Nieuws
29 apr

PALLADIUM TROUWRINGEN

Trouwringen van palladium: je hoort er nog niet zo vaak over, maar hun populariteit stijgt snel. Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen voor droomringen van dit bijzondere metaal. En terecht: want palladium trouwringen zijn betaalbaar en ook nog eens erg mooi. Het mooie zit hem vooral in de zilverwitte gloed van dit metaal. Daaraan kun je goed zien dat palladium ‘familie’ is van platina. Een palladium trouwring is voordelig, mooi, zeer sterk en duurzaam. Dat klinkt als win-win, toch?

goedkope palladium trouwringen

Trouwringen met briljant gezet in Palladium

Palladium ring met diamant: als er iets mooi matcht, dan is het wel palladium met diamanten. Vooral hagelwitte briljanten komen prachtig uit als ze zijn gezet in het zilvergrijze edelmetaal. Maar ook groene of roze diamant contrasteert er schitterend mee. De collectie van BijzondereTrouwringen.nl omvat palladium ringen met briljant in veel soorten en maten. Een topper uit de collectie is model Salto, op de foto hieronder. Deze ring bestaat uit een mooie mix van ronde en rechte lijnen. De ring heeft een mooie zilverwitte gloed en in de uiteindes van de onderbroken ring zijn 2 witte briljanten gezet. Subtiel en supervrouwelijk!

trouwringen palladium met diamanten

Ringen van palladium: 7 voordelen op een rij!

Een palladium ring heeft dus veel pluspunten. Voor je gemak zet ik de grootste voordelen voor je op een rij:

1. Palladium trouwringen zijn betaalbaar; ze zijn goedkoper dan ringen van witgoud
2. Ze zijn bijzonder duurzaam en sterk en gaan dus een leven lang mee
3. Ze zijn licht in gewicht (lichter dan bijvoorbeeld goud) en dat draagt heel prettig
4. Ze zijn prachtig zilverwit van kleur
5. Ze matchen mooi met witte én gekleurde diamant
6. Ze passen perfect bij zowel gouden als zilveren sieraden
7. Je hebt volop keus: bijna al onze modellen kunnen we uitvoeren in palladium

Je begrijpt, als goudsmid ben ik erg gecharmeerd van dit veelzijdige edelmetaal: ik kan er de mooiste goedkope trouwringen van maken. Iets meer dus over dit wondermetaal.

Palladium 950 trouwringen

Uniek edelmetaal
Palladium wordt onder meer gewonnen in Australië, Brazilië, Rusland en Canada. Het is een zeer duurzaam metaal met bijzondere chemische eigenschappen en een opvallend laag soortelijk gewicht. Dit betekent dat een ring van palladium veel lichter in gewicht is dan dezelfde ring in goud. En nog weer veel lichter dan eentje van platina. Dat voel je meteen als je een palladium ring om je vinger schuift: je merkt bijna niet dat je een ring om hebt en dat draagt erg prettig.

Palladium of palladium witgoud
Ik maak ringen van palladium, maar daarnaast kun je in onze edelsmederij ook ringen bestellen van palladium witgoud. Dat brengt sommige mensen in verwarring. Logisch, daarom leg ik het verschil aan je uit:

Palladium
Palladium ringen zijn gemaakt van 58,5 of zelfs van 95% palladium. Dit edele metaal wordt aangevuld met andere metalen, namelijk zilver en ruthenium. (Dat laatste metaal hoort ook thuis in de familie van platina.) Zo ontstaat een palladiumlegering.

Palladium witgoud
Ook voor gouden sieraden maken we legeringen. Een gouden ring bestaat nooit uit puur goud, maar altijd uit een legering van verschillende metalen. Zo hebben we ontwerpen van palladium witgoud: dit zijn ringen van goud, aangevuld met koper, zilver en palladium. Vroeger was nikkel gebruikelijker dan palladium, maar omdat sommige mensen een nikkelallergie hebben, vervang ik het nikkel meestal door palladium. Voor dit edele metaal is vrijwel niemand allergisch. Het is zelfs een hypoallergeen metaal.

Een ring van 58,5 of 95% palladium krijgt respectievelijk de aanduiding 585/1000 en 950/1000. Je vindt deze aanduiding terug bij de specificaties van onze ringen. Een 950/1000 palladiumring is heel puur: hij bestaat voor het overgrote deel uit zuiver palladium. Zo’n sieraad heeft een heel subtiele zilverwitte gloed. Een aanrader als je graag een heel duurzaam en sterk sieraad wilt met een fraaie grijswitte uitstraling.

Amersfoort of  Veenhuizen jullie vinden er Palladium trouwringen

Ik kan er nog veel meer over schrijven, maar het best kun je een palladium ring eens om je vinger schuiven, om te ervaren hoe dit bijzondere metaal draagt. Maak dus snel een afspraak in onze trouwringenstudio in Amersfoort of ons atelier in Veenhuizen. Daar kun je de mooiste modellen bekijken en passen. Ook kan ik dan al je vragen over palladium beantwoorden. Klik op de rode knop Afspraak Maken en plan een bezoekje in!