Nieuws
18 dec

TROUWRINGEN TRENDS VOOR 2019

Wat zijn de trends voor 2019? We onthullen wat de trends zijn op trouwringen-gebied voor het komende jaar en je ontdekt welke materialen en stijlen het populairst zullen worden. Eén ding is zeker: trouwringen worden persoonlijker dan ooit!

Trouwringen kleurtrends en stijlen

Als we kijken naar de kleurtrends voor het komende jaar, dan zien we dat warm geelgoud weer helemaal terugkomt. Nadat we de laatste jaren veel koel, witgoud zagen, gaan we nu massaal weer voor goud.

Niet zo gek, want geelgoud staat super chic en bij warme tinten komt goud extra mooi uit. En waar het vroeger zelden gebeurde dat je gouden en zilveren sieraden tegelijk droeg, kun je ze tegenwoordig juist heel goed met elkaar combineren. Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat ze de prijs van geelgoud trouwringen circa 20% lager dan witgoud met palladium.

Naast geelgoud qua kleur, zien we qua stijl voor 2019 steeds meer organische vormen terugkomen. We hebben steeds meer aandacht voor de natuur en dat zien we terug in natuurlijke vormen die doen denken aan boomschors, bladeren of druppels.

Verder mag het allemaal wel wat stoerder. Zeker voor de man is de wat bredere trouwring net wat krachtiger. Vrouwen gaan nog wel voor een iets subtielere uitvoering. Het model Colle hieronder is een voorbeeld van trouwringen met structuur.

Leuk om te weten: op dit moment werkt goudsmid Hildardjan Verweij hard aan 3 nieuwe sets in deze organische stijl, dus houd de website in de gaten.

Van oceaanblauw tot cognacbruin… we gaan voor gekleurde diamanten

Kijken we naar de kleur van de stenen, dan blijft wit populair, maar daarnaast mag het ook allemaal wat minder ingetogen. We gaan in 2019 dan ook steeds meer kleur zien.

We voorspellen dat gekleurde diamanten een echte hit worden. Zo zal de blauwe diamant steeds vaker in trouwringen worden gezet. Model Oceano heeft een blauwe diamant baguette die heel mooi afsteekt bij het koele witgoud.
Trouwringen van mat witgoud met blauwe diamant baguette
Ga je liever voor geelgoud, dan past een briljant in een warme cognackleur daar perfect bij. Trouwringen set Luce heeft de trendkleur warm geelgoud gecombineerd met cognackleurige steentjes.
elf bruine briljanten gezet in trouwringen

Gepersonaliseerde trouwringen zijn een trend

Naast de veranderingen die we qua kleur en stijl gaan zien hebben we steeds meer de behoefte om onze bruiloft en alles wat daarbij komt kijken zo persoonlijk en uniek mogelijk te maken. Dat geldt ook voor onze huwelijksringen. Een trouwringen trend die al een tijdje gaande is en ook in 2019 zeker zal blijven is het ‘customizen’ van je trouwring.
Om jullie ringen een extra persoonlijke touch te geven, kun je de vingerafdruk van je partner in je ring laten graveren. Hou je ook van briljanten? Dan is het fingerprint model Firmamento met 10 briljanten een perfecte keuze.
Hebben jullie kinderen die je zoveel mogelijk bij jullie bruiloft betrekken? Dan kun je er ook voor kiezen om de afdruk van de handje(s) van jullie eigen kindje(s) in de binnen- of buitenkant van de trouwringen te laten laseren.  We maken dan een foto van de binnenkant van de hand en tekenen dit netjes uit en laseren dit diep in de ring. Zo maak je van jullie trouwringen een mooie persoonlijke herinnering, die je altijd bij je draagt.
trouwringen met vingerafdruk in het 14 krt witgoud met 10 briljanten

Naast vingerafdruk ringen kun je er ook voor kiezen om elkaars handschrift op jullie trouwringen laten graveren. Je kunt elkaars namen aan de binnenkant van de ringen laten graveren of jullie trouwdatum. Of wat dacht je van jullie koosnaampjes, favoriete liedje of een mooie liefdesquote die echt bij jullie past, zoals: ‘Je bent de liefste’, ‘Love you to the moon and back’, ‘I will always be yours’. Met zo’n handschriftgravure in de trouwringen kun je alle kanten op. Zolang de tekst maar kort genoeg is om op of in de ring te passen.

Trouwringen met handschriftgravure worden zo gemaakt:
1. Jullie kiezen eerst de ringen uit die jullie mooi vinden.
2. Jullie schrijven de gewenste tekst met een balpen op een witregel van 5 mm tussen twee dunne potloodlijntjes.
3. De handgeschreven tekst wordt precies zoals jullie het hebben opgeschreven in de ring gegraveerd. Doordat het diep in het metaal wordt gezet, slijt het niet en blijf je de tekst altijd zien.

Trouwringen met een eigen ontwerp

Wat ook uniek is, is het verwerken van een plaats/skyline waar jullie een bijzondere herinnering of band mee hebben. En dat hoeft niet bij één plaats te blijven, dat mag ook een combinatie zijn van meerdere plekken met een mooie herinnering. Bijvoorbeeld de plaats waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, de stad waar de eerste kus was, of een plek waar jullie een onvergetelijke vakantie hebben beleefd. Zoals hier: de Domtoren van Utrecht, de zendmast van Lopik en het Opera House in Sydney.

voorbeeld voor afbeeelding in trouwringen
Last but not least de nieuwe collectie trouwringen 2019 komt er snel aan, hou Instagram of Facebook in de gaten!