Nieuws
09 aug

WELKE TROUWRINGEN ALS JE LESBISCH BENT?

In de moderne samenleving is er een groeiende erkenning en acceptatie van diversiteit binnen liefdesrelaties, en dit geldt ook voor lesbische paren. Liefde kent immers geen grenzen, geslacht of oriëntatie. Voor veel lesbische stellen is het huwelijk een belangrijke mijlpaal in hun relatie, en trouwringen spelen een bijzondere rol bij het markeren van verbintenis en het uitdrukken liefde voor elkaar.

En, net als bij alle huwelijken zijn trouwringen voor lesbische paren een symbool van eeuwige liefde en toewijding. Ze vertegenwoordigen een belofte om elkaar te steunen, ongeacht de uitdagingen die het leven kan brengen. De cirkelvormige aard van de trouwring symboliseert oneindigheid, zonder begin of einde, en reflecteert de tijdloze aard van ware liefde.

lesbiennes

Het kiezen van de juiste ringen

Toch is het kiezen van de juiste trouwringen voor lesbiennes niet altijd eenvoudig. De meeste koppels weten nog niet precies waarnaar ze op zoek zijn maar hebben al wel een voorkeur. Sommige vrouwen zitten op 1 lijn qua smaak & stijl en andere koppels nog niet. Een set ringen kiezen die echt bij jullie past is daarom soms een uitdaging.

Bij de juwelier of in vele webshops vind je nog steeds veel trouwringensets voor man en vrouw. Met de toenemende erkenning van het recht op het huwelijk voor LGBTQ+-koppels, groeit wel de beschikbaarheid van trouwringen die specifiek zijn ontworpen voor lesbische paren. Echter is een kant- en- klare set ‘trouwringen lesbisch’ bijna nooit afgestemd op persoonlijke wensen en voorkeuren. En dat is jammer. Want het uitkiezen van trouwringen is iets bijzonders en het mooiste symbool om jullie liefde te bezegelen.
LHBTIQ+ trouwringen van goud met diamant

Met de hand gemaakt, volgens eeuwenoud ambacht

Als jullie op zoek zijn naar iets speciaals, inspirerend en handgemaakt, maak dan eens kennis met goudsmid Hildardjan Hij maakt al jarenlang de meest prachtige trouwringen. Geregeld krijgt hij de vraag; ‘zijn er speciale trouwringen voor lesbiennes’? Zijn antwoord? “Welnee, gender of sekse is niet belangrijk. Maatwerk is de basis. Het gaat erom dat trouwringen passen bij jullie smaak, stijl en wensen.

Een van de unieke aspecten van trouwringen voor lesbische koppels en eigenlijk dus voor ieder koppel, is de mogelijkheid om te kiezen voor ontwerpen die hun eigenheid en relatie weerspiegelen. Sommige paren kiezen voor identieke ringen als teken van gelijkheid in hun partnerschap. Anderen geven de voorkeur aan individuele ringen die hun persoonlijkheid weerspiegelen, maar die toch visueel met elkaar in harmonie zijn. De keuze van materialen, edelstenen en gravures kan op maat worden gemaakt om aan elke partner recht te doen en hun unieke liefdesverhaal te benadrukken.”

Het ambacht van de goudsmid is overigens een eeuwenoud beroep. Hildardjan richt zich op het creëren unieke, bijzondere ringen en sieraden van edele metalen zoals goud, zilver, platina en palladium maar ook zirkonium en titanium. Hij gebruikt zijn vaardigheid en creativiteit om unieke trouwringen te ontwerpen en te vervaardigen, die 100% bij jullie passen.

twee vrouwen

Uitzoeken en passen van trouwringen in privacy

Het kiezen van de juiste trouwringen gebeurt altijd in alle rust en privacy in de studio te Veenhuizen of Amersfoort. Er wordt dan ook alleen op afspraak gewerkt en er komen geen andere bezoekers tussendoor. Een trouwringen afspraak duurt circa 1,5 uur. Hildardjan hoort graag jullie wensen en voorkeuren. Ook zijn er vele prachtige trouwringen aanwezig die jullie kunnen bewonderen en natuurlijk passen. Door het zien en voelen van diverse trouwringen komen jullie weer een stapje dichterbij jullie eigen trouwringen.

En bezoeken jullie binnenkort de studio? Edelsmid Hildardjan heeft enkele tips en belangrijke zaken om in overweging te nemen:
1. Budget: Indien mogelijk, bepaal van tevoren een budget dat comfortabel voor jullie is. Trouwringen kunnen in prijs variëren afhankelijk van het materiaal en de complexiteit van het ontwerp. Als indicatie kunnen jullie diverse prijzen terugvinden bij de ringen op de website.
2. Materiaal: Er zijn diverse materialen waaruit trouwringen kunnen worden vervaardigd, zoals goud, witgoud, platina, palladium, titanium, enz. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en prijsklasse, dus kies iets dat bij jou en je partner past.
3. Ontwerp en stijl: Denk na over het ontwerp en de stijl die jullie beiden aanspreken. Sommige koppels kiezen voor bijpassende ringen, terwijl anderen individuele ontwerpen verkiezen. Je kunt ook ringen met speciale symbolen of gravures overwegen die een persoonlijke betekenis hebben voor jullie relatie. Komen jullie er van te voren niet uit? Geen probleem. Hildardjan heeft een ruime collectie voorbeeldringen om te tonen.
4. Pasvorm: Het is belangrijk dat de trouwring comfortabel past. Tijdens jullie bezoek zal de edelsmid nauwkeurig de ringmaten opmeten. Natuurlijk kunnen jullie verschillende ringen bekijken en passen!
5. Kwaliteit: Binnen ons atelier werken we alleen met de allerbeste materialen en Fairgold. Hildardjan mag zich meester-goudsmid noemen en het meesterteken voeren. De trouwringen worden ook gekeurd door de Nederlandse Waarborg. Ook dat keurteken zal in de ring geplaatst worden.
6. Persoonlijke touch: Overweeg om een persoonlijke touch toe te voegen aan de ringen, zoals het laten graveren van elkaars namen, een bijzondere datum, een liefdesquote, of een speciale boodschap.
7. Timing: Het maken van trouwringen kan tijd in beslag nemen, dus maak op tijd de trouwringen afspraak!
trouwringen lesbisch

Mogelijkheden trouwringen lesbische koppels

Een categorie ‘trouwringen lesbisch’ bestaat dus eigenlijk niet. Of je nu heteroseksueel, lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer of aseksueel bent; je kiest een trouwring die bij je past.

En de mogelijkheden zijn ongekend. Van uitdagend tot traditioneel, van witgoud tot zwart zirkonium. Met vingerafdruk of inscriptie, voorzien van hamerslag of diamanten. Afhankelijk van jullie budget en wensen laat Hildardjan jullie graag kennismaken met de vele opties.
Een trouwringen afspraak in Veenhuizen of Amersfoort is zo gemaakt!

Trouwringen kunnen variëren in ontwerp en betekenis, maar ze zijn allemaal bedoeld om de unieke band tussen twee mensen te vertegenwoordigen.