Nieuws
22 jul

TROUWRINGEN VOOR EEN VROUW

Bruid met aan haar hand een trouwring van edelmetaal

Ben je op zoek naar een unieke dames trouwring? Persoonlijk en op ambachtelijke wijze gemaakt door een edelsmid? Onze voorbeeldcollectie ‘trouwringen vrouw’ is enorm. Trouwringenspecialist Hildardjan ontwerpt en maakt de trouwringen zelf. Hij vertelt je er graag iets meer over.
De keuze van een trouwring hangt vooral af van persoonlijke smaak en stijlvoorkeur. Gezien de huidige genderdiversiteit en -expressie worden de verschillen tussen trouwringen voor dames en heren tegenwoordig steeds kleiner of doen er voor sommigen niet meer toe. Traditioneel gezien zijn er wel verschillen tussen trouwringen voor vrouwen en mannen. Deze verschillen hebben te maken met culturele tradities, geloof en generieke kenmerken, zoals;

    • Breedte en grootte: Over het algemeen hebben trouwringen voor mannen de neiging om breder en groter te zijn dan die voor vrouwen. Mannenringen kunnen een robuustere en meer substantiële uitstraling hebben, terwijl vrouwenringen vaak fijner en eleganter zijn.
    • Ontwerp en versiering: Vrouwenringen hebben vaak meer versieringen en details, zoals ingelegde diamanten, gravures of andere decoratieve elementen. Er is vaak meer nadruk op esthetiek en verfijning bij vrouwenringen. Mannenringen zijn daarentegen vaak eenvoudiger en strakker in ontwerp, met minder versieringen en meer nadruk op functionaliteit en duurzaamheid.
    • Metaalkeuze: Veel vrouwenringen worden gemaakt van edelmetalen zoals geelgoud, witgoud of roségoud. Deze metalen hebben een zachtere uitstraling. Mannenringen worden vaak gemaakt van robuustere metalen, zoals platina of titanium, die duurzamer en beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik.
    • Diamantgebruik: Diamanten zijn vaak prominenter aanwezig in trouwringen voor vrouwen dan in die voor mannen. Vrouwenringen kunnen en steen hebben als centrale steen of als accentstenen langs de band. Mannenringen hebben van oudsher meestal geen of minder diamanten.

Veel stellen kiezen er tegenwoordig ook voor om trouwringen te dragen die qua ontwerp en stijl op elkaar zijn afgestemd, waardoor er meer eenheid en harmonie ontstaat. Het belangrijkste is dat de trouwringen een betekenisvol symbool zijn van de liefde en verbintenis tussen beide partners, ongeacht eventuele verschillen.

Vrouwenhand met geelgouden trouwring en diamant
WELKE DAMES TROUWRING PAST BIJ MIJ
Als ontwerper van dames trouwringen kijkt edelsmid Hildardjan Verweij in eerste instantie naar de hand zelf en naar het karakter van de persoon die de ring gaat dragen. Hij luistert goed naar de wensen; alles moet natuurlijk perfect in balans zijn en een goed gevoel geven.

Ben je introvert dan zal een subtiele kleine steen je meer aanspreken dan een grote blikvanger, wat extraverte mensen meer zal aanspreken. Heb je langere vingers dan gemiddeld, dat kan een bredere ring beter bij je uitkomen, of mooier en beter zitten, met kortere vingers zal een smal model beter aansluiten.

Veel dames dragen al sieraden denk aan de verlovingsring of armbanden of oorbellen, daar moet het ook goed bij matchen, maar wel onderscheidend zijn zodat het direct duidelijk is dat het een trouwring betreft.
Maar misschien wil je dat laatste juist niet, en wil je gewoon een mooie vrouwen trouwring kopen, dat kan natuurlijk ook, wat dacht je van het model Caro hieronder, op en top een prachtige dames trouwring.

Trouwringen voor een vrouw in goud

TROUWRINGEN VROUW MET DIAMANT

In mijn trouwringen studio in Amersfoort en Veenhuizen hoor ik vaak van vrouwen dat een dames trouwring zonder steen het meeste aanspreekt. Echter veel mensen veranderen van gedachten en krijgen een wow gevoel bij het zien van echte fonkelende briljanten.

Briljant maakt trouwringen voor een vrouw onverminderd eleganter en stijlvoller. Kies bijvoorbeeld witte of kleurloze briljanten en de trouwring en het geheel is sprankelend doch tijdloos. Diamanten blijven een leven lang mooi en verfijnd. Diamant slijt niet; er zal geen kras op komen omdat er niets harder is dan deze zeldzame steen.
Bij het kiezen van trouwringen met stenen is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke stijl en voorkeuren van de vrouw.

Sommige vrouwen geven de voorkeur aan een eenvoudigere en subtielere uitstraling, waarbij de diamant als accentsteen langs de band wordt geplaatst. Dit kan een verfijnd en klassiek uiterlijk geven aan de ring, terwijl de nadruk toch op de diamant ligt.
Anderen verkiezen misschien een meer opvallende stijl, waarbij de edelsteen als de centrale focus van de ring fungeert.

Of je nu kiest voor een eenvoudige en subtiele stijl of een opvallendere en gedetailleerdere ring, trouwringen met diamanten zijn een tijdloze en elegante keuze die de unieke persoonlijkheid van de vrouw kan weerspiegelen. Met zorgvuldige overweging en aandacht voor detail, kun je samen met edelsmid Hildardjan de perfecte trouwring vinden die de liefde tussen jou en je partner voor altijd zal symboliseren.
Trouwring voor een vrouw met 11 diamanten, in 14 karaat geel en witgoud

Wat kosten trouwringen voor een vrouw gemiddeld?

Klassieke gladde trouwringen voor vrouwen, 14 karaats geelgoud van 4,0 mm breed, kosten ongeveer € 700,-. Een meerkleurige trouwring met 10 diamanten en een uniek ontwerp kost ongeveer € 1700,-. Dus meestal geven wij een gemiddelde van € 1200,- aan als het gaat om de kosten voor een damestrouwring. De prijs is vooral afhankelijk van de materiaalkeuzes; denk bijvoorbeeld aan de prijsverschillen tussen goud of platina, met- of zonder briljant. Ook de bewerkelijkheid en het aantal werkuren van de goudsmid zijn bepalend voor de ringprijs.

Voor veel bruidsparen is het vooral bepalen van de juiste trouwringen en het bijpassende budget niet eenvoudig. Tja, trouwen is een bijzondere gelegenheid en de ringen zijn nu eenmaal het ultieme symbool dat je waarschijnlijk je leven lang zult dragen. Ik heb er meer over geschreven, inclusief handige tips, in mij blog trouwringen kopen.

Een top model; sierlijk en pure luxe

Wil je een bijzondere trouwring? Bekijk dan eens model Cascata. Met haar 5 golvende banen en 8 schitterende briljanten die rondom geplaatst zijn krijgt de mat geelgouden dames trouwring een extra dimensie. Dit is zeker een model dat zal aanspreken. Ben je benieuwd naar onze exclusieve collectie ‘trouwringen vrouw’ en wil je in alle rust de ringen bewonderen? Maak dan een afspraak om langs te komen. In Amersfoort of Veenhuizen in de regio Drenthe, Groningen en Friesland heten we jullie welkom.

zeer exclusieve trouwringen met briljanten