheid je je waarschijnlijk op veel fronten. Je zoekt met veel zorg een unieke trouwlocatie uit, kiest voor bijzondere bruidskleding… Jullie bruiloft wordt ongetwijfeld een buitengewone aangelegenheid. Het zal je vast wel eens gezegd zijn: “Wat heb jij een dure smaak!” En dat is een compliment. Want wie een dure smaak heeft, geniet van schoonheid en heeft oog voor detail. Dus ga gerust voor iets uitzonderlijks!

exclusieve bruidskleding in groen en wit

Unieke ringen om je mee te onderscheiden

Ik neem een stel bijzondere juwelen onder de loep. Hieronder, op rij van links naar rechts: model Astro, Luce en Chiaroscuro. Wat maakt deze ringen zo uniek?

Bij Astro springt vooral de vormgeving direct in het oog. Het is geen ring waarin een diamant is gezet, de ring is ontworpen rond de diamant. Je werkt als goudsmid dan eigenlijk ‘andersom’, zodat de steen de absolute hoofdrol krijgt. Wat wij noemen een diamantring.

Model Fervore is bezet met een champagne briljant. Je hebt diamant in allerlei tinten, van licht champagne naar diep cognac tot aan donker chocoladebruin. Champagne diamant heeft een heel zachte, verfijnde kleur die prachtig staat aan de hand.

Chiaroscuro is een ring die opvalt door de bijzondere metalen. De combinatie van zwart zirkonium – een duurzaam en lichtgewicht metaal – en helder witgoud zorgt voor een speels contrast. De witte briljanten komen er perfect in uit.

Diamanten witgouden ring aparte vormtrouwringen van speciaal mat goud met diamantzwarte trouwringen witgoud diamant

Het zijn maar een paar voorbeelden; in mijn atelier is heel veel mogelijk. Dus kies je eigen (eigenzinnige) weg en onderscheid je met een unieke trouwring! Doorsnee zijn kan altijd nog. Zie de aanschaf van een paar droomringen als een soort investering. Een investering in schoonheid. Want een set persoonlijk voor jullie gemaakte exclusieve ringen, daar geniet je een leven lang elke dag van!