Nieuws
06 aug

TROUWRING MET DRIE DIAMANTEN

handen van bruidspaar met trouwringen om

Drie diamanten in een trouwring zorgen voor symmetrie en daardoor voor harmonie en rust. Romantici beschouwen de trouwring met 3 briljanten als hét symbool voor eeuwig vriendschap, liefde en trouw. Het is een zeer geliefd concept voor veel aanstaande bruidsparen en ik pas dit principe vaak toe bij het ontwerpen van sieraden.

De reden dat 3 stenen mooi uitkomen, is gelegen in het feit dat onze ogen met een oneven aantal diamanten altijd naar een steen kijken. Net als bij 5, 7 of een ander oneven aantal. Op die manier vormt de middelste steen letterlijk het stralende middelpunt en klopt het geheel beter voor ons gevoel. Bij een even getal zoeken we naar het midden en kijken we vaak naar het metaal tussen de stenen. Dat lijkt op de een of andere manier minder kloppend.

Nog een mooi voorbeeld is model Incanto. Incanto betekent betovering in het Italiaans. Deze trouwring heeft drie vierkante prinses geslepen diamanten. De diamanten zijn dicht tegen elkaar gezet, zodat ze met elkaar een passend geheel vormen. De ringen ogen strak, zonder onnodige accenten of poespas, zodat niets afleidt van de prachtig fonkelende stenen.

Voor elk bruidspaar dat in mijn atelier langskomt, doe ik mijn uiterste best om er iets authentieks van te maken. Een persoonlijke trouwringen set die 100% bij jullie past.

De drie briljanten in deze Natural set heb ik bijvoorbeeld gemaakt voor een bruidspaar met drie kinderen. Hoe mooi en bijzonder is het om de kinderen onderdeel te maken van jullie eeuwige verbintenis. De drie diamanten in de dames trouwring symboliseren de drie kinderen van deze bruid en bruidegom.

Daarnaast zijn deze organische trouwringen geïnspireerd op de natuurlijke vormen uit de natuur. Ze doen denken aan de structuur van rotsen of bergen. Dat sloot perfect aan bij de smaak en levensstijl van dit bruidspaar omdat zij in de vakanties graag met hun kinderen in de bergen wandelen.

Zoals je wel merkt, vertelt elke trouwring een eigen, bijzonder verhaal. Dat maakt mijn werk iedere dag weer enorm afwisselend en uitdagend. En ik kijk ernaar uit om ook voor jullie iets unieks te mogen creëren.

ruwe trouwringen in goud met drie diamanten in de damesring

 

De kracht van het getal drie

Het getal 3 heeft veel symbolische betekenissen. Al in de Griekse oudheid stond het cijfer 3 bekend als het toppunt van volmaaktheid. Wanneer je om je heen kijkt, zie je het getal drie overal in de wereld terugkomen. Denk maar aan de driedeling van tijd: verleden, heden, en toekomst. Of wat dacht je van een uitspraak als: bloed, zweet en tranen.
In de Bijbel heb je de 3 wijzen uit het Oosten, Jonas die 3 dagen in de buik van de walvis zat, voor hij weer tevoorschijn kwam. En ook in sprookjes, films, boeken en tijdschriften komt het getal regelmatig voor. van K3 tot de drie neefjes van Donald Duck: Kwik, Kwek en Kwak.

In de numerologie staat het getal 3 voor creativiteit, spelen en het kind in ons. Een bekende uitspraak is: alle goeds komt in drieën en dat geldt zeker voor de 3 diamanten in deze trouwring.

Voor een unieke ring, ben je bij Edelsmid Verweij op het juiste adres.

Wij waren op zoek naar unieke ringen en vonden deze op de website van edelsmid Verweij. In Amersfoort zijn wij de ringen gaan bekijken en zijn uiteindelijk op andere ringen uitgekomen die we mooier vonden. Prachtig organisch gevormd!

Exclusieve trouwringen van Platina en witgoud met 3 briljanten

Bij model Vero is het getal drie niet één, maar zelfs twee keer toegepast. Door gebruik te maken van verschillende metalen en lucht. De intens witte smalle baan is van platina en de matte bredere baan is van witgoud, met daartussen als derde element ‘lucht’. Deze laatste zorgt voor extra contrast tussen het maanwitte platina en iets lichtgrijze witgoud. Dit steekt mooi tegen elkaar af, waardoor een stijlvolle materialenmix is ontstaan. En last but not least mogen naast het aantal materialen natuurlijk ook de schitterende 3 diamonds niet ontbreken.
Trouwringen in platina en witgoud en diamanten

Deze combinatie zorgt ervoor dat je exclusievere trouwringen aan je hand draagt, waarmee jullie je kunnen onderscheiden, je hele leven lang.

Deze set is ook te maken in bicolor van geel en witgoud zodat hij perfect is te combineren met je andere sieraden die je draagt. Of wat dacht je van een blauwe en rosé diamant in het model Vero?

Bijna alles is mogelijk, kom gerust langs in Amersfoort of Veenhuizen om je wensen te bespreken!